ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΝΑΤΡΙΧΙΛΑ! Βιάζεται για να...ΠΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΚΟΥΜΠΙ Ο Ντόναλντ Τραμπ;; - "Ενισχύω το ΠΥΡΗΝΙΚΟ πρόγραμμα, μέχρι ο κόσμος να..."

. Ξεχωρίζει

UPDATE(20:45): Δηλώσεις του Ν.Τραμπ, που προκαλούν τρόμο! Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ ζήτησε να επεκταθεί το πυρηνικό οπλοστάσιο της χώρας του ωσότου ο κόσμος να «έρθει ξανά στα συγκαλά του».

Την άποψή του ότι οι ΗΠΑ πρέπει να αναπτύξουν το πυρηνικό τους οπλοστάσιο εξέφρασε ο εκλεγμένος πρόεδρος της χώρας Ντόναλντ Τραμπ, με μήνυμά του στο Twitter.

«Οι ΗΠΑ θα πρέπει να ενισχύσουν και να αναπτύξουν τις πυρηνικές τους δυνατότητες, μέχρι ο πλανήτης να έρθει στα λογικά του σε ό,τι αφορά τα πυρηνικά», ανέφερε συγκεκριμένα.

Νωρίτερα μέσα στην ημέρα ανάλογο κάλεσμα για το ρωσικό πυρηνικό οπλοστάσιο είχε κάνει και ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν.

 

Δεν ήταν διαθέσιμος κάποιος εκπρόσωπος της ομάδας του Ρεπουμπλικάνου η οποία έχει επιφορτιστεί με τη διαδικασία μεταβίβασης της εξουσίας για να δώσει διευκρινίσεις σχετικά με αυτό το σχόλιο ενώ ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ δεν έδωσε καμία άλλη εξήγηση. 

Σοκ στα διεθνή ΜΜΕ 

Σύμφωνα με το Associated Press το σχόλιο του Τραμπ το πρωί της Πέμπτης έρχεται μια μέρα μετά τη συνάντηση που είχε με τους στρατιωτικούς αξιωματούχους προμηθειών με κύριο θέμα τους αμυντικούς προϋπολογισμούς. Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους ήταν και ο Lt Gen Jack Weinstein, αναπληρωτής επικεφαλής του προσωπικού για τη στρατηγική αποτροπή και πυρηνική ολοκλήρωση της Πολεμικής Αεροπορίας.

«Κύμα φόβου για μια νέα κούρσα πυρηνικών εξοπλισμών έχει πυροδοτήσει ο Ντόναλντ Τραμπ μέσω ενός Tweet που αντήχησε σε όλο τον κόσμο και στο οποίο καλεί τις ΗΠΑ να επεκτείνουν το πυρηνικό τους οπλοστάσιο» γράφει ο Independent.

«Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ μίλησε λίγες ώρες μετά τη δήλωση του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν ότι η Ρωσία πρέπει να ενισχύσει το στρατιωτικό πυρηνικό δυναμικό της» αναφέρει το BBC και προσθέτει πως σύμφωνα με τον ανεξάρτητο αμερικανικό Σύνδεσμο Ελέγχου Οπλων οι ΗΠΑ διαθέτουν 7.100 πυρηνικά όπλα ενώ η Ρωσία 7.300. 

Οι τρεις πυλώνες του πυρηνικού οπλοστασίου των ΗΠΑ -οι βαλλιστικοί πύραυλοι των υποβρυχίων, τα βομβαρδιστικά και οι χερσαίοι πύραυλοι -αναμένεται να φτάσουν στο τέλος της «ζωής τους» κατά τη διάρκεια της επόμενης 10ετίας αναφέρει σε δημοσίευμα του το Reuters. 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση