Πολιτική

Ποιον βλέπει νικητή των εκλογών ο Κώστας Καραμανλής -Τι λέει για Τσίπρα

SpiroSpero.gr | Σπέρνουμε Ειδήσεις

kostas-karamanlis2

Το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών και τις πολιτικές εξελίξεις του τόπου, σχολίασε ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, κατά τη διάρκεια γεύματος σε γαλλικό εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας, που οργάνωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης.

«Όποτε και αν γίνουν εκλογές ο κόσμος θα καταψηφίσει τον Τσίπρα. Έτσι γίνεται πάντα, τώρα πολύ περισσότερο. Δεν είναι θέμα προσώπων. Οι πολίτες όταν απογοητεύονται από έναν πρωθυπουργό πάνε στον επόμενο», φαίνεται να είπε ο Κώστας Καραμανλής, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας RealNews.

Στο κρίσιμο ερώτημα πότε θα γίνουν εκλογές αποφεύγει συστηματικά να κάνει πρόβλεψη, αν και πάγια θέση του εδώ και καιρό είναι ότι δεν προβλέπει σύντομα κάλπες. «Μεταβάλλεται τόσο γρήγορα το τοπίο στη Δύση και την Ελλάδα, ώστε κανείς δεν μπορεί να κάνει ασφαλή πρόβλεψη» συνηθίζει να λέει σε συνομιλητές του, εκτιμώντας ότι η κλεψύδρα για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει αρχίσει να μετρά αντίστροφα.

«Ο Τσίπρας απογοήτευσε. Συμβιβάστηκε και απογοήτευσε ένα αντιμνημονιακό κοινό, το οποίο θα προσπαθήσει να βρει τρόπους να εκφραστεί μέσω άλλων κομμάτων. Για την κυβέρνηση έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση», είναι η άποψή του.

Παράλληλα, ο κ. Καραμανλής το τελευταίο διάστημα εκφράζεται θετικά για τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη. «Ο Κυριάκος ένα χρόνο τώρα έχει δείξει αντοχές και έχει κρατήσει το κόμμα ενωμένο», τονίζει ότι η ΝΔ στις επόμενες εκλογές έχει σίγουρη την πρωτιά.

«Η ΝΔ θα βγει πρώτο κόμμα όποτε γίνουν οι εκλογές. Το θέμα της αυτοδυναμίας δεν μπορεί κανείς να το προβλέψει. Εξαρτάται από το πώς θα ψηφίσουν οι πολίτες», λέει όταν διερωτάται σχετικά και προσθέτει:

«Μπαίνουμε σε μια ταραχώδη περίοδο. Ο κόσμος ψηφίζει παράλογα. Οι κυβερνήσεις από την πλευρά τους δεν ικανοποιούν το κοινό αίσθημα».

«Οι εξελίξεις διεθνώς θα είναι πολύ δύσκολες το 2017 και το 2018 και αυτό θα έχει αντίκτυπο και στη χώρα», σημειώνει όταν τον ρωτάνε για το πώς βλέπει το μέλλον.

Για τις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά
Σε ότι αφορά τις διεργασίες που γίνονται τις τελευταίες ημέρες στην Κεντροαριστερά, πιστεύει ότι δύσκολα θα επιβιώσει. «Τον συγκεκριμένο χώρο προσπαθεί να τον καταλάβει ο Τσίπρας, ενώ σχολιάζοντας το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου δεξιού πατριωτικού πολιτικού φορέα δεν δηλώνει αισιόδοξος για την έκβαση ενός τέτοιου εγχειρήματος. «Το όποιο νέο δεξιό κόμμα θα βρεθεί μπροστά στην πραγματικότητα των μνημονίων.

Για την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας ο κ. Καραμανλής σημειώνει: «Η Ελλάδα δυστυχώς ή ευτυχώς είναι μικρή χώρα. Δεν μπορούμε μακριά από το ευρώ», ενώ παρά την παρότρυνση που δέχεται αρκετά συχνά να αναλάβει το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας απαντά: «Δεν με ενδιαφέρει».