Πολιτική

Λεβέντης: Ο Κ. Καραμανλής έπρεπε να είναι φυλακή

SpiroSpero.gr | Σπέρνουμε Ειδήσεις

4e8f59a427f7a6f2ea8dca0944bacd9d-630x420

Επίθεση κατά του Κωνσταντινού Καραμανλή εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Βασίλης Λεβέντης. «Και μόνο που υπέγραψε 3% έλλειμμα στο Μάαστριχτ και το πήγε 16% έπρεπε να πάει φυλακή. Στην Γερμανία η καγκελάριος πάει φυλακή αν ξεπεράσει το έλλειμμα, στην Ελλάδα είμαστε μία χαρά, και λιμουζίνες και τα πάντα», είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων αναφερόμενος στον πρώην πρωθυπουργό.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων σημείωσε πως «με κατηγορούν ότι είμαι με τον Σόιμπλε. Όποιος είναι υπέρ της Ευρώπης είναι με τον Σόιμπλε και εσείς είστε πατριώτες; Αφού εσείς τα υπογράφετε όλα. αυτές είναι τσάμπα μαγκιές. Σε όλα θα υπογράψουμε αλλιώς θα φύγουμε από το ευρώ. Αυτή είναι η θέση μου».

Για την απλή αναλογική, την οποία είχε ψηφίσει η Ένωση Κεντρώων, ο Β. Λεβέντης ανέφερε: «ελέχθη ότι ο πρωθυπουργός σκέφτεται να αλλάξει τον εκλογικό νόμο. Ελπίζω να είναι ψέμα. Έχει κάποιο στοιχείο ότι αλλάζει η στάση του ΠΑΣΟΚ; Αν έχει, ας το επαναφέρει. Και αν το όριο εισόδου είναι 2%, υπάρχει κίνδυνος να μπει τούρκικο κόμμα».

Παράλληλα επέκρινε την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. «Δυναμική δεν δίνει το να οργανώνεις αποστασίες, αλλά το να είσαι σοβαρός και υπεύθυνος», είπε για το ΠΑΣΟΚ και για την ΔΝ εκτίμησε ότι «φροντίζει να κατασκευάσει ένα θυγατρικό κόμμα προς συμπλήρωση».

Για το Κυπριακό ο Β. Λεβέντης τόνισε ότι «το φιάσκο ήταν δεδομένο. Πως πάμε σε μία σύνοδο όταν δεν έχουμε εξασφαλίσει μία στοιχειώδη υποχώρηση από την άλλη πλευρά; Οι Τούρκοι χρησιμοποιούν την κάθε σύνοδο για να θέτουν και νέες αξιώσεις». «Είχα πει στον κ. Τσίπρα να μην προσδοκά τίποτα, διότι η Τουρκία είναι η Τουρκία», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.