Lifestyle

6 Συμβουλές για το πώς να επιλέξετε τα σωστά ρούχα για παιδιά

Όταν επιλέγετε τέλεια παιδικά ρούχα για τα παιδιά σας, θα κατακλύζεστε από τον αριθμό των σούπερ χαριτωμένων συνδυασμών, αλλά μην παρασυρθείτε πολύ. Μερικά κομμάτια μόδας είναι χαριτωμένα και διασκεδαστικά, αλλά μπορεί να είναι ένας τεράστιος εφιάλτης για τα παιδιά σας, καθώς δεν είναι αρκετά άνετα. Ως εκ τούτου, η πρώτη προτεραιότητα όταν αγοράζετε ρούχα για το παιδί σας πρέπει να είναι η άνεση. Επιπλέον, τα παιδιά μπορεί να είναι άτακτα, κάτι που συχνά οδηγεί σε επίμονους λεκέδες. Έτσι, πιθανότατα θα σας αρέσει να ψωνίζετε αντικείμενα από υφάσματα που μπορούν να πλυθούν σε υψηλές θερμοκρασίες. Έχοντας αυτό υπόψη, ετοιμάσαμε μια λίστα με συμβουλές που πρέπει να γνωρίζετε όταν αγοράζετε ρούχα για τα παιδιά σας. 

1. Βεβαιωθείτε ότι είναι άνετα 

Όταν επιλέγετε παπούτσια και ρούχα για τα παιδιά σας, η πρώτη προτεραιότητα πρέπει να είναι η άνεσή τους. Δεν είναι καλό να τα αγοράζετε πολύ στενά ή μερικά μεγέθη μεγαλύτερα. Τα πολύ στενά ρούχα τους κάνουν να νιώθουν άβολα. Απλώς δεν ξέρουν πώς να απελευθερωθούν από αυτό. Ειλικρινά, είναι πολύ διαφορετικό όταν είστε όλοι μεγάλοι και φοράτε ρούχα στενά. Ωστόσο, τα παιδιά σας δεν πρέπει να αισθάνονται περιορισμένα με κανέναν δυνατό τρόπο. Επιπλέον, μπορεί να βλάψει την ανάπτυξη του σώματός τους και να έχει αρνητικό αντίκτυπο στους γοφούς και τα πόδια τους.

Το ίδιο ισχύει και για τα παπούτσια. Η αγορά πολύ στενών παπουτσιών μπορεί να προκαλέσει σημαντικές παραμορφώσεις του ποδιού, συμπεριλαμβανομένης της ακατάλληλης ανάπτυξης, προβλημάτων με το περπάτημα και τεράστιου πόνου. Γνωρίζουμε ότι το να ντύσετε το παιδί σας για μια συγκεκριμένη περίσταση με ασορτί παπούτσια είναι θέμα γούστου. Ωστόσο, αυτά τα παπούτσια μπορεί να είναι αρκετά άβολα.

Ευτυχώς, οι άνθρωποι της Mi&Mo τονίζουν ότι τα επίσημα παπούτσια και τα ντυσίματα μπορούν να είναι άνετα και όμορφα ταυτόχρονα. Όπως έχουμε αναφέρει προηγουμένως, τα φαρδιά ρούχα προκαλούν επίσης προβλήματα. Και όχι, η ζώνη και το μπλουζάκι δεν θα λύσουν το πρόβλημα. Στην ίδια γραμμή, τα πολύ ευρύχωρα παπούτσια θα έχουν αρνητικές συνέπειες στα πόδια του παιδιού σας. Τα προβλήματα στη φτέρνα είναι μόνο ένα από τα πολλά. Φροντίστε, λοιπόν, να έχετε εφαρμοστά ρούχα για τα παιδιά σας. 

2. Σχέδιο χρωμάτων 

Στα παιδιά αρέσει να παίζουν στο χώμα, έτσι τα ρούχα τους υφίστανται τις συνέπειες των καλών τους στιγμών. Ως εκ τούτου, είναι συνετό να επιλέγουν έξυπνα το χρωματικό σχέδιο των ρούχων τους. Δεν είναι η τελική λύση να μαζεύεις μόνο σκούρα χρώματα ώστε οι λεκέδες να μην είναι τόσο εμφανείς. Αντίθετα, μαζέψτε χρώματα που μπορούν να συνδυαστούν χωρίς προβλήματα και που μπορούν να πλυθούν σε υψηλές θερμοκρασίες. Η επιλογή των ρούχων του παιδιού σας σε μπλε, κόκκινο, λευκό ή ακόμα και σε πιο φωτεινά χρώματα θα σας επιτρέψει να τα πλένετε σε αρκετά υψηλές θερμοκρασίες και δεν θα ανησυχείτε για επίμονους λεκέδες

3. Διαλέξτε τα υφάσματα με σύνεση 

Τα φυσικά υφάσματα, όπως τα μη ελαστικά, θα κρατήσουν καλά για αρκετά χρόνια και δεν θα αλλάξουν σχήμα και υφή μετά από μερικές πλύσεις. Από την άλλη πλευρά, πρέπει να μαζέψετε υφάσματα καλής ποιότητας που δεν θα κάνουν το μικρό σας να αισθάνεται φαγούρα. Δηλαδή, τα παιδιά μπορεί να είναι αλλεργικά σε ορισμένα υφάσματα. Ως εκ τούτου, η χρήση φυσικών προϊόντων όπως το βαμβάκι και το λινό θα ελαχιστοποιήσει την πιθανότητα αλλεργικών αντιδράσεων. 

4. Κλασικά σχήματα και αστεία μοτίβα 

Καλώς ήρθατε στον κόσμο των παιδικών ρούχων. Σήμερα, σχεδόν όλες οι μάρκες φτιάχνουν παιδικά ρούχα για κορίτσια και αγόρια σε ασυνήθιστα σχήματα και μοτίβα που δεν μπορούσατε καν να φανταστείτε. Είναι χαριτωμένο για το παιδί σας να έχει μερικά κομμάτια σε σχήμα αστείου, αλλά είναι πολύ πιο έξυπνο να βάζετε τα ρούχα σε κλασικά σχήματα που είναι καρυκευμένα με μερικά funky μοτίβα. Αυτό θα σας επιτρέψει να κάνετε αμέτρητους συνδυασμούς που σίγουρα θα είναι αυτοί με statement.

5. Λάβετε υπόψη τη γεύση τους 

Παρόλο που είναι αρκετά μικρά, εμπιστευτείτε μας, ξέρουν τι τους αρέσει να φορούν. Ζητήστε τους να διαλέξουν τα ρούχα τους για την ημέρα και θα σας δώσουν τα μυστικά του στυλ τους σε λίγα δευτερόλεπτα. Χρησιμοποιήστε αυτές τις πληροφορίες με σύνεση και προσανατολίστε τα γούστα τους στην επόμενη αγορά σας. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να συμμορφωθείτε με κάθε επιθυμία τους. Αντίθετα, κάντε συμβιβασμούς που θα τους βοηθήσουν να αναπτύξουν το δικό τους γούστο και να κάνουν τις σωστές επιλογές. 

6. Η περίσταση έχει επίσης σημασία 

Ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες όταν επιλέγετε βρεφικά ρούχα είναι η περίσταση. Κανονικά, πρέπει να έχετε ρούχα για κάθε περίσταση. Ωστόσο, είναι πολύ πιο σημαντικό να έχετε casual ρούχα για τα παιδιά σας που θα τα κάνουν να νιώθουν άνετα και όμορφα ταυτόχρονα. 

Η επιλογή ρούχων για τα παιδιά σας είναι ίσως ένα από τα πιο ικανοποιητικά πράγματα που πρέπει να κάνετε. Αυτά είναι ίσως τα πιο χαριτωμένα και πρωτότυπα ρούχα που θα δεις ποτέ. Ωστόσο, πρέπει να γνωρίζετε μερικά πράγματα όταν αγοράζετε ρούχα για τα παιδιά σας. Πρέπει να έχετε κατά νου ότι η άνεση πρέπει να είναι η πρώτη σας προτεραιότητα.