Διεθνή

Sun: «Τύφλα» ο Γιούνκερ στη σύνοδο της Γενεύης για το Κυπριακό

SpiroSpero.gr | Σπέρνουμε Ειδήσεις

25giounkerΣτην καταγγελία ότι ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ήταν «τύφλα» στο μεθύσι στη σύνοδο της Γενεύης για το Κυπριακό τον Ιανουάριο προχωρά η βρετανική εφημερίδα Sun, λίγα 24ωρα μετά την κόντρα του επικεφαλής της ΕΕ με τη βρετανική κυβέρνηση ενόψει Brexit.

Η εφημερίδα, η οποία πάντως ήταν αυτή που την Πέμπτη έγραψε εσφαλμένα ότι ο πρίγκιπας Φίλιππος πέθανε, επικαλείται διπλωματικές πηγές σύμφωνα με τις οποίες ο κ. Γιούνκερ προκάλεσε αναστάτωση με την προκλητική συμπεριφορά του.

Κατά τις ίδιες πηγές ο επικεφαλής της Κομισιόν σκόνταφτε σε έπιπλα, μπουρδουκλωνόταν με ανθρώπους και έστηνε «πηγαδάκια» με νεαρής ηλικίας παριστάμενους στη σύσκεψη.

«Χτυπούσε πάνω σε αντικείμενα, πήγαινε σε νεαρούς εργαζομένους για συζήτηση. Η συμπεριφορά του ήταν περίεργη και λίγο ντροπιαστική για όλους» υποστήριξε η ίδια πηγή.

Σημειώνεται, πάντως, ότι ο επικεφαλής της ΕΕ βρίσκεται σε κόντρα με τη βρετανική κυβέρνηση με την Τερέζα Μέι να κατηγορεί τις Βρυξέλλες ότι προσπαθούν να εμπλακούν στις εκλογές του Ιουνίου ενόψει και του Brexit.

Ο ίδιος, ωστόσο, φρόντισε να ρίξει «λάδι στη φωτιά» στην κόντρα αυτή λέγοντας την Παρασκευή λίγο πριν μια ομιλία του ότι θα μιλήσει στα γαλλικά γιατί «τα αγγλικά χάνουν τη σημασία τους σιγά-σιγά».