Διεθνή

Αντιπρόεδρος τουρκικής κυβέρνησης: O Τσίπρας δεν τίμησε τον λόγο του για τους πραξικοπηματίες

SpiroSpero.gr | Σπέρνουμε Ειδήσεις

tgrtΝέα επίθεση στη χώρα μας εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Νουμάν Κουρτουλμούς, με αφορμή την απόρριψη του αιτήματος από τον Άρειο Πάγο για την έκδοση των 8 Τούρκων αξιωματικών που κατηγορούνται από την Άγκυρα ως πραξικοπηματίες.

Μιλώντας σε εκπομπή της τουρκικής τηλεόρασης, TGRT, ο Νουμάν Κουρτουλμούς είπε ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε υποσχεθεί στον Ταγίπ Ερντογάν μέσα σε ένα μήνα να παραδώσει τους πραξικοπηματίες.

«Ναι έδωσε το λόγο του, φυσικά. Αλλά η κοινή γνώμη παραδόθηκε στην λογική των φετουλαχτσήδων, όπως και στην ευρωπαϊκή κοινή γνώμη υπάρχει ρατσισμός. Στην τελική αυτού του είδους οι αποφάσεις ντροπιάζουν τους Έλληνες. Δηλαδή, αδελφέ μου, εσένα όταν σε διοικούσε η χούντα ήταν καλά και τώρα τι κάνεις που έρχεσαι αντιμέτωπος με μια τέτοια κατάσταση; Πραγματικά είναι αδύνατον να καταλάβει κανείς τους Έλληνες. Είναι ντροπή, κάνουν λάθος» είπε χαρακτηριστικά. Και πρόσθεσε:

«Φαίνεται ότι εκεί γίνονται κάποια παιχνίδια, το δίκτυο των φετουλαχτσήδων -αυτό που διαφαίνεται- κινητοποιήθηκε εκεί. Αυτό μετράει ως μεγάλη αδυναμία στο καρνέ της Ελλάδας. Αποτελεί μεγάλη αδυναμία της Ελλάδας αυτό».

Ο Τούρκος αντιπρόεδρος αναφέρθηκε και στον υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο, ότι κάνει σόου και πως η Τουρκία δεν υποκύπτει σε τετελεσμένα, αλλά έχει τη δύναμη να υπερασπιστεί όλα τα «δικαιώματά της» στο Αιγαίο.

iefimerida.gr, Πληροφορίες: ANT1