Διεθνή

Η Μαρίν Λεπέν ανακοίνωσε ότι αποσύρεται προσωρινά από την ηγεσία του Εθνικού Μετώπου

SpiroSpero.gr | Σπέρνουμε Ειδήσεις

00000000lepenΗ Μαρίν Λεπέν ανακοίνωσε ότι αποσύρεται προσωρινά από την ηγεσία του κόμματός της, του Εθνικού Μετώπου.

Η ακροδεξιά πολιτικός, πέρασε στον δεύτερο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών, εξασφαλίζοντας το 21,30% στον α’ γύρο πίσω από τον Εμάνουελ Μακρόν, που πήρε το 24,01%. Ο δεύτερος γύρος των εκλογών θα διεξαχθεί στις 7 Μαΐου.

«Θέλω να αποσυρθώ προσωρινά από την ηγεσία του Εθνικού Μετώπου. Είμαι μόνο υποψήφια στις προεδρικές εκλογές», δήλωσε η Λεπέν σε συνέντευξή της.

Μία ημέρα μετά τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, τα κόμματα στη Γαλλία ενώθηκαν καλώντας τους ψηφοφόρους να στηρίξουν τον Εμάνουελ Μακρόν στον δεύτερο γύρο. Εξαίρεση αποτέλεσε ο Ζαν-Λικ Μελανσόν.

Αλλά και ο Φρανσουά Ολάντ δήλωσε ότι θα ψηφίσει τον Μακρόν, καλώντας τους Γάλλους να κάνουν το ίδιο, ενώ τους προειδοποίησε ότι η Λεπέν αποτελεί κίνδυνο για την χώρα, κάνοντας λόγο για διχασμό και απομόνωση.

Η Λεπέν δήλωσε βέβαιη για τη νίκη της και επιτέθηκε σφοδρά στον Μακρόν, αποκαλώντας τον «υστερικό, ακραίο Ευρωπαίο», που είναι αδύναμος απέναντι στον τζιχαντιστικό τρόμο.

«Είναι υπέρ των απόλυτα ανοιχτών συνόρων. Λέει ότι δεν υπάρχει γαλλική κουλτούρα. Δεν υπάρχει ούτε ένας τομέας στον οποίο να δείχνει ελάχιστο πατριωτισμό», είπε η Λεπέν για τον αντίπαλό της.