Αθλητισμός

Ομοσπονδία Βοσνίας: «Δεν ήταν φιλοξενία αυτό, θα σας υποδεχθούμε σαν φίλους»

SpiroSpero.gr | Σπέρνουμε Ειδήσεις

Με ανακοίνωσή της, σε κάποια σημεία της οποίας ρίχνει τους τόνους και σε άλλα… λάδι στη φωτιά, η βοσνιακή ομοσπονδία δικαιολογεί εν μέρει τους οπαδούς της και υπόσχεται καλή φιλοξενία στη Ζένιτσα
Τη διαμαρτυρία και τη θλίψη της, εκφράζει, σε ανακοίνωσή της, η βοσνιακή ομοσπονδία, για τα όσα έγιναν στο «Γ. Καραϊσκάκης», το βράδυ της Κυριακής (15/11).

Τονίζει πως σέβεται την απάντηση της Ελλάδας και δηλώνει έτοιμη να προσπαθήσει, για να μη γίνει τίποτα στο ματς της Ζένιτσα, τον προσεχή Ιούνιο. Δικαιολογεί, πάντως, τη συμπεριφορά των δικών της οπαδών, σημειώνοντας πως προκλήθηκαν…

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Βοσνιακής ομοσπονδίας:

«Με αφορμή τα γεγονότα πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το ματς στην Αθήνα, τα οποία σίγουρα δεν μπορούν χαρακτηρίσουν τη φιλοξενία, εκφράζουμε τη διαμαρτυρία και την θλίψη μας. Εκτιμούμε την απάντηση της Ελλάδας και είμαστε έτοιμοι να προσπαθήσουμε, για να κυριαρχήσουν στο μέλλον οι φιλικές σχέσεις ανάμεσα στις ομοσπονδίες στα γήπεδα.

Εκφράζουμε τη δυσαρέσκειά μας ότι δικοί τους και δικοί μας φίλαθλοι, θέλοντας να πανηγυρίσουν ένα γκολ, υπέπεσαν σε ένα ”αντιαθλητικό φάουλ”. Οι πράξεις των οπαδών μας ήταν ανεπίτρεπτες, αλλά πρέπει να κριθούν με μεγαλύτερη κατανόηση και ευαισθησία, δεδομένων των προκλήσεων, των πανό και των συνθημάτων των Ελλήνων οπαδών, τα οποία σίγουρα αποτελούν τους βασικούς λόγους μιας τέτοιας αντίδρασης μετά το γκολ. Παρ’ όλα αυτά, είχαμε φοβερή υποστήριξη και είμαστε ενθουσιασμένοι, που εξαιτίας του πάθους από την εξέδρα φτάσαμε σε ένα αποτέλεσμα που μας δίνει ελπίδα να υλοποιήσουμε τον τελικό μας στόχο.

Αυτό που μένει και που γίναμε μάρτυρες, όπως και το υπόλοιπο φίλαθλο κοινό, είναι ότι έγιναν κάποια γεγονότα που μας προκάλεσαν θλίψη και ανησυχία.

Γνωρίζουμε ότι η FIFA θα τιμωρήσει κάθε αντιαθλητική πράξη και ότι όλα αυτά δεν συνάδουν με τους ποδοσφαιρικούς κανόνες.

Ελπίζουμε η FIFA θα αναγνωρίσει τα συναισθήματα των οπαδών μας, αλλά επίσης και το γεγονός ότι οι δύο ομοσπονδίες βρίσκονται αντικειμενικά στον ίδιο δρόμο.

Ευχόμαστε να είμαστε καλοί οικοδεσπότες για κάθε αντίπαλο και να υποδεχτούμε την Εθνική Ελλάδας, όπως έναν καλό αντίπαλο και φίλο».

Πηγή:www.sport-fm.gr