Top Stories

Πόλα Ρούπα, η γυναίκα με τα 1.000 πρόσωπα -Δύο χρόνια έμενε στο σπίτι στην Ηλιούπολη!

SpiroSpero.gr | Σπέρνουμε Ειδήσεις

roupa-antitromokratiki-7

Η Πόλα Ρούπα σήμερα, κατά τη σύλληψή της, δεν θύμιζε σε τίποτα τη γυναίκα με το μακρύ μαλλί έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού, όταν αποφυλακιζόταν το 2011 λόγω παρέλευσης του 18μηνου: Πιο αδύνατη, με κοντό καστανό μαλλί.

Μόνιμη κατοικία για την ίδια και τον 6χρονο γιο της, φέρεται ότι ήταν το διαμέρισμα 1ου ορόφου διώροφης οικίας, στην οδό Ζαϊμη 14, στην Ηλιούπολη, όπου συνελήφθη σήμερα το πρωί, από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, με την συνδρομή της ΕΚΑΜ, η 48χρονη Πόλα Ρούπα, σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη και καταζητούμενη, ως ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, αλλά και μαρτυρίες από την γειτονιά, η Πόλα Ρούπα φέρεται ότι διέμενε στο συγκεκριμένο σπίτι μαζί με το παιδί της τα τελευταία δύο χρόνια.

roupa-antitromokratiki-4

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί πιστεύουν ότι το σπίτι αυτό δεν μπορεί να είναι γιάφκα με οπλισμό της οργάνωσης, γι’ αυτό αναζητούν άλλους χώρους και σύμφωνα με πληροφορίες ήδη διενεργούνται έρευνες σε άλλες περιοχές της Αττικής.

Όπως δήλωσε ανώτατος αξιωματικός, η υπόθεση είναι μόλις στην αρχή της, καθώς θα πάρει μέρες να ερευνηθεί το σπίτι της Ηλιούπολης, για δακτυλικά αποτυπώματα, γενετικό υλικό και άλλα ευρήματα, που μπορεί ενδεχομένως να οδηγήσουν και σε άτομα με τα οποία είχε επαφές η 48χρονη.

Έρευνες γίνονται και για τον ρόλο της 25χρονης, η οποία συνελήφθη επίσης το πρωί στο σπίτι της, στην οδό Αθανασίου Διάκου 31, στον Άγιο Δημήτριο και κατηγορείται για υπόθαλψη.

Σύμφωνα με ανακοινώσεις που έκανε το μεσημέρι ο εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ, Θεόδωρος Χρονόπουλος, τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας είχαν εστιάσει τις έρευνες τους, μετά από ενδείξεις που είχαν, στις περιοχές Ηλιούπολης, Αργυρούπολης και Αγίου Δημητρίου, αναζητώντας μια γυναίκα με ένα μικρό παιδί. Ωστόσο, η κατοικία της οδού Ζαϊμη εντοπίστηκε πριν από περίπου τρεις μέρες και αφού επιβεβαιώθηκε από την παρακολούθηση ότι η γυναίκα που έμενε εκεί ήταν η Πόλα Ρούπα, (η οποία έχει βάψει τα μαλλιά της καστανά και τα έχει κόψει κοντά), αποφασίστηκε να γίνει επιχείρηση.

Στις 6.10 το πρωί, ομάδα της ΕΚΑΜ έσπασε την είσοδο και εισέβαλε στο διαμέρισμα, πιάνοντας στον ύπνο την 48χρονη, η οποία όμως δεν έκανε την παραμικρή κίνηση να αντισταθεί. Αντίθετα, έμεινε ψύχραιμη στο κρεβάτι της και είπε στους αστυνομικούς να προσέξουν το παιδί.

Ο 6χρονος παραδόθηκε για προστατευτική φύλαξη στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, υπό την εποπτεία της εισαγγελέως Ανηλίκων, η οποία θα αποφασίσει τι θα γίνει στην συνέχεια.

roupa-antitromokratiki-1

Στο διάστημα της παρακολούθησης οι αστυνομικοί είδαν να πηγαίνει τακτικά στο σπίτι της Ηλιούπολης, η 25χρονη από τον Άγιο Δημήτριο, η οποία πρόσεχε τον μικρό γιο της Ρούπα. Γι’ αυτό και μετά την σύλληψη της 48χρονης, σήμερα στις 07.00, έγινε δεύτερη επιχείρηση στον Άγιο Δημήτριο, όπου συνελήφθη η κοπέλα.

Σημειώνεται ότι η Πόλα Ρούπα αναζητείται από το 2012, όταν μαζί με τον σύντροφό της, Νίκο Μαζιώτη, είχαν παραβιάσει τους περιοριστικούς όρους, κατά την διάρκεια της δίκης τους και εξαφανίστηκαν.

Υπενθυμίζεται ότι από το Ε΄ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών, επιβλήθηκε σε βάρος της Ρούπα, το έτος 2013, ποινή κάθειρξης 50 ετών και έξι μηνών, για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας» και τη δράση της εν λόγω οργάνωσης έως και το έτος 2010.

Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ, διώκεται με:

  • Ένταλμα σύλληψης του 15ου τακτικού ανακριτή, από το έτος 2014, που αφορά, μεταξύ άλλων, στα αδικήματα της συγκρότησης – διεύθυνσης τρομοκρατικής οργάνωσης, της κατασκευής, προμήθειας και κατοχής εκρηκτικών υλών, της έκρηξης με πρόθεση από κοινού, από την οποία προέκυψε κοινός κίνδυνος σε ξένα πράγματα και κίνδυνος για άνθρωπο και προκλήθηκαν σωματικές βλάβες, της διακεκριμένης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας με πρόκληση έκρηξης και της διακεκριμένης κλοπής από κοινού. Όλα τα παραπάνω αφορούν στην δεύτερη φάση της δράσης του Επαναστατικού Αγώνα.
  • Απόφαση του ΣΤ΄ Τριμελούς Εφετείου Αθηνών, από το έτος 2016, με την οποία ορίστηκε συνολική ποινή φυλάκισης 11 ετών, σχετικά με έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού, την 10η Απριλίου 2014, έξω από τα γραφεία της Τράπεζας της Ελλάδος, την ευθύνη της οποίας είχε αναλάβει με προκήρυξη η τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας».

Επιπλέον:

  • Από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία έχει σχηματισθεί σε βάρος της δικογραφία για συμμετοχή στον σχεδιασμό και την εκτέλεση οργανωμένου σχεδίου απελευθέρωσης εγκλείστων στο κατάστημα κράτησης Κορυδαλλού, με τη χρήση ελικοπτέρου, την 21η Φεβρουαρίου 2016, υπόθεση για την οποία διενεργείται κυρία ανάκριση από τον ειδικό ανακριτή- εφέτη Αθηνών, ενώ
  • στο πλαίσιο της προανάκρισης για την παραπάνω υπόθεση, προέκυψε η συμμετοχή της σε ένοπλη ληστεία υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς, εντός του Γενικού Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία», την 25η Ιουνίου 2015.
  • Σε ερώτηση αν με την υπόθεση σχετίζεται και η σύλληψη, χτες, ενός ποινικού στη Νέα Σμύρνη, από την Ασφάλεια Αττικής, για ένοπλες ληστείες, από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ αναφέρθηκε ότι δεν υπάρχει καμία σχέση μεταξύ των δύο υποθέσεων.

Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας συνεχίζονται.