Αθλητισμός

Χ.Παναγόπουλος: «Ο Αλαφούζος έχει βάλει 30 εκατ.ευρώ στον ΠΑΟ, θα μπουν και άλλα 10 εκατ.ευρώ»

SpiroSpero.gr | Σπέρνουμε Ειδήσεις

000421

Συνολικό ποσό 30 εκατ. ευρώ και σύντομα-μέσω των αυξήσεων στο μετοχικό κεφάλαιο- ακόμη 10 εκατ. ευρώ έχει βάλει στο διάστημα που βρίσκεται στην κεφαλή της ΠΑΕ Παναθηναϊκός ο Γιάννης Αλαφούζος, είπε ο Χρήστος Παναγόπουλος.

«Ο κ. Αλαφούζος έχει βάλει υψηλά ποσά. Περίπου 30 εκατ. ευρώ, χωρίς τα χρήματα από τις δύο προσεχείς αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου. Καλύτερα να ρωτήσετε τον ίδιο. Όταν ανέλαβε το χρέος ήταν περίπου 30 εκατ. ευρώ», τόνισε στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

«Σήμερα υπάρχει η γενική συνέλευση για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 5 εκατ. ευρώ. Είχε αναγγελθεί και θα εκτελεστεί στο επόμενο μικρό διάστημα. Ο βασικός μέτοχος της εταιρείας είναι ο κ. Αλαφούζος. Θα υπάρξει άλλη μία αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, που θα είναι περί τα 5 εκατ. ευρώ. Αυτό θα γίνει μετά την ολοκλήρωση της τωρινής αύξησης. Είναι απαραίτητη αυτή η αύξηση για να μπορεί ο Παναθηναϊκός να είναι ο Παναθηναϊκός. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα και όλα θα πάνε καλά ως προς την αδειοδότηση. Αυτά τα ποσά χρειάζονται για την ορθή λειτουργία της εταιρείας και της ομάδας», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια ο κ. Παναγόπουλος ανέλυσε τα οικονομικά δεδομένα που επιτάσσουν την αλλαγή στο μοντέλο λειτουργίας της ομάδας. «Πριν το καλοκαίρι του Εσιέν το χρέος είχε κατέβει κοντά στα 7 εκατ. Είχε γίνει με προσπάθεια εξορθολογισμού και είχε κατέβει το χρέος σε αυτά τα επίπεδα. Αποφασίστηκε στη συνέχεια να γίνει υπέρβαση. Η εξυγίανση προχωρούσε, αλλά οι στόχοι ανέβαιναν. Έγινε μια εκτροπή, υπήρξε μια αύξηση του χρέους την οποία εκ νέου καλύπτουμε. Το χρέος είναι πάνω από 10 εκατ. και προσπαθούμε να το συμμαζέψουμε και πάλι μπαίνοντας σε μια νέα λογική. Οι υπερβάσεις έγιναν για να ανέβει ο Παναθηναϊκός σε επίπεδο ανταγωνισμού στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Αυτό που συμβαίνει, ωστόσο, είναι πως μεγαλώνει η ψαλίδα με τις άλλες χώρες, γιατί εκεί τα έσοδά τους αυξάνονται και οι διαφορές των ελληνικών ομάδων με μεσαίων συλλόγων της Ευρώπης έχουν γίνει μεγάλες. Δεν μιλάω ποδοσφαιρικά, αλλά για τις αποστάσεις από συλλόγους που παλαιότερα θεωρούνταν από κάτω από τον Παναθηναϊκό. Αυτό μας οδηγεί να εξορθολογήσουμε ξανά τα πράγματα. Οι φόροι στην Ελλάδα από το 2012 αυξήθηκαν υπερβολικά με αποτέλεσμα τα 10 ευρώ με τους φόρους να γίνονται 20, τα 100 να γίνονται 200. Αυτό μαζί με την ποδοσφαιρική κρίση οδήγησε τις ελληνικές ομάδες σε ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα. Εδώ τα έσοδα μένουν τουλάχιστον ίδια, αν δεν μειώνονται. Όλα αυτά οδηγούν σε ασφυξία και μας βάζει σε νέα λογική».