Προβόπουλος: Απολύτως ασφαλείς οι καταθέσεις στην Ελλάδα

. Οικονομία

provopoulos12Τη διαβεβαίωση ότι οι καταθέσεις στην Ελλάδα είναι απολύτως ασφαλείς έδωσε χθες ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργος Προβόπουλος, υπό τη σκιά των εξελίξεων στην Κύπρο.

Οι καταθέσεις στην Ελλάδα είναι απολύτως διασφαλισμένες, επισήμανε ο διοικητής της ΤτΕ σε συνέντευξή του στη ΝΕΤ, εξηγώντας ότι τα 50 δισ. ευρώ που προβλέπονται για το τραπεζικό σύστημα αφορούν τόσο την ανακεφαλαιοποίηση των συστημικών τραπεζών όσο και την εξυγίανση των προβληματικών τραπεζών.

Ο κ. Προβόπουλος επανέλαβε ότι η ελληνική οικονομία αναμένεται να συρρικνωθεί το τρέχον έτος κατά 4,5% και σημείωσε ότι η Ελλάδα μπορεί να παρατείνει την προθεσμία για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της κατά ένα μήνα μέχρι το τέλος του Μαΐου.

Όπως εξήγησε ο διοικητής της ΤτΕ, το ελληνικό πρόγραμμα για την ενίσχυση και εξυγίανση του τραπεζικού τομέα έχει άλλη φιλοσοφία. Υπενθύμισε άλλωστε ότι μέχρι σήμερα η ΤτΕ έχει εξυγιάνει 7 τράπεζες χωρίς ο καταθέτης τους να υποστεί την παραμικρή απώλεια.

Ο κ. Προβόπουλος τόνισε ακόμη την ανάγκη αναδιάρθρωσης του Δημοσίου και απαλλαγής του από τους επίορκους υπογραμμίζοντας: «Έπρεπε να έρθει η τρόικα για να ξυπνήσουμε και να μετρήσουμε τους δημόσιους υπαλλήλους».

Χαρακτήρισε δε ως αναγκαίο κακό τη διατήρηση του ειδικού τέλους ακινήτων στους λογαριασμούς της ΔΕΗ και το 2013. «Εάν το καταργούσαμε θα έπρεπε να αυξήσουμε άλλο φόρο» εξήγησε ο διοικητής της ΤτΕ.Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση