Πολιτική

«Ρήγμα» στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τον Καμμένο -Κυρίτσης: Συμφωνώ με τον Φίλη για το ζήτημα των εξοπλιστικών

SpiroSpero.gr | Σπέρνουμε Ειδήσεις

kyritsis.25.2.708Με την άποψη του Νίκου Φίλη και άλλων 13 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, που κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή για τα εξοπλιστικά προγράμματα, συντάχθηκε ο Γιώργος Κυρίτσης.

«Συμφωνώ με τις ενστάσεις Φίλη και άλλων συντρόφων σχετικά με τον τρόπο που προβάλλεται η ανάγκη των εξοπλιστικών προγραμμάτων», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κυρίτσης στον Realfm και πρόσθεσε:

«Η Ελλάδα μπορεί να έχει επαρκή άμυνα με μικρό κλάσμα των χρημάτων τα οποία ακούγονται από εδώ και από εκεί. Εξ όσων γνωρίζω δεν υπάρχει κάποιου είδους επιλογή για νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα. Αυτό το οποίο υπάρχει, είναι ο αναγκαίος εκσυγχρονισμός των F-16, αφού σχεδόν το 70% – 80% του αεροπορικού στόλου της Ελλάδας τα τελευταία 30 χρόνια είναι F-16, αυτό φέρνει ως ουρές διαδοχικούς εκσυγχρονισμούς, αναβαθμίσεις, συντηρήσεις».

Όπως τόνισε, σε τέτοιες εποχές καλό είναι να μην βάζει κανείς καν ζητήματα αυξημένων εξοπλιστικών δαπανών. «Πέραν του ότι βρισκόμαστε σε μία διαπραγμάτευση αυτήν τη στιγμή, υπάρχουν και πολύ πιο σοβαρά και επείγοντα ζητήματα στη χώρα. Να σας το πω και αλλιώς εάν υποθέταμε ότι αυτήν τη στιγμή έχουμε μία τουρκική προκλητικότητα και πρέπει να κάνουμε κάτι για να αντιδράσουμε σε αυτήν, αυτό δεν είναι να ανακοινώσουμε ότι θα δώσουμε ένα κάρο λεφτά για να πάρουμε κάποια αεροπλάνα τα οποία θα έχουμε σε 15 χρόνια».