Πολιτική

Παπαχριστόπουλος (ΑΝΕΛ): Ο Ντάισελμπλουμ υποσχέθηκε στον Τσακαλώτο εμβόλιμο Eurogroup πριν τις 22 Μαΐου

SpiroSpero.gr | Σπέρνουμε Ειδήσεις

Παπαχριστόπουλος (ΑΝΕΛ)«Σας λέω off the record, ότι ο Ντάισελμπλουμ υποσχέθηκε στον ίδιο τον Τσακαλώτο ότι πριν από το Eurogroup στις 22 Μαΐου, να έχει ένα εμβόλιμο Eurogroup που σημαίνει ότι όλοι έχουν αποφασίσει να τελειώσει αυτή η ιστορία», δήλωσε ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος.

Επίσης, μιλώντας στον Flash 96 o γραμματέας της ΚΟ των ΑΝΕΛ εκτίμησε ότι «στις 7 Απριλίου θα κλείσει η λεγόμενη staff level agreement, θα ξεπεραστούν οι μικροδιαφορές που υπάρχουν, κυρίως στα εργασιακά».

Ταυτόχρονα, επέκρινε την αντιπολίτευση ότι είχε επενδύσει στην αποτυχία της διαπραγμάτευσης, εξαιρώντας τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη και τη Φώφη Γεννηματά.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Παπαχριστόπουλου:

«Εγώ πιστεύω ότι στις 7 του μήνα θα κλείσει οριστικά η τεχνική συμφωνία. Θέλω να πιστεύω ότι είναι μικροδιαφορές και θα ξεπεραστούν. Αυτή την αίσθηση έχω, παρότι με πολλή ειλικρίνεια μας ενημέρωσε και ο κ. Τσακαλώτος και η κα. Αχτσιόγλου, ότι ζητήσαμε -για παράδειγμα σας λέω- 800 εκατομμύρια για τον ΕΦΚΑ, μας δώσανε 200 και παλεύουμε να τα πάμε στα 300-350. Παλεύουμε αντί για το ’19 να είναι το ’20 η διαφορά η προσωπική. Είπε με πολλή ειλικρίνεια η κα Αχτσιόγλου ότι υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα στα εργασιακά. Θεωρούμε ότι θα κερδίσουμε και τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, και το lockout δε θα υπάρχει. Σας λέω off the record κάτι που δεν είναι off the record όμως, ότι ο Ντάισελμπλουμ υποσχέθηκε στον ίδιο τον κ. Τσακαλώτο ότι πριν από το Eurogroup στις 22 Μαΐου, να έχει ένα εμβόλιμο Eurogroup, που σημαίνει ότι όλοι έχουν αποφασίσει να τελειώσει αυτή η ιστορία.»

ΕΡ : Ένα Eurogroup εμβόλιμο για να κλείσει ουσιαστικά και η πολιτική συμφωνία.

«Για να κλείσει νωρίτερα, μην πάμε 22 του Μάη.

Κρίνεται βέβαια η αξιωματική αντιπολίτευση και γενικώς η αντιπολίτευση. Νομίζω ένα μεγάλο κομμάτι της – όχι όλοι, ευτυχώς, είχαν επενδύσει και ακόμα ίσως το πιστεύουν μερικοί, λίγοι, ότι η αποτυχία σε αυτή τη διαπραγμάτευση θα ήταν λόγος επιβίωσης γι’ αυτούς. Ευτυχώς δε συμμερίζονται όλοι αυτή την άποψη, και χάρηκα τη δήλωση του Μεϊμαράκη που είπε ότι εγώ ήμουν πάντα υπέρ της συναίνεσης. Χάρηκα τη δήλωση της κυρίας Γεννηματά που, ούτε λίγο ούτε πολύ, πήρε στην πλάτη της την πιθανή επιτυχία ότι “εμείς επηρεάσαμε τους σοσιαλιστές”. Εγώ τα βλέπω θετικά αυτά».