Άπλυτα

Ο Μουζάλας ειρωνεύεται το «Χαμόγελο του Παιδιού»: Να δείχνατε την ίδια επαγρύπνηση και σε προηγούμενες κυβερνήσεις

SpiroSpero.gr | Σπέρνουμε Ειδήσεις

giannis-mouzalas 12

Ειρωνική ήταν η απάντηση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής σε ανοιχτή επιστολή από το «Χαμόγελο του Παιδιού» η οποία αναφερόταν στα δικαιώματα των παιδιών των προσφύγων και των μεταναστών.

Ειδικότερα το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής αναφέρει στην ανακοίνωσή του ότι «θα νιώθαμε ευγνώμονες προς όλους τους συναρμόδιους φορείς και προς το «χαμόγελο του παιδιού» πιο συγκεκριμένα, αν αυτή την επαγρύπνηση την είχαν επιδείξει και σε προηγούμενες κυβερνήσεις ώστε η κατάσταση που βρήκαμε σε δομές και δυνατότητες που αφορούν ανήλικους πρόσφυγες και μετανάστες ήταν κατάτι περισσότερες από μηδαμινές».

Προηγουμένως η ανακοίνωση του υπουργείου ανέφερε ότι «οι προτάσεις που καταθέτει η οργάνωση με την επιστολή της αποτελούν προτεραιότητες της ελληνικής κυβέρνησης, προτεραιότητες για τις οποίες ολόκληρη η Ευρώπη έχει εκφραστεί με ευμενή σχόλια για την χώρα μας».

«Η προσπάθεια που καταβάλλει η ελληνική Πολιτεία για την καλύτερη δυνατή μεταχείριση των παιδιών ως πρώτη προτεραιότητα σε όλες τις αποφάσεις και πολιτικές όπως και η ενδυνάμωση τους με σαφή ενημέρωση και βελτίωση της πρόσβασης τους σε αποτελεσματικές διαδικασίες, είναι στοιχεία για τα οποία η σημερινή κυβέρνηση δεν ταλαντεύτηκε ποτέ», συνέχιζε το υπουργείο.

Η επιστολή από το «Χαμόγελο του παιδιού»

Στην επιστολή του το «Χαμόγελο του Παιδιού» κάλεσε τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα να θέσει στις προτεραιότητες της πολιτικής την προστασία και την ασφάλεια των παιδιών μεταναστών και προσφύγων και να μεταφέρει τις εκκλήσεις και προτάσεις του στην άτυπη συνάντηση των υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων που θα πραγματοποιηθεί στη Μάλτα στις 26 – 27 Ιανουαρίου.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ζητά από τον κ. Μουζάλα αλλά και από τους συναδέλφους του αρμόδιους υπουργούς των άλλων κρατών – μελών της Ε.Ε. να λάβουν δράση ώστε τα προσφυγόπουλα:

  • Να βρεθούν στο επίκεντρο ενός έξυπνου ευρωπαϊκού σχεδίου το οποίο θα λαμβάνει σοβαρά υπ’ όψιν το βέλτιστο συμφέρον τους.
  • Να λαμβάνουν μεταχείριση πρώτης προτεραιότητας σε όλες τις αποφάσεις και πολιτικές μετανάστευσης.
  • Να ενημερωθούν για τις δυνατότητες που έχουν, για τους κινδύνους που πιθανά αντιμετωπίζουν και να εμπιστευτούν τα συστήματα παιδικής προστασίας.