Οικονομία

Με απειλές ζητούσε πρόσθετη δανειοδότηση ο Καλογρίτσας -Οργισμένη επιστολή της Attica Bank

SpiroSpero.gr | Σπέρνουμε Ειδήσεις

kalogritsas1-820x418Με απειλητικά μηνύματα η εταιρεία Τοξότης Α.Ε. του επιχειρηματία Καλογρίτσα, φέρεται να ζητούσε επιπρόσθετη χρηματοδότηση από την Attica bank.

Οπως ανέφερε ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ η εταιρία Τοξότης Α.Ε. του ομίλου Καλογρίτσα στις 24 Ιανουαρίου του 2017 ζήτησε επιπλέον δάνειο.

Το συγκεκριμένο αίτημα, πραγματοποιήθηκε λίγες ημέρες πριν εκπνεύσει η προθεσμία για την υποβολή προσφορών για το τέταρτο τμήμα του αυτοκινητόδρομου Πάτρα Πύργος, για το οποίο, όπως και τα τρία προηγούμενα, κηρύχθηκε προσωρινός ανάδοχος η εταιρεία Τοξότης.

Ο ΣΚΑΪ ανέφερε ότι έχει στην διάθεσή του την επιστολή της τράπεζας Αττικής η οποία αναγκάστηκε να απαντήσει σε οργίλο ύφος και μάλιστα κάνει λόγο ακόμη και για απειλές σε βάρος στελεχών της.

Στην επιστολή, που σύμφωνα πάντα με τον ΣΚΑΪ, έχει αποδέκτες τον Χρήστο Καλογρίτσα και τον γιο του Γιάννη, η Attica bank μεταξύ άλλων υπενθυμίζει πως ο λογαριασμός της σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υπερβεί τα 108 εκατομμύρια ευρώ, αλλά και ότι θα πρέπει να έχει μειωθεί σε 100 εκατομμύρια ευρώ κατ’ ελάχιστον έως το τέλος του 2017.

Η τράπεζα, μάλιστα, ρωτά τους Χρήστο και Γιάννη Καλογρίτσα με ποια λογική στέλνουν απειλητικά και απαράδεκτα μηνύματα και επιστολές στα στελέχη της, ενώ απευθύνει αυστηρή προειδοποίηση σε ό,τι αφορά τα δημόσια έργα που έχει αναλάβει η εταιρία Τοξότης, λέγοντας ότι αν δεν είναι σε θέση να τα φέρει εις πέρας, η τράπεζα θα επιδιώξει να τα αναλάβουν άλλοι αξιόπιστοι φορείς.

Ακόμα, η Attica bank διερωτάται πως η εταιρία είναι έτοιμη να σπαταλήσει δεκάδες εκατομμύρια σε επιχειρήσεις ΜΜΕ και δεν τοποθετεί τα κεφάλαια αυτά στον Όμιλο των τεχνικών επιχειρήσεων για να τις καταστήσει ενήμερες και αξιόχρεες.