Media

Λόγω έλλειψης χαρτιού δεν κυκλοφορούν «ΤΑ ΝΕΑ»

SpiroSpero.gr | Σπέρνουμε Ειδήσεις

tanea

Υπάρχει μια περίπτωση να κυκλοφορήσει το φύλλο του Σαββάτου, της 11ης Φεβρουαρίου, αν και εφόσον βρεθεί χαρτί.

Θυμίζουμε πως το πρωί της Τετάρτης η εφημερίδα είχε κυκλοφορήσει με ένα πρωτοσέλιδο που πιθανότατα θα γίνει ιστορικό.

«Είμαστε εδώ» ήταν ο χαρακτηριστικός τίτλος, ο οποίος συνοδεύτηκε από τις φωτογραφίες δημοσιογράφων και τεχνικών της εφημερίδας.

Ανακοίνωση από την ΠΟΕΣΥ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) καλεί τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας να αποτρέψουν έστω και την ύστατη ώρα τη διακοπή λειτουργίας των Μέσων του ΔΟΛ, τόσο στο όνομα της πολυφωνίας, όσο και για να μη βρεθούν στο δρόμο 550 εργαζόμενοι.

Η χθεσινή στα μέτρα των τραπεζών δικαστική απόφαση, βάζει ταφόπλακα στην ιστορία του ΔΟΛ, με ουσιαστικά θύματα τους εργαζόμενους οι οποίοι αν και επί επτά μήνες απλήρωτοι, με αυτοθυσία κρατούν ανοιχτά “Το Βήμα”, “Τα Νέα”, τα περιοδικά, το ραδιοσταθμό και τα διαδικτυακά Μέσα του Οργανισμού.

Μετά και την ανακοίνωσή της, για θεσμική αντιμετώπιση των προβλημάτων του Τύπου, η κυβέρνηση οφείλει σε συνεννόηση και με τα άλλα κόμματα να βρει λύση, που θα διασφαλίζει το μέλλον του Τύπου. Να δημιουργηθεί θεσμικό πλαίσιο που θα αντιμετωπίζει ουσιαστικά -και όχι μόνο με ευχολόγια- τα προβλήματα των ΜΜΕ.

Όλοι πρέπει να αναλάβουν τις ιστορικές ευθύνες τους.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ

Συμπαράσταση από τη ΔΗΜΑΡ

Την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή της στους εργαζομένους του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη (ΔΟΛ) εκφράζει η ΔΗΜΑΡ, επισημαίνοντας ότι «το κλείσιμο των ιστορικών εφημερίδων σημαίνει ήττα της κοινωνίας».

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μαζί με τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής του κόμματος, Θόδωρο Μαργαρίτη και Γιώργο Σιακαντάρη, επισκέφθηκαν σήμερα τα γραφεία, όπου στεγάζονται οι εφημερίδες «Τα Νέα» και το «Βήμα», το in.gr και o ραδιοφωνικός σταθμός «Βήμα fm», συναντήθηκαν και ενημερώθηκαν για τις εξελίξεις από τη διεύθυνση, τους δημοσιογράφους και τους άλλους εργαζομένους. Έκαναν λόγο για δραματικές εξελίξεις που θα οδηγήσουν στην απενεργοποίηση ιστορικών τίτλων, αλλά και την απώλεια 580 θέσεων εργασίας και κατηγόρησαν την κυβέρνηση, για αδιαφορία όσον αφορά στη διασφάλιση της πολυφωνίας λόγω μικροκομματικών σκοπιμοτήτων και τις τράπεζες που οδηγούν την κατάσταση σε αδιέξοδο.

Τα μέλη της Δημοκρατικής Αριστεράς τόνισαν πως είναι αυτονόητη υποχρέωση η στήριξη των εργαζομένων, όπως η ΔΗΜΑΡ είχε πράξει με την ΕΡΤ, «καθώς η διακοπή λειτουργίας μέσων ενημέρωσης αποτελεί αντικειμενικό πλήγμα στην ενημέρωση και στην πολυφωνία». Πρόσθεσαν πως παρά την κριτική που έχει δεχτεί το κόμμα τους, η στάση τους είναι σαφής: «Κλείσιμο αυτών των ιστορικών εφημερίδων θα αποτελεί ήττα της κοινωνίας.Τα πολιτικά κόμματα και όσοι ασχολούνται με τα κοινά οφείλουν να δέχονται την κριτική και όχι να επιδιώκουν να θέσουν υπό έλεγχο τα Μέσα Ενημέρωσης. Αυτή είναι η δική μας στάση καθώς πολιτικά κόμματα και όσοι ασχολούνται με τα κοινά οφείλουν να δέχονται την κριτική και όχι να επιδιώκουν να θέσουν υπό έλεγχο τα Μέσα Ενημέρωσης. Εδώ και τώρα επιβάλλεται να ληφθούν αποφάσεις» κατέληξαν.

Επισημαίνεται ότι η ΔΗΜΑΡ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη ζητούν την άμεση σύσταση διακομματικής επιτροπής για τα ΜΜΕ προκειμένου να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή βάσει αντίστοιχων για τα «κόκκινα δάνεια» των επιχειρήσεων, που θα διασφαλίζει ταυτόχρονα τους εργαζόμενους.