Top Stories

Δολοφονία πρέσβη: Ομολόγησε η σύζυγος και ο εραστής, 3 συλλήψεις

Συνελήφθη και ένας ακόμα άνδρας που εμπλέκεται στη δολοφονία Αμοιρίδη και ήταν ο “τσιλιαδόρος”, ενώ βοήθησε να απομακρυνθεί το πτώμα…

pre8Ομολόγησε αργά το βράδυ της Παρασκευής την συμμετοχή της στην άγρια δολοφονία του έλληνα πρεσβευτή στη Βραζιλία Κυριακου Αμοιρίδη, η 40χρονη σύζυγός του Φρανσουάζ, λίγη ώρα μετά την ομολογία του φερόμενου ως εραστή της, αστυνομικού Σέρζιο Γκόμες Μορέιρα Φίλιο.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η Φρανσουάζ είναι ο εγκέφαλος του εγκλήματος και ο 29χρονος στρατιωτικός αστυνομικός ο εκτελεστής.

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, συνελήφθη και τρίτο πρόσωπο ως συνεργός στο άγριο έγκλημα. Πρόκειται για έναν φίλο και έναν εξάδερφο του αστυνομικού.pre1

Οπως έγινε γνωστό, μάλιστα, δεν υπήρχαν ίχνη από σφαίρες, κάτι που οδηγεί τις Αρχές στην εκτίμηση ότι ο πρέσβης μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου.

Για «έγκλημα πάθους» που είχαν προσχεδιάσει η σύζυγός του και ο εραστής της, μέλος μιας μονάδας των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας, έκανε λόγο κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο επιθεωρητής Εβαρίστου Πόντσι, ο οποίος ηγείται της έρευνας για την υπόθεση.

pre2

Σύμφωνα με τον αξιωματικό της αστυνομίας ο οποίος ηγείται της έρευνας, πέραν της συζύγου και του αστυνομικού, έχει επίσης συλληφθεί ένας ξάδερφος του δράστη που φέρεται να έπαιξε ρόλο «τσιλιαδόρου» και να βοήθησε να απομακρυνθεί το πτώμα με την υπόσχεση ότι θα λάμβανε 80.000 ρεάις (25.000 δολάρια).

Η κάμερα τον κατέγραφε να σέρνει το πτώμα

Μια κάμερα ασφαλείας στην φτωχογειτονιά του Ρίο ντε Τζανέιρο, όπου όπως όλα δείχνουν δολοφονήθηκε ο έλληνας πρεσβευτής, φαίνεται πως οδήγησε στην εξιχνίαση της υπόθεσης και στην σύλληψη του αστυνομικού Σέρζιο Γκόμες Μορέιρα Φίλιο. Το εύρημα από την κάμερα οδήγησε και στην ομολογία του φόνου εκ μέρους του αστυνομικού.

Συγκεκριμένα, τα βραζιλιάνικα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι μια κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τον αστυνομικό την ημέρα της δολοφονίας, να μπαίνει και να βγαίνει από το σπίτι στο οποίο διέμεναν το ζεύγος Αμοιρίδη για τις ημέρες των Χριστουγέννων.