Περίεργα

8 από τις πιο μυστήριες φωτογραφίες του Ίντερνετ (μάλλον) έχουν τελικά εξήγηση

SpiroSpero.gr | Σπέρνουμε Ειδήσεις

8-apo-tis-pio-mystiries-fwtografies-tou-Internet

Υπάρχουν μερικές φωτογραφίες, οι οποίες έχουν απασχολήσει πολύ τα ίντερνετς για το αν είναι αληθινές ή όχι και για το τι πραγματικά δείχνουν. Αυτές οι φωτογραφίες-μυστήριο αναπαράγονται διαρκώς γιατί μας αρέσει να πιστεύουμε ότι υπάρχουν ανεξήγητα φαινόμενα. Εμείς ψάξαμε και βρήκαμε μερικές από τις πιο μυστήριες φωτογραφίες εκεί έξω, που όμως μάλλον τελικά εξηγούνται. Και λέμε μάλλον, γιατί με σιγουριά κανείς δε μπορεί να μιλήσει για τίποτα. Δεν συμφωνείς; (ψίθυροι και στριγκλιές ακούγονται στο background…)

8-apo-tis-pio-mystiries-fwtografies-tou-internet-1

Αυτή η φωτογραφία τραβήχτηκε το 1941 στην επαναλειτουργία της Νότιας Forks Γέφυρας στον Καναδά. Σε πρώτη ματιά φαίνεται ότι δεν υπάρχει κάτι περίεργο όμως αν κοιτάξει καλύτερα κάποιος φαίνεται να διακρίνεται ένας άντρας με πιο μοντέρνα εμφάνιση. Πολλά έχουν ειπωθεί για τη συγκεκριμένη φωτογραφία μέχρι και ότι μιλάμε για έναν time traveller! Η αλήθεια φαίνεται πως βρίσκεται στο γεγονός ότι δεν είναι τελικά τόσο μοντέρνα τα ρούχα και τα γυαλιά που φοράει μιας και υπήρχαν αντίστοιχα στην εποχή εκείνη.

8-apo-tis-pio-mystiries-fwtografies-tou-internet-2

Το 1964 ο Γάλλος φωτογράφος Robert Serrec τράβηξε στις ακτές της Queensland στην Australia μια φωτογραφία που φαίνεται υποθαλάσσια ένα γιγάντιο τέρας. Αν και δεν έχει δοθεί επίσημα κάποια ολοκληρωμένη εξήγηση φαίνεται ότι επρόκειτο για απάτη, την οποία έστησε ο Serrec για να πλουτίσει.

8-apo-tis-pio-mystiries-fwtografies-tou-internet-3

Από τη δεκαετία του 1940 (μπορεί και πιο πριν) παρατηρούνται ασυνήθιστες χρωματικές εμφανίσεις του φωτός στην κοιλάδα Hessdalen στη Νορβηγία. Στην περίοδο 1981-1984, τα φώτα αυτά παρατηρήθηκαν μέχρι 20 φορές ανά εβδομάδα αλλά από τότε έχουν δραστικά μειωθεί και εμφανίζονται περίπου 10 με 20 το χρόνο. Αν και πολλές διαφορετικές θεωρίες έχουν ειπωθεί, οι επιστήμονες φαίνεται να δίνουν την απάντηση. Και ποια είναι αυτή; Πρόκειται για ένα είδος φυσικής μπαταρίας (που δημιουργείται ως αντίδραση των μεταλλικών ορυκτών και ενός θειούχου ποταμιού που υπάρχει στην περιοχή), η οποία προκαλεί τα φώτα αυτά.

8-apo-tis-pio-mystiries-fwtografies-tou-internet-4

O Jim Templeton φωτογράφισε την κόρη του και μετά συνειδητοποίησε ότι από πίσω διακρινόταν μια σκιά που έμοιαζε με διαστημάνθρωπο. Στην πραγματικότητα μάλλον η ερασιτεχνική λήψη του Jim οδήγησε στη δημιουργία σκιών πίσω. Μάλιστα υπάρχει και άλλη μια φωτογραφία της μικρής με τη μητέρα της δίπλα, τραβηγμένη την ίδια μέρα. Άρα μπορούμε να υποθέσουμε πως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να είναι η μητέρα πίσω και το φως του ήλιου και της μηχανής να έπαιξε περίεργα παιχνίδια. Δες εδώ και την άλλη φωτογραφία.

8-apo-tis-pio-mystiries-fwtografies-tou-internet-5

H φωτογραφία είναι από την οικογένεια Cooper όταν μετακόμισαν στο Texas. Βλέπεις αυτή την περίεργη φιγούρα που κρέμεται; Όλοι μιλούν για φάντασμα όμως μάλλον στην πραγματικότητα η φωτογραφία είναι πειραγμένη. Άλλωστε δεν υπάρχουν φαντάσματα. Ή μήπως υπάρχουν;

8-apo-tis-pio-mystiries-fwtografies-tou-internet-6

Στην ταινία του Charlie Chaplin το 1928 φαίνεται μια γυναίκα να περπατάει μιλώντας σε ένα κινητό τηλέφωνο, πράγμα θεόκουλο για την εποχή. Η εξήγηση φαίνεται να είναι πιο απλή από γυναίκα time traveller που θέλουν να πιστεύουν μερικοί. Είτε πρόκειται για κάποια φορητή συσκευή μικροφώνου στην οποία μιλούσε η γυναίκα είτε για κάποιο αρχικό στάδιο φορητού τηλεφώνου ότι έγινε σε αντίστοιχη σκηνή από ταινία του 1938.

8-apo-tis-pio-mystiries-fwtografies-tou-internet-7

Ο πίνακας αυτός ονομάζεται «The Madonna with Saint Giovannino» και φιλοτεχνήθηκε τον 15ο αιώνα από τον Domenico Ghirlandaio. Σε αυτόν παρατηρείται ένα ιπτάμενο αντικείμενο και ένας άνδρας να το κοιτάει. Πολλοί ισχυρίζονται ότι πρόκειται για UFO όμως το σχέδιο του φαίνεται κατά πολύ να διαφέρει με αυτό που έχουμε εμείς στο μυαλό μας για τους εξωγήινους. Μάλλον στην πραγματικότητα αυτό το τα ιπτάμενο αντικείμενο είναι κάποιος συμβολισμός από αυτούς που συνήθιζαν οι καλλιτέχνες της εποχής

8-apo-tis-pio-mystiries-fwtografies-tou-internet-8

O Freddy Jackson σκοτώθηκε κατά λάθος από έναν έλικα αεροπλάνου. Λίγες μέρες αργότερα και συγκεκριμένα τη μέρα της κηδείας του η μοίρα του έβγαλε μια ομαδική φωτογραφία. Πολλοί πίσω από τον τέταρτο άντρα στην τελευταία σειρά λένε ότι αχνοφαίνεται το φάντασμα του Jackson. Αν και δεν έχει αποδειχθεί, μάλλον κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει μιας η πιθανότερη απάντηση γι’ αυτή τη φώτο είναι ότι κάποιος που βρισκόταν στην τελευταία τελευταία σειρά για κάποιο λόγο κουνήθηκε και έτσι ο φακός της εποχής απαθανάτισε στιγμιαία την ύπαρξή του. Χαλάει η μαγεία το ξέρουμε, αλλά…!