Αξίζει

Η Βόρεια Κορέα κατηγορεί τη CIA ότι σχεδιάζει να δολοφονήσει τον Kιμ Γιονγκ Ουν

SpiroSpero.gr | Σπέρνουμε Ειδήσεις

kim2Η Βόρεια Κορέα φέρεται να κατηγορεί τη CIA και τη Νότια Κορέα για σχέδια δολοφονίας του Kιμ Γιονγκ Ουν με βιοχημική ουσία.

Οι ισχυρισμοί αυτοί μεταδόθηκαν από το πρακτορείο ειδήσεων AFP, τη στιγμή που η ένταση έπειτα από τις πυραυλικές δοκιμές που πραγματοποίησε το καθεστώς έχει αυξηθεί.

Η δήλωση, που έγινε από το πρακτορείο ειδήσεων KCNA της Βόρειας Κορέας, ανέφερε ότι το φερόμενο σχέδιο περιλάμβανε τη χρήση «βιοχημικών ουσιών, συμπεριλαμβανομένων ραδιενεργών ουσιών και νανο-δηλητηριώδους ουσίας».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας θα γινόταν στόχος σε στρατιωτική παρέλαση και σε δημόσια πομπή με τα αποτελέσματα να μην γίνονται ορατά για έξι έως 12 μήνες.

Από την πλευρά του πάντως ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει υποσχεθεί να αντιμετωπίσει «σωστά» την Πιονγιάνγκ εγείροντας φόβους για ένα προληπτικό χτύπημα που θα μπορούσε να προκαλέσει την απάντηση της Βόρειας Κορέας με χρήση πυρηνικών.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν επισκέφτηκε σήμερα Παρασκευή στρατιωτικές αποστολές σε δύο μικρά νησιά που ελέγχονται από τη Βόρεια Κορέα, ενώ παράλληλα διαμορφώνει μία στρατηγική ενάντια στον «ελεγχόμενο στρατό της Νότιας Κορέας», ανέφεραν τα κρατικά ΜΜΕ.

«Είπε ότι η ΚΡΑ η ελίτ ομάδα του πυροβολικού που υπερασπίζεται το νοτιοδυτικό μέτωπο θα πρέπει να παραμείνει σε εγρήγορση για να σπάσει τη ραχοκοκαλιά του εχθρού μόλις διαταχθεί», ισχυρίστηκε αναφορά του κρατικού κορεατικού πρακτορείου ειδήσεων, μετά την ενεργοποίηση του αμερικανικού συστήματος πυραυλικής άμυνας THAAD και την εντατικοποίηση των κοινών στρατιωτικών ασκήσεων.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης στα νησιά Jangjae και Mu ο Κιμ Γιονγκ Ουν φέρεται να εξοικειώθηκε με την ετοιμότητα που απαιτείται σε μία μάχη, ενώ παράλληλα επισκέφθηκε ένα εργοστάσιο αφαλάτωσης και φωτογραφίστηκε με στρατιώτες και τις οικογένειές τους.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ενέκρινε με συντριπτική πλειοψηφία νομοθεσία για την επιβολή αυστηρότερων κυρώσεων στη Βόρεια Κορέα, στοχεύοντας στη ναυτιλιακή της βιομηχανία και τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται με το απομονωμένο κράτος.

Εάν οι κυρώσεις εγκριθούν από τη Γερουσία και γίνουν νόμοι, ενδέχεται να επηρεάσουν την Κίνα, τον σημαντικότερο εμπορικό εταίρο της Πιονγιάνγκ.

Οι πυρηνικές και πυραυλικές δοκιμές της Βόρειας Κορέας εξαγρίωσε το Πεκίνο το οποίο υποστήριξε τις αμερικανικές κυρώσεις, αλλά ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι η Κίνα είναι ενάντια στις χώρες που χρησιμοποιούν το εσωτερικό τους δίκαιο για να επιβάλλουν μονομερείς κυρώσεις. Παράλληλα, απευθυνόμενος σε κάθε πλευρά απηύθηνε έκκληση για αυτοσυγκράτηση.