Κοινωνία

Δολοφονία αρχιμανδρίτη στον Γέρακα: Ταυτοποιήθηκαν οι δράστες, είχαν γνωριστεί στο Facebook

SpiroSpero.gr | Σπέρνουμε Ειδήσεις

arximandritis-gerakas 0Ταυτοποιήθηκαν οι δράστες της άγριας δολοφονίας του αρχιμανδρίτη Ιερόθεου Καμίτση, ο οποίος είχε βρεθεί δολοφονημένος άγρια μέσα στο διαμέρισμά του στον Γέρακα, στις 14 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, βασικοί ύποπτοι για τη δολοφονία του είναι δύο Πακιστανοί, ηλικίας 28 και 33 ετών, οι οποίοι διαφεύγουν της σύλληψης, καθώς την ημέρα της δολοφονίας διέφυγαν στο Πακιστάν μέσω του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος».

Η ΕΛ.ΑΣ. ταυτοποίησε τους δύο δράστες από το DNA τους που βρέθηκε στο διαμέρισμα, ενώ έφτασαν στα ίχνη τους μέσω Facebook, καθώς στο προφίλ τους φαινόταν ότι θα συναντιούνταν. Συγκεκριμένα, προκύπτει ότι οι δύο Πακιστανοί έφθασαν εκείνη την ημέρα από την Κίσσαμο της Κρήτης στον Πειραιά. Σκοπός ήταν να συναντηθεί ο ένας εκ των δύο με τον αρχιμανδρίτη, προκειμένου ο τελευταίος να τον βοηθήσει με τη διαδικασία για την παραμονή του στην Ελλάδα.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. πιστεύουν ότι οι δράστες έκλεψαν μεγάλο χρηματικό ποσό από το σπίτι του αρχιμανδρίτη, ενώ πήραν και τα κειμήλια που είχε εκεί, τα οποία στη συνέχεια πούλησαν σε ενεχυροδανειστήριο, πήραν τα λεφτά και έφυγαν αμέσως για το εξωτερικό.

Η ΕΛ.ΑΣ. αναζητά ακόμη δύο άτομα, ο ένας εκ των οποίων έφερε σε επαφή τους υπόπτους με τον αρχιμανδρίτη.

Η επίσημη ενημέρωση από την ΕΛ.ΑΣ
Εξιχνιάστηκε, από το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η ανθρωποκτονία 46χρονου ημεδαπού, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στις 13-2-2017, εντός της οικίας του στον Γέρακα.
Οι χώροι του διαμερίσματος παρουσίαζαν εικόνα έρευνας και όπως διαπιστώθηκε είχαν αφαιρεθεί διάφορα αντικείμενα, ενώ δεν παρατηρήθηκαν ίχνη παραβίασης στην πόρτα εισόδου.
Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση ο θάνατός του ήταν ασφυκτικός.
Όπως προέκυψε από την έρευνα και την ενδελεχή συνδυαστική αξιολόγηση του προανακριτικού υλικού, δράστες είναι δύο (2) αλλοδαποί υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 28 και 33 ετών.
Περαιτέρω και μετά από αναζήτηση, εξακριβώθηκε ότι οι δράστες μετά την ανθρωποκτονία διέφυγαν στο Πακιστάν.
Η σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, για ανθρωποκτονία από πρόθεση και ληστεία, υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης. Παράλληλα κινήθηκε η διαδικασία για την έκδοση και Διεθνών ενταλμάτων σύλληψης.
Επιπρόσθετα υπεβλήθη αίτημα στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων ταυτότητας και των φωτογραφιών των δραστών.