Άπλυτα

Μπουτάρης σε Χρυσαυγίτη: Ή κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις ή είσαι βλάκας -Θέλεις ένα λουκούμι ή να σε κεράσω παστέλι;

SpiroSpero.gr | Σπέρνουμε Ειδήσεις

mpoutarhs

Την αντιπαράθεση του Γιάννη Μπουτάρη και του επικεφαλής της παράταξης της Χρυσής Αυγής στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, Αρτέμη Ματθαιόπουλου, προκάλεσε η αναφορά του δημάρχου στο ταξίδι του στην Ιερουσαλήμ.

Σύμφωνα με το thestival.gr, όταν ο κ. Μπουτάρης αναφέρθηκε στην επίσκεψη της αντιπροσωπείας του δήμου στο Μουσείο Ολοκαυτώματος της περιοχής, έπιασε τον δημοτικό σύμβουλο της Ελληνικής Αυγής για τη Θεσσαλονίκη να “μουρμουρίζει”, γεγονός που τον ενόχλησε.

«Σας ενοχλούν αυτές οι αναφορές κ. Ματθαιόπουλε; Ρωτάω γιατί είστε αντισημίτες και υπέρμαχοι της ναζιστικής ιδεολογίας», σχολίασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Στην αντίδραση του Αρτέμη Ματθαιόπουλου, ο Γιάννης Μπουτάρης σχολίασε: Με ενοχλεί η ναζιστική ιδεολογία. Εσείς εκπροσωπείτε αυτή την ιδεολογία

Όταν ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής αρνήθηκε ότι το κόμμα του πρεσβεύει τον φασισμό, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης απάντησε: Αυτή η ιστορία είναι αποτέλεσμα ναζιστικής ιδεολογίας και με προκαλεί η παρουσία ενός ανθρώπου με φασιστική αντίληψη εδώ μέσα. Δεν ενοχλούμαστε όμως γιατί δύο είστε όλοι κι όλοι. Εσείς βέβαια ονειρεύεστε να πάρετε και τη δημαρχία.

«Αυτό που κάνετε δεν είναι δημοκρατικό», απάντησε ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος και κατηγόρησε τον δήμαρχο ότι δεν του επιτρέπει να απαντήσει. «Είναι δημοκρατικό γιατί σ’ αφήνω και μιλάς. Ανήκεις στη Χ.Α.; Ε, έχεις φασιστική αντίληψη!», απάντησε ο Γιάννης Μπουτάρης.

Δεν μπορείτε να ξέρετε καλύτερα από μένα τι πρεσβεύω, είπε ο βουλευτής της ΧΑ

«Δεν έχει φασιστική αντίληψη η Χρυσή Αυγή;» ρώτησε ο Γ. Μπουτάρης.

«Είναι πολύ πιο δημοκρατική απ’ ότι φαντάζεστε» απάντησε ο κ. Ματθαιόπουλος

«Ή κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις ή είσαι βλάκας. Σε προκαλώ να πεις ναι είμαι στη Χρυσή Αυγή. Δεν έχει φασιστική αντίληψη; Ή κρύβεσαι πίσω από το δάχτυλο σου; Θέλεις ένα λουκούμι ή να σε κεράσω παστέλι;» ανταπάντησε ο Γ. Μπουτάρης σύμφωνα με το seleo.gr.

Ο Α. Ματθαιόπουλος στην τοποθέτησή του απευθυνόμενος στο δήμαρχο είπε πως «η αλαζονεία τιμωρείται. Επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματος».

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Παναγιώτης Αβραμόπουλος, από την πλευρά του απευθυνόμενος στον επικεφαλής της «Ελληνικής Αυγής» τόνισε: «Τέτοια πρόκληση δεν έχω ξαναζήσει. Μας απειλείτε; Είναι θανάσιμη η απειλή; Όλοι αυτό νιώσανε. Απειλείτε με μηνύσεις. Ο τρόπος, η συμπεριφορά σας και τα λόγια σας αυτό έδειξαν».

H Ρία Καλφακάκου, επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη», τόνισε πως «ο φασισμός δεν είναι για χαριτωμενιές, είναι επικίνδυνος», ενώ ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Γιάννης Δελής, υποστήριξε πως «ο ναζισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας».#