Υγεία

Δείτε τι σημαίνουν τα νούμερα στις βαφές

SpiroSpero.gr | Σπέρνουμε Ειδήσεις

baSADSAΠολλές γυναίκες μας ρώτανε τι σημαίνουν τα νούμερα στις βαφές προσπαθώντας να καταλάβουν τα διάφορα χρωματολόγια που κυκλοφορούν…

Το πρώτο νούμερο της βαφής υποδηλώνει την φυσική απόχρωση των μαλλιών:
1. Μαύρο
2. Σκούρο καστανό
3. Καστανό
4. Ανοιχτό καστανό
5. Πολύ ανοιχτό καστανό
6. Σκούρο ξανθό
7. Ξανθό
8. Ανοιχτό ξανθό
9. Πολύ ανοιχτό ξανθό
10. Κατάξανθο.

Το δεύτερο νούμερο υποδηλώνει το ρεφλέ της βαφής, δηλαδή τα συμπληρωματικά χρώματα που αναμειγνύονται με τα βασικά για να δημιουργηθούν νέες αποχρώσεις:
1. Σαντρέ
2. Ιριζέ
3. Ντορέ
4. Χάλκινο
5. Ακαζού
6. Κόκκινο
7. Πράσινο.

Και το τρίτο νούμερο υποδηλώνει ένα δεύτερο ρεφλέ, σε μικρή ποσότητα. Οταν σε μια απόχρωση είναι μπροστά το «0», π.χ. 06, τότε αυτό υποδηλώνει φυσικό χρώμα, ενώ όταν το «0» είναι στο τέλος, π.χ. 60, υποδηλώνει έντονο χρώμα.

Όταν ψάχνετε το χρώμα που σας πηγαίνει να επιλέγετε χρώματα το πολύ δύο τόνους πιο ανοιχτά ή πιο σκούρα από το φυσικό σας χρώμα για να πιάσει η βαφή. Αν, λοιπόν, το φυ­σικό σας χρώμα είναι καστανό (3), θα διαλέξετε ανάμεσα σε βαφές που ο πρώτος αριθμός τους είναι 1-5. Και να επιλέγετε τις βαφές απο το χρωματολόγιο με τις τούφες και όχι απο το κουτί της συσκευασίας για να καταλάβετε περίπου πως θα δείχνουν τα μαλλιά σας.

Ποιοί είναι οι διαφορετικοί τύποι των βαφών

Υπάρχουν 3 τύποι βαφών μαλλιών:
– Προσωρινές βαφές που χρωματίζουν ήπια τα πρώτα σας γκρι μαλλιά και δημιουργούν ένα ωραίο look, χωρίς την ανάγκη για μεγάλη δέσμευση από σας, καθώς το χρώμα διαρκεί μόνο για 6 έως 8 λουσίματα (σαν τα χρωμοσαμπουάν)
– Ημιμόνιμες βαφές ,συνήθως χωρίς αμμωνία που δεν ταλαιπωρούν τα μαλλιά δίνοντας μία φυσική ακτινοβολία στο φυσικό χρώμα των μαλλιών σας. Θα διαρκέσουν μέχρι 6 εβδομάδες, για 20 έως 28 λουσίματα και είναι αποτελεσματικές στην κάλυψη έως 50% των γκρίζων μαλλιών.
– Μόνιμες βαφές: Πολλές εταίρες δημιουργούν μόνιμες βαφές(Wella,Loreal,Schwarzkopf..)pου εξασφαλίζουν συνολική κάλυψη των γκρίζων μαλλιών και μεγάλης διάρκειας αποτέλεσμα.

mepareitsa.com