Άπλυτα

Πέντε πρώην υπουργοί είπαν «Ναι» στη Δημοκρατική Συμπαράταξη

SpiroSpero.gr | Σπέρνουμε Ειδήσεις

6DE350DDBC949341FE5CF4E8ED1F031F

Πέντε πρώην κυβερνητικά στελέχη, από την ομάδα των λεγόμενων λοχαγών, οι Γιώργος Θωμάς, Βαγγέλης Μαλέσιος, Φραγκλίνος Παπαδέλης, Μηνάς Σταυρακάκης και Δημήτρης Σωτηρλής, δηλώνουν ότι στηρίζουν «την ενίσχυση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και την προσπάθειά της να οικοδομήσει μια νέα, μεγάλη και ισχυρή Κεντροαριστερά, ικανή να οδηγήσει στην ανάκτηση της ηγεμονίας των πολιτικών ιδεών, στη συλλογική μας αυτογνωσία, αλλά και στην αποκατάσταση του δημόσιου ήθους και την ηθική της ατομικής και συλλογικής ευθύνης».

Τονίζουν ότι: «….έχουμε καθήκον απέναντι στην διαδρομή μας, αλλά και στην μεγάλη δημοκρατική παράταξη την οποία υπηρετήσαμε από το 1974, να είμαστε παρόντες στο εγχείρημα επανεκκίνησης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Να συμβάλλουμε με τις μικρές μας δυνάμεις στην προσπάθεια για την δημιουργία ενός μεγάλου πολιτικού και κοινωνικού ρεύματος πλειοψηφίας των δυνάμεων, που ανήκουν στον χώρο της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού προοδευτικού κέντρου, της ανανεωτικής Αριστεράς, της πολιτικής οικολογίας και του δημοκρατικού σοσιαλισμού», χωρίς να αναφέρουν πουθενά τη λέξη ΠΑΣΟΚ.

Για τους πέντε πρώην υπουργούς και υφυπουργούς που στήριξαν τον εκσυγχρονισμό επί Κώστα Σημίτη: «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ένα συνονθύλευμα εθνικολαϊκιστών με καθεστωτικές αντιλήψεις, αποδείχτηκε όχι μόνο ανήμπορη, αλλά και επικίνδυνη για τη χώρα και όσο πιο γρήγορα φύγει τόσο το καλύτερο. Όμως, από την άλλη μεριά, δεν μπορούμε να αδιαφορούμε για τον διαφαινόμενο κίνδυνο παλινόρθωσης της Δεξιάς και των δυνάμεων της ΝΔ, που με τις ανεύθυνες πολιτικές τους επιλογές, έχουν τη μεγαλύτερη ευθύνη που η χώρα μας οδηγήθηκε στη χρεοκοπία και την αναγκαιότητα των μνημονίων».

«Η αντιμετώπιση των τραγικών οικονομικών και πολιτικών προβλημάτων απαιτεί και επιβάλει άμεσα τη συμπόρευση των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς, για την δημιουργία ενός ισχυρού αυτόνομου προοδευτικού πόλου, ο οποίος αποκαθαρμένος από αριστερά στερεότυπα του παρελθόντος, λαϊκισμούς και σύνδρομα κυβερνητισμού, θα συμβάλλει στην ενίσχυση των δημοκρατικών θεσμών, θα δώσει ρεαλιστικό όραμα και ελπίδα στη νεολαία μας και θα ενεργοποιήσει τις παραγωγικές δυνάμεις αυτού του τόπου.

Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή, ως ενεργοί πολίτες, πρώτα και πάνω απ’ όλα, θεωρήσαμε ότι:

Θέλουμε να δηλώσουμε ότι η συνδρομή μας στο εγχείρημα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης γίνεται χωρίς αντισταθμίσματα, αλλά με την ιδιότητα του απλού πολίτη».