Media

Προσφυγή στο ΣτΕ από τους καναλάρχες για το πόθεν έσχες

SpiroSpero.gr | Σπέρνουμε Ειδήσεις

587265497cd21

Την αναστολή της υποβολής δηλώσεων πόθεν έσχες των δημοσιογράφων αλλά και όλων των διευθυντικών στελεχών της ζητεί με προσφυγή της στο Συμβούλιο της Επικρατείας η Ενωση Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας.

Το αίτημα της ΕΙΤΗΣΕΕ κατατίθεται μέχρι να εκδοθεί η απόφαση της Ολομέλειας του ανωτάτου δικαστηρίου επί της προσφυγής των πέντε δικαστικών ενώσεων με το ίδιο αίτημα.

Υπενθυμίζεται ότι οι δικαστές ζήτησαν προ λίγων εβδομάδων να ανασταλεί η απόφαση για υποβολή πόθεν έσχες, αίτημα που έγινε δεκτό έως την έκδοση οριστικής απόφασης με την κύρια συζήτηση να διεξάγεται στις 13 Ιανουαρίου.

Οι καναλάρχες στην προσφυγή τους επικαλούνται τα ίδια νομικά επιχειρήματα που προέβαλαν δικαστές και εισαγγελείς με την ΕΙΤΗΣΕΕ να υποστηρίζει ότι με την ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων πόθεν έσχες τίθεται θέμα διαρροής των στοιχείων, υπενθυμίζοντας την απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα με την οποία υπεβλήθη πρόστιμο 150.000 ευρώ στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων λόγω της διαρροής προσωπικών δεδομένων φορολογουμένων στην Ελλάδα.

Επιπλέον με την προσφυγή τους ζητούν να μην υποβάλλουν καθόλου δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης οι ιδιοκτήτες, οι μέτοχοι, οι εταίροι, οι διαχειριστές και τα εκτελεστικά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης.