Διεθνή

ΣΟΚ: Μέλος της βασιλικής οικογένειας εκτέλεσε δημοσιογράφο μπροστά στα μάτια του 6χρονου γιου της

SpiroSpero.gr | Σπέρνουμε Ειδήσεις

EMAN3 619 355 Σοκάρουν οι εικόνες από την εκτέλεση της 28χρονης δημοσιογράφου Eman Salehi στη μέση του δρόμου και μπροστά στα μάτια του 6χρονου γιου της.

Η 28χρονη δημοσιογράφος εκτελέστηκε ενώ βρίσκονταν με τον γιο της στο αυτοκίνητο στη μέση δρόμου στο Μπαχρέιν. Η γαλανομάτα Eman Salehi εργαζόταν ως αθλητική δημοσιογράφος για τον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό του Μπαχρέιν.

Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό τι προκάλεσε τη δολοφονία της στις 23 Δεκεμβρίου. Είχε σταματήσει με το αυτοκίνητό της στην πόλη Riffa και ένας άντρας την εκτέλεσε με μια σφαίρα στο κεφάλι. Ακτιβιστές υποστηρίζουν πως τη σκότωσε μέλος της βασιλικής οικογένειας που υπηρετεί στον στρατό.

Οι ισχυρισμοί αυτοί έρχονται να προστεθούν στην παρατεταμένη αναταραχή που επικρατεί στα ανοιχτά των ακτών της Σαουδικής Αραβίας. “Αν πεις ότι αφορά τον στρατό, αφορά τον βασιλιά”, σημείωσε ο Said Yousif Almuhafdah. “Κανείς δεν θέλει να το αναφέρει αυτό”. Το υπουργείο Εσωτερικών του Μπαχρέιν εξέδωσε μόνο μια λακωνική ανακοίνωση για τη δολοφονία.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων του Μπαχρέιν έκανε λόγο για έναν 34χρονο άντρα που παραπέμφθηκε στην αρμόδια δικαστική αρχή για να συνεχιστούν οι απαραίτητες νομικές διαδικασίες. Μια εφημερίδα περιέγραψε τον δράστη ως αξιωματικό στις Ένοπλες Δυνάμεις του Μπαχρέιν.

Ακτιβιστές του εξωτερικού προσδιόρισαν τον δολοφόνο ως μέλος της οικογένειας Al Khalifa επικαλούμενοι πληροφορίες από ντόπιους. “Το ότι ο φερόμενος ως δράστης είναι αξιωματικός του στρατού και μέλος της βασιλικής οικογένειας δοκιμάζει τη δέσμευση της χώρας στη δικαιοσύνη και τη λογοδοσία”.

Πηγή: Dailymail