Υγεία

 

SpiroSpero.gr | Σπέρνουμε Ειδήσεις

deite-pws-mporeite-na-katharisete-ta-aftia-sas-xwris-mpatonetes-1

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν αντέχουν με τίποτα το κερί στα αυτιά τους και κάνουν τα πάντα για να το ξεφορτωθούν. Παίρνουν μπατονέτες και απολαμβάνουν την αίσθηση να απομακρύνουν τη κολλώδη αυτή κίτρινη ουσία από το αυτί τους και νομίζουν οτι αυτή η διαδικασία τους κάνει καλό.

Αλλά, η αλήθεια είναι ότι το κερί στα αυτιά είναι εκεί για κάποιο λόγο. Είναι μια φυσική ουσία που παράγεται από το σώμα μας, και βοηθά στην προστασία του εσωτερικού αυτιού. Οι οργανισμοί μας έχουν ένα σύστημα αυτο-καθαρισμού που αφαιρεί τα παλιά πράγματα, έτσι δεν υπάρχει πραγματικά καμία ανάγκη να ξεκινήσετε να το σπρώχνεται για να απομακρυνθεί από εκεί. Στην πραγματικότητα, αφαιρώντας το κερί από τα αυτιά σας με μια μπατονέτα μπορείτε να διασπάσετε το φυσικό σύστημα του αυτιού και αυτό μπορεί να έχει σαν να αποτέλεσμα να παράγει περισσότερο κερί!

Ένα άλλο πρόβλημα με τις μπατονέτες είναι ότι τείνουν να πιέσουν ένα μεγάλο μέρος του κεριού βαθιά μέσα στα αυτιά σας, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε αποφράξεις που θα πρέπει να αφαιρεθούν από το γιατρό σας. Πιέζοντας τη μπατονέτα πολύ βαθιά μπορεί επίσης να τραυματίσει το τύμπανο του αυτιού και να προκαλέσει μόνιμη βλάβη. Αλλά εάν αισθάνεστε πραγματικά την ανάγκη να κάνουμε κάτι για την συσσώρευση του κεριού στα αυτιά σας, υπάρχει μια πολύ ασφαλέστερη μέθοδος για την απομάκρυνση του:

Είναι μια φυσική ουσία που παράγεται από το σώμα μας, και βοηθά στην προστασία του εσωτερικού αυτιού.

Ρίξτε μία δύο σταγόνες υπεροξειδίου του υδρογόνου( οξυζενέ) στο αυτί σας 10 λεπτά πριν τη κάνετε μπάνιο. Μπορείτε να βρείτε το υπεροξείδιο του υδρογόνου στα περισσότερα καταστήματα με φάρμακα ή να το παραγγείλετε και online. Κατά τη διάρκεια του ντους το διαλυμένο κερί απλά θα ρέει έξω από το αυτί σας και θα πέφτει κάτω. Μπορείτε να το κάνετε αυτό με ασφάλεια περίπου μια φορά το μήνα.

Πριν δοκιμάσετε να το κάνετε πρέπει να προσέξετε κάποια πράγματα!!! Πρώτον, ποτέ δεν χρησιμοποιούμε ένα διάλυμα υπεροξειδίου πάνω από 1 με 2 σταγόνες. Δεύτερον, εάν τα αυτιά σας είναι πολύ ξηρά, δεν θα πρέπει να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε καθόλου το υπεροξείδιο. Αντ ‘αυτού, δοκιμάστε μια σταγόνα ορυκτελαίο που θα σας βοηθήσει να κρατήσετε το κερί στα αυτιά σας σε φυσιολογικά επίπεδα. Και τρίτον, αν έχετε οποιαδήποτε προβλήματα με τα αυτιά σας, καλύτερα συμβουλευτείτε ένα γιατρό.

Η αφαίρεση του υπερβολικού κεριού είναι σημαντική αλλά ποτέ δεν πρέπει να κάνετε κάτι για το οποίο δεν είστε σίγουροι, γι αυτό πάντα θα πρέπει πριν να συμβουλεύεστε το γιατρό σας.

Πηγή: daddy-cool