Αξίζει

Το μήνυμα του Τσίπρα στον Έντι Ράμα, για την εθνικιστική ρητορική του περί…”Μεγάλης Αλβανίας” και τον σεβασμό της Ελληνικής μειονότητας

SpiroSpero.gr | Σπέρνουμε Ειδήσεις

rama-tsipras

Κορυφαίο ζήτημα για τις σχέσεις των δύο χωρών και βασική προϋπόθεση για την πρόοδο της ευρωπαϊκής πορείας της Αλβανίας αποτελεί η προστασία των δικαιωμάτων της ελληνικής εθνικής μειονότητας, διεμήνυσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον Αλβανό ομόλογό του Έντι Ράμα.

Στο πλαίσιο τηλεφωνικής επικοινωνίας ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι πρόσφατες ενέργειες, αλλά και η ολοένα αυξανόμενη εθνικιστική ρητορική, της αλβανικής πλευράς, υπονομεύουν την εμπέδωση του κλίματος εμπιστοσύνης που είναι απαραίτητο για την πρόοδο των διμερών σχέσεων.

Υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξουν ουσιαστικά βήματα και απτά αποτελέσματα στη συνεργασία των δύο χωρών, για την οποία η Ελλάδα έχει προωθήσει σειρά πρωτοβουλιών.

Η τηλεφωνική επικοινωνία έγινε μετά από αίτημα του Αλβανού Πρωθυπουργού, ενώ σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση οι δύο ηγέτες τόνισαν τη σημασία ενίσχυσης των διμερών σχέσεων, προς όφελος τόσο του ελληνικού, όσο και του αλβανικού λαού, αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε επιπλέον στην ανάγκη να υπάρξουν ουσιαστικά βήματα και απτά αποτελέσματα στη συνεργασία των δύο χωρών, για την οποία η Ελλάδα έχει προωθήσει σειρά πρωτοβουλιών.