Άπλυτα

Ποιοι θα είναι στο δείπνο Παυλόπουλου με Ομπάμα και ποιοι δεν θα είναι καλεσμένοι

SpiroSpero.gr | Σπέρνουμε Ειδήσεις

peroekaostΣύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr στο τραπέζι θα παρακαθήσουν 130 άτομα, εκ των οποίων οι 40-50 θα είναι μέλη της αμερικανικής αποστολής και οι υπόλοιποι Ελληνες.

Στο δείπνο δεν θα παραστούν καθόλου επιχειρηματίες από τις δύο πλευρές.

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο, εκτός του Προέδρου της Δημοκρατίας, του προέδρου των ΗΠΑ και φυσικά του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο μοναδικός πολιτικός αρχηγός που θα δώσει το παρών θα είναι ο πρόεδρος της ΝΔ και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Από υπουργούς θα παραβρεθούν οι

Νίκος Κοτζιάς

Ευκλείδης Τσακαλώτος

Δημήτρης Τζανακόπουλος

Λυδία Κονιόρδου

Ελενα Κουντουρά

Επίσης, σύμφωνα πάντοτε με το πρωτόκολλο μπορούν να παραβρεθούν οι διατελέσαντες πρώην Πρωθυπουργοί

Κ. Μητσοτάκης

Κ. Καραμανλής

Γ. Παπανδρέου

Α. Σαμαράς

Λ. Παπαδήμος

Π. Πικραμμένος

Β. Θάνου

και οι πρώην πρόεδροι Δημοκρατίας

Χρ. Σαρτζετάκης

Κ. Παπούλιας

Κ. Στεφανόπουλος

Στο δείπνο του Πρ. Παυλόπουλου προς τιμήν του Μπ. Ομπάμα θα είναι επίσης ο πρόεδρος της Βουλής, ο πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών, πρέσβεις, πρυτάνεις πανεπιστημίων.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες τον αμερικανό πρόεδρο θα υποδεχθεί στο Ελ. Βενιζέλος ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος.

Η προεδρία τηλεφώνησε στους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς και τους ενημέρωσε ότι δεν γίνεται να παραστούν στο δείπνο, πλην του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Δημοσίως αντέδρασε ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης

Οπως δήλωσε «ενημερώθηκε από την Προεδρία της Δημοκρατίας, ότι στις συναντήσεις και στο δείπνο των ελληνικών αρχών με τον Αμερικανό πρόεδρο Μ. Ομπάμα, από το πολιτικό κόσμο της Ελλάδος θα παρίστανται μόνο ο πρωθυπουργός, κυβερνητικά στελέχη και ο κ. Κ. Μητσοτάκης» και σχολίασε: «Θεωρούμε ότι η απόφαση αυτή είναι απαράδεκτη, προδίδει κλειστοφοβική διπλωματία και δείχνει ότι εμποδίζουν κάποιοι τον αμερικανό πρόεδρο να γίνει γνώστης των θέσεων των υπολοίπων κομμάτων. Στην Ελλάδα την πτώχευση την έφεραν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολιτικός κληρονόμος του ΠΑΣΟΚ. Συνεπώς, επαφή με τον ξένο επίσημο θα έχουν μόνο αυτοί που με την συμπεριφορά τους, των τελευταίων δεκαετιών κατέστρεψαν την Ελλάδα».