Top Stories

Δανειστές και διαπλοκή σχεδιάζουν “οικουμενική” με Δραγασάκη ή Αβραμόπουλο

SpiroSpero.gr | Σπέρνουμε Ειδήσεις

Alexis Tsipras on

Το spirospero.gr έχει ξαναγράψει ότι οι τοκογλύφοι με τους εδώ διαπλεκόμενους σχεδιάζουν το “φάγωμα” του εκλεγμένου πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα. Σήμερα, επανερχόμαστε με νέα στοιχεία τα οποία θα επαληθευτούν
εάν ο πρωθυπουργός δεν λάβει τα μέτρα του.

Οι δανειστές- τοκογλύφοι έχουν έρθει σε επαφή με τα μνημονιακά κόμματα στην Ελλάδα αλλά και με προβεβλημένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, για να δημιουργηθεί οικουμενική κυβέρνηση η οποία θα λάβει συνολικά το κόστος των μέτρων
και των μεταρρυθμίσεων. Εν αγνοία ίσως των ιδίων οι δανειστές σκέπτονται στην οικουμενική κυβέρνηση για την θέση του πρωθυπουργού δύο Έλληνες πολιτικούς: Τον κ. Γιάννη Δραγασάκη, αντιπρόεδρο σήμερα της κυβέρνησης και τον Δ. Αβραμόπουλο, Επίτροπο στην Κομισιόν.

Τα σχέδια των δανειστών προωθούνται γιατί η κυβέρνηση Τσίπρα, παρά την αλλαγή πλεύσης δεν υλοποιεί τα συμφωνηθέντα στις 12 Ιουλίου, με την ταχύτητα που επιθυμούν.

Στο ΣΥΡΙΖΑ τώρα έχουν διαμορφωθεί 3 ομάδες. Η μία, η προεδρική με τον κ. Παππά, κ. Φλαμουράρη και έναν ακόμη, οι οποίοι είναι ορκισμένοι στον πρωθυπουργό. Η 2η ομάδα έχει ως επικεφαλής τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη, η οποία είναι σκληρή απέναντι στην συμφωνία του πρωθυπουργού με τους δανειστές.

Η 3η έχει επικεφαλής τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον Γιώργο Σταθάκη, οι οποίοι παραμένουν πιστοί στον κ. Τσίπρα αλλά κινούνται και “ελεύθερα” προσεγγίζοντας διάφορα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος.

Ασφαλώς οι 3 ομάδες δεν παίζουν στα σενάρια των δανειστών αλλά αποτελούν κίνδυνο για την συνοχή του ΣΥΡΙΖΑ.

Προφανώς ο πρωθυπουργός και ιδιαίτερα ο υπουργός Επικρατείας, κ. Νίκος Παππάς είναι ενήμεροι για όλα αυτά για αυτό βιάζονται να κλείσουν τα εκκρεμή θέματα.

Πάντως ο πρωθυπουργός παραμένει το μεγάλο χαρτί του ΣΥΡΙΖΑ και έχει υπερ αυτού την ανύπαρκτη αντιπολίτευση. Όμως από κύκλους των δανειστών λέγεται ότι το σχέδιο της οικουμενικής θα αρχίσει να ξεδιπλώνεται μετά την εκλογή νέου προέδρου στη ΝΔ.