Top Stories

Καλεί σε διάλογο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ – Ποτάμι και ΔΗΜΑΡ – “Είμαι έτοιμος, πάμε…”

Τα όνειρα του “Πρωθυπουργού της καταστροφής” με δηλώσεις του από τη Γαλλία…

gap121Νέο χτύπημα από τον “Πρωθυπουργό της καταστροφής”. Με εκτενή δήλωσή του ο Γιώργος Παπανδρέου παρεμβαίνει στις διεργασίες που συντελούνται στο χώρο της Κεντροαριστεράς και προτείνει προς το Ποτάμι, το ΠΑΣΟΚ, τη ΔΗΜΑΡ και τον ΣΥΡΙΖΑ να συμπράξουν σε διάλογο για την πορεία της χώρας.

Ο κ. Παπανδρέου βρίσκεται στο Πουατιέ της Γαλλίας κάνοντας ένα διάλλειμμα από τις διαλέξεις και τα αγαπημένα του think tanks. Παρίσταταιστο συνέδριο του Γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Ο κ. Παπανδρέου που αποτελούσε την κύρια αιτία που η χώρα μπήκε στη μέγγενη του Μνημονίου, τώρα προτείνει σύμπραξη δυνάμεων ώστε, άκουσον άκουσον, να βγει οριστικά η Ελλάδα από τη κρίση.

Διαβάστε τί δήλωσε:

«Ένα σχέδιο που θα διασφαλίζει την οικονομική της αυτοδυναμία και μια ισχυρή θέση στον παγκόσμιο καταμερισμό εργασίας. Μια πρόταση που θα διασφαλίζει ταυτοχρόνως και τη θέση της χώρας στην ευρωζώνη και θα απομακρύνει οριστικά τον κίνδυνο της οικονομικής και κοινωνικής χρεοκοπίας».

Στη συνέχεια, επικρίνει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η οποία υποστηρίζει ότι «αποδεικνύεται κατώτερη των περιστάσεων και , κάθε ημέρα που περνά, προσγειώνεται στη σκληρή πραγματικότητα του υπαρκτού αρνητικού – και συντηρητικού – συσχετισμού δυνάμεων στην Ευρώπη που θεωρούν πανάκεια τις πολιτικές λιτότητας, αλλά και των αδιεξόδων που δημιούργησαν με τις μυθοπλασίες και τις συνομωσιολογίες τα προηγούμενα χρόνια. Τώρα, σε βάρος της προοπτικής των Ελλήνων πολιτών, μαθαίνουν ότι τα μνημόνια δεν σκίζονται, ούτε καταργούνται με ένα άρθρο».

Επίσης ασκεί κριτική και στην κυβέρνηση Σαμαρά, η οποία “έσκιζε καθημερινά τα μνημόνια και έδιωχνε το ΔΝΤ” στα λόγια, χωρίς να φροντίσει για την έγκαιρη και σωστή προετοιμασία της χώρας, ενώ γνώριζε ότι το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ολοκληρώνονταν το Δεκέμβριο του 2014.

«Άφησε τη χώρα στο απόλυτο κενό, παραδομένη η ίδια στη στρατηγική της αριστερής παρένθεσης. Αδιαφορώντας για τις συνέπειες που θα προκαλούσε η έλλειψη ταμειακών διαθεσίμων, η αδυναμία πρόσβασης στις αγορές και η έλλειψη ενός προγράμματος», αναφέρει ο πρόεδρος του Κινήματος Σοσιαλιστών και Δημοκρατών θεωρώντας αυτονόητο ότι, απαιτείται εδώ και τώρα να υπάρξει θετική κατάληξη στις διαπραγματεύσεις.

Ο Γιώργος Παπανδρέου σημειώνει ότι για πρώτη φορά μετά από τη Μεταπολίτευση, η Δημοκρατική Παράταξη έχει απωλέσει τη δυνατότητα που είχε να παρεμβαίνει και να επηρεάζει την πορεία της χώρας και έχει συρρικνωθεί εξ αιτίας της ακύρωσης της σοσιαλιστικής ατζέντας μέσα από τον εναγκαλισμό με δυνάμεις της συντήρησης από τη δημιουργία τεχνιτών σχημάτων με φιλόδοξους τίτλους και την απώλεια του ριζοσπαστισμού απέναντι στα κακώς κείμενα.

«Με αυτά τα δεδομένα, διαπραγματεύσεις κορυφής μεταξύ “παραγόντων”, δεν θα οδηγήσουν στην ενδυνάμωση και τη διεύρυνση του χώρου», τονίζει και προτείνει έναν διάλογο αρχών, για να επιτευχθεί αυτή η ενότητα, στη οποία όλοι όσοι από το ΠΑΣΟΚ, τη ΔΗΜΑΡ, το ΠΟΤΑΜΙ και τον ΣΥΡΙΖΑ επιθυμούν μια νέα συμφωνία αξιών, δηλώνοντας έτοιμος να συμβάλει προς αυτή την κατεύθυνση τόσο ο ίδιος όσο και το Κίνημα.