Αθλητισμός

 

Για το σκάνδαλο που είχε προκαλέσει σάλο το 2008 με την υπόθεση ντόπινγκ

IAKOBOUΓια το σκάνδαλο που είχε προκαλέσει σάλο το 2008 με την υπόθεση ντόπινγκ στην εθνική ομάδα άρσης βαρών, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών έκρινε πέρυσι με απόφαση του αθώους όλους τους κατηγορούμενους της υπόθεσης.

Ο προπονητής Χρήστος Ιακώβου βρέθηκε σε τηλεοπτική εκπομπή και έδωσε τη δική του εξήγηση για το πως έγιναν τα πράγματα:

«Όπως είπαμε πριν όλες οι ομάδες παίρνουν βοηθήματα. Τα βοηθήματα αυτά, το ιατρικό team που είχαμε έκανε μια λίστα ότι θα πάρουμε αυτά κι αυτά, ανάλογα με την κουβέντα που είχα εγώ με τον γιατρό ότι θα κάνω αυτές τις προπονήσεις, αυτές τις ώρες, ανάλογα θα μου δώσει πράγματα για να μπορέσει η ομάδα να αντέξει την προπόνηση. Επί χρόνια από το 2001 πολλά πράγματα τα παίρναμε χονδρική και κάποια από φαρμακεία. Είναι αμινοξέα. Αργινίνη, τυροσίνη, κρεατίνη. Είναι όλα αυτά που βοηθάνε αντί θα φας πέντε μπριζόλες. Δεν μπορεί να φάει ένας 60 κιλά 5 μπριζόλες, η προπόνηση που κάνει όμως θέλει περισσότερη ενέργεια.

Εμείς τα παίρναμε από έναν συγκεκριμένο έμπορο στην Ελλάδα, κάποια στιγμή μας λέει εμένα δε με συμφέρει να σας τα φέρω αυτά, το σταματώ. Κάνουμε μια κουβέντα με τον γιατρό και λέω τι θα κάνουμε που θα τα βρούμε αυτά; Εγώ είχα έναν γνωστό μου λέει μπορώ να σου τα βρω από εργοστάσιο στην Αγγλία. Μας τα έφερε η πρώτη παρτίδα εντάξει, η δεύτερη δόση που ήρθε αρχές του 2008 είχε μέσα αυτή την ουσία. Ήταν κλειστά, με χαρτιά, με σφραγίδες. Έτσι την πάθαμε. Οι περισσότεροι στον κόσμο την πατήσαν έτσι.»