Κοινωνία

Η εξάρθρωση του κυκλωμάτων των 13 μπράβων «φωτίζει» το αιματηρό περιστατικό στο Μικρολίμανο

SpiroSpero.gr | Σπέρνουμε Ειδήσεις

mikrolimano1-620x320Όλες οι τελευταίες εξελίξεις εξηγούν ένα όχι τυχαίο τελικά χτύπημα στο Μικρολίμανο από τον Αλβανό κακοποιό Μπάκο πριν έναν μήνα. Η ομάδα των 13 μπράβων του 40χρονου Μ. Καραγιάννη επονομαζόμενου στον κόσμο της νύχτας και ως «καράφλα», δεν είναι τυχαία. Έχει εδώ και τουλάχιστον μία δεκαετία ανοίξει πόλεμο με το πλέον ηχηρό όνομα της νύχτας που διαφεντεύει τα Δυτικά Προάστια και τον Πειραιά και βρίσκεται έγκλειστος στις φυλακές, τον Β. Στεφανάκο. Ο λόγος είναι απλός, η προσπάθεια του πρώτου να καρπωθεί εκείνος τα τεράστια έσοδα από τους εκβιασμούς των νυχτερινών καταστημάτων στα λημέρια του πρώτου.

Αποτέλεσμα αυτού του πολέμου είναι συμβόλαιο θανάτου που φέρεται να έχει εκδώσει ο δεύτερος «νονός» σε βάρος του «καράφλα» και το έχει στα χέρια του ο Αλβανός εκτελεστής Μέτσι, που συνελήφθη στα Σεπόλια μαζί με τον Κλόντιαν, που είναι μέλος της συμμορίας του Μπάκο. Η σχέση της συμμορίας του Μπάκο με «νονούς» φαίνεται να προκύπτει και από «συμβόλαιο θανάτου» που έβγαλε ο «καράφλας» για τον εκτελεστή του Μέτσι και φέρεται να το έδωσε στον Μόντι, ένα από τα δύο δηλαδή ασύλληπτα μέλη της συμμορίας του Μπάκο, που μάλλον διέφυγε στην Αλβανία.

18-12-2014gada 2Η διασύνδεση της Μαφίας με το περιστατικό στο Μικρολίμανο φαίνεται να προκύπτει και από μία υπόθεση του παρελθόντος, με τον ξυλοδαρμό αστυνομικού, στην οποία φέρεται να συμμετείχε και απότακτος αστυνομικός, ο οποίος όσο θα ξετυλίγεται το «κουβάρι» αναμένεται να ακολουθήσει και εκείνος τον δρόμο της δικαιοσύνης, ενώ ξεκαθαρίζουν και τα κίνητρα του κουμάντου στον κόσμο της μαστροπείας, στα νυχτομάγαζα της περιοχής.

Του Θοδωρή Παναγιωτίδη