Αθλητισμός

Πιτίνο: «Η συζήτηση για τα μπάτζετ είναι ανοησία»

Χρόνος ανάγνωσης 2’ 14-12-2019 00:12 ΠΡΟΣΩΠΑ Ο Ρικ Πιτίνο έβαλε τέλος στις συζητήσεις για το μεγάλο μπάτζετ της Μπαρτσελόνα και τόνισε πως ο Παναθηναϊκός έπρεπε να έχει καρδιά και πάθος, για να μαζέψει τα ριμπάουντ στη Βαρκελώνη. Τι είπε για την άμυνα της ομάδας του, αλλά και τα λόγια του προς τον Τζίμερ Φριντέτ. Αναλυτικά…


79319112 457585981842842 4322785644557369344 n

Χρόνος ανάγνωσης2’

ΠΡΟΣΩΠΑ

Ο Ρικ Πιτίνο έβαλε τέλος στις συζητήσεις για το μεγάλο μπάτζετ της Μπαρτσελόνα και τόνισε πως ο Παναθηναϊκός έπρεπε να έχει καρδιά και πάθος, για να μαζέψει τα ριμπάουντ στη Βαρκελώνη. Τι είπε για την άμυνα της ομάδας του, αλλά και τα λόγια του προς τον Τζίμερ Φριντέτ.

Αναλυτικά όσα είπε στη συνέντευξη 

«Κάποιες φορές στο μπάσκετ τα αποτελέσματα είναι τα προφανή. Ήμασταν μέσα στο ματς, χάσαμε ελεύθερα τρίποντα. Εκείνοι έβαλαν δύσκολα τρίποντα. Εμείς τα χάσαμε, εκείνοι τα έβαλαν, σε ένα κλειστό παιχνίδι. Αυτός είναι ο προφανής λόγος της ήττας».

Για το πρόβλημα του Παναθηναϊκού στα ριμπάουντ και την κυριαρχία της Μπαρτσελόνα σε αυτό το κομμάτι:«Στα τελευταία τρία ματς που έβλεπα τον Παναθηναϊκό από την πατρίδα μου ήξερα πως η μεγαλύτερη αδυναμία είναι το ριμπάουντ. Χάσαμε ριμπάουντ ακόμα και από τις βολές. Ακούω συνέχεια, όλη την εβδομάδα, πως εκείνοι έχουν 40 εκατ. μπάτζετ και εμείς 10 εκατ. μπάτζετ και αυτό με ενοχλεί. Είπα στους παίκτες μου στο ημίχρονο: “Τι σχέση έχουν όλα αυτά με τα ριμπάουντ; Μπορεί να παίρνεις 100χιλ. και να μπορείς να κάνεις block out, να στο έχουν διδάξει από τότε που ήσουν παιδί”. Αυτό είναι ανοησία, πρέπει να σταματήσει. Δεν έχουν σημασία τα μπάτζετ με αυτά. Είμαι κουρασμένος που το άκουγα όλη την εβδομάδα αυτό. Τα box out έχουν να κάνουν με καρδιά, πάθος. Η Μπαρτσελόνα έπαιξε με καρδιά. Δεν έχουν σχέση οι υψηλοί μισθοί των παικτών της. Έπαιξαν με καρδιά και αξίζουν τα εύσημα».

Για την αμυντική λειτουργία της ομάδας του:«Είπα στον Τζίμερ Φριντέτ πως “δεν είναι καλό να βάζεις 19π. και να δέχεσαι 20π.”. Αυτό είναι μήνυμα σε όλους τους παίκτες. Είμαστε μια καλή ομάδα στην επίθεση. Δεν είμαστε εγωιστές. Απόψε χάσαμε πολλά ελεύθερα σουτ στο φινάλε. Ο προηγούμενος κόουτς, πριν από εμένα, έκανε κάτι έξυπνο. Έλεγε: “Αν δεν παίξεις άμυνα, θα σε βγάλω έξω”. Η αλήθεια είναι κάπου στην μέση. Πρέπει να παίξεις άμυνα, να πάρεις ριμπάουντ και να βρεις σκορ. Να ματσάρεις την άμυνα με την επίθεσή σου, για να νικήσεις. Παίξαμε καλύτερα απόψε, σε σχέση με τις δύο νίκες μας. Στις προηγούμενες δύο νίκες σε βασικά στοιχεία του παιχνιδιού ήμασταν κακοί, όμως νικήσαμε. Σήμερα ήμασταν καλύτεροι, ειδικά στο δεύτερο μέρος, αλλά χάσαμε. Όμως, αν δεν παίξεις άμυνα απέναντι σε ομάδες σαν την Μπαρτσελόνα, δεν μπορείς να κερδίσεις. Μπορούμε να γίνουμε μια σπουδαία ομάδα; Το “σπουδαία” είναι μεγάλη κουβέντα. Πρέπει να παίρνουμε ριμπάουντ με… πείνα. Αυτό δεν το έχω δει από τον Παναθηναϊκό. Δεν έχει να κάνει με ταλέντο, αλλά με την νοοτροπία του “πεινασμένου σκυλιού” σε κάθε κατοχή. Είναι μια διαδικασία. Η Μπαρτσελόνα είναι εξαιρετική ομάδα, έχει απαντήσεις επιθετικά και παίζει σκληρά. Εκείνη έχει όλα τα φόντα να γίνει σπουδαία ομάδα. Εμείς όχι. Όμως, γι’ αυτό δεν φταίει ούτε το μπάτζετ, ούτε το ταλέντο. 

Σουτάραμε με 68% δίποντο. Είχαμε μόνο εννέα λάθη. Όλα έχουν να κάνουν με την άμυνα και το ριμπάουντ. Τα βασικά στοιχεία του μπάσκετ είναι τα προφανή. Γι’ αυτό η Μπαρτσελόνα αξίζει τα εύσημα, όταν αναλύεις αυτόν τον αγώνα. Χάσαμε λόγω άμυνας και ριμπάουντ. Πρέπει να καταλάβουν οι παίκτες μας πόσο σημαντική είναι η άμυνα. Αυτό θα μας βελτιώσει στη συνέχεια».

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πιτίνο: «Η συζήτηση για τα μπάτζετ είναι ανοησία»

Sdna.gr