Αθλητισμός

Παπαγιάννης στο SDNA: «Ήταν… απάντηση στον εαυτό μου»

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Χρόνος ανάγνωσης 3’ 18-01-2020 22:33 ΠΡΟΣΩΠΑ Δύο κυρίαρχες εμφανίσεις, πολλές υψωμένες γροθιές και ένα ζεστό χειροκρότημα στο ΟΑΚΑ: ο Γιώργος Παπαγιάννης μιλάει στο SDNA για το προσωπικό step up που έκανε και τις απαντήσεις, που έδωσε στον ίδιο του τον εαυτό. Πολλές φορές η στατιστική δεν αποτυπώνει στο 100% την επιρροή ενός παίκτη μέσα…


PapagiannisPitino

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Χρόνος ανάγνωσης3’

ΠΡΟΣΩΠΑ

Δύο κυρίαρχες εμφανίσεις, πολλές υψωμένες γροθιές και ένα ζεστό χειροκρότημα στο ΟΑΚΑ: ο Γιώργος Παπαγιάννης μιλάει στο SDNA για το προσωπικό step up που έκανε και τις απαντήσεις, που έδωσε στον ίδιο του τον εαυτό.

Πολλές φορές η στατιστική δεν αποτυπώνει στο 100% την επιρροή ενός παίκτη μέσα σε ένα παιχνίδι. Ο Γιώργος Παπαγιάννης απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου είχε 8 πόντους (4/7 δίποντα), 5 ριμπάουντ και 3 κοψίματα σε 18′ στο παρκέ, όμως ήταν εκ των MVP της αναμέτρησης, κάνοντας τον Ρικ Πιτίνο να τον αποθέωσει τόσο στα αποδυτήρια του «τριφυλλιού», όσο και στη συνέντευξη Τύπου της αναμέτρησης. Δυο βράδια αργότερα, στο ίδιο γήπεδο, ο γεννημένος το 1997 «γίγαντας» του Παναθηναϊκού ήταν ξανά κυρίαρχος: 13 πόντοι (6/6 δίποντα, 1/2 βολές) και 5 ριμπάουντ σε 28′ στον αγώνα με τη Ζαλγκίρις. 

Ο «PapaG» βελτιώνεται, εξελίσσεται, ανεβαίνει, μα πάνω απ’ όλα καταφέρνει το πιο σημαντικό: σταθεροποιεί την απόδοσή του. Όπως δήλωσε προ ημερών ο Μάνος Παπαδόπουλος στο «Face2Face» της WEB TV του SDNA με τον Βασίλη Βέργη, ο σέντερ από τα Μέγαρα δουλεύει καθημερινά σκληρά και δίπλα στον «δάσκαλο» Ρικ Πιτίνο μπορεί να κάνει το step up που ψάχνει. Παράλληλα, πρόκειται για έναν σοβαρό επαγγελματία, που ξέρει τι ζητά σε κάθε προπόνηση και κάθε αγώνα. 

Papagiannis

«Ο Γιώργος Παπαγιάννης δουλεύει. Πρέπει να είναι κυρίαρχος και στις δύο ρακέτες με τα προσόντα που έχει. Δεν μπορεί να παίζει 30′. Όσο παίζει πρέπει να είναι κυρίαρχος, να καρφώνει, να κάνει φόλοου, να παίρνει ριμπάουντ, να ρίχνει τάπες. Αυτό πρέπει να είναι βάσει των σωματικών του προσόντων. Είναι πολύ καλό και πολύ σοβαρό παιδί. Δουλεύει. Όμως, θέλει σπρώξιμο, πρέπει να τον πιέζεις περισσότερο. Τον βλέπω σαν τον γιο μου, που του έλεγα να διαβάσει παραπάνω. Θέλει σπρώξιμο. Ο Πιτίνο είναι δάσκαλος σε αυτόν τον τομέα, σε όλη τη ζωή του δούλευε με νέους παίκτες. Θέλει να κάνει την προπόνηση στους νέους παίκτες, επιλέγει κάποιους, έρχονται νωρίτερα. Όχι μόνοι οι νέοι, αλλά και οι υπόλοιποι», είχε δηλώσει ο πρόεδρος της «πράσινης» ΚΑΕ, σχολιάζοντας το μεγάλο πρότζεκτ της αξιοποίησης του άλλοτε σέντερ των Σακραμέντο Κινγκς και των Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς. 

Λίγο μετά τη δεύτερη θετικότατη εμφάνισή του, ο Παπαγιάννης μίλησε στοsdna.grγια την προσωπική του άνοδο, αλλά και την ομαδική βελτίωση που ψάχνει το «τριφύλλι», ώστε να εδραιωθεί στην πρώτη εξάδα. Για άλλη μια φορά ήταν ταπεινός και μετρημένος και όταν τον ρωτήσαμε αν ένιωσε πως σε αυτά τα δύο παιχνίδια έδωσε απαντήσεις, εκείνος υπογράμμισε με νόημα πως αυτές δίνονται στις προπονήσεις καθημερινά και συμπλήρωσε πως η… απάντηση ήταν στον εαυτό του. 

PapagiannisMitoglouPapapetrou

– Πόσο σημαντικό είναι ότι κάνετε το 2/2 στη «διαβολοβδομάδα», κερδίζοντας και τα δικά σας κενά διαστήματα αυτές τις μέρες;

«Είναι πάρα πολύ σημαντικό. Πιστεύω πως το πιο κρίσιμο σημείο απ’ όλα ήταν η ενέργεια που δείξαμε, γιατί και τα δύο ματς ήταν δύσκολα. Στο πρώτο ημίχρονο κόντρα στη Ζαλγκίρις δεν εμφανιστήκαμε τόσο καλοί. Μας χτύπησαν στις αδυναμίες μας, δεν παίζαμε σωστά ως παίκτες. Το διορθώσαμε στο ημίχρονο και πήραμε μια πάρα πολύ καλή νίκη». 

– Ο Παναθηναϊκός είναι στην 6η θέση, χωρίς να βρίσκεται στο 100% της απόδοσής του. Πόσο θετικό είναι αυτό, υπό την έννοια πως υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης; 

«Υπάρχουν σίγουρα περιθώρια βελτίωσης. Πρέπει να ανεβάσουμε την άμυνά μας, δεχόμαστε πάρα πολλούς πόντους. Οφείλουμε να βοηθάμε όλοι ο ένας τον άλλον. Υπάρχει θέληση, αυτό φαίνεται και μέσα στο γήπεδο από την ενέργειά μου. Πιστεύω πως θα έχουμε μια πολύ καλή συνέχεια».

– Διανύεις την καλύτερή σου περίοδο στον Παναθηναϊκό. Πώς νιώθεις σε προσωπικό επίπεδο;

«Πάρα πολύ καλά. Είμαι πάρα πολύ συγκεντρωμένος στις οδηγίες του προπονητή. Οι συμπαίκτες μου είναι πολύ υποστηρικτικοί. Συζητούν μαζί μου για τα κομμάτια που μπορώ να τους βοηθήσω. Είμαι ο πιο νεαρός, έχω την λιγότερη εμπειρία, αλλά θέλω να δίνω το 100% στον κάθε αγώνα, στην κάθε προπόνηση. Η ενέργεια έπαιξε τεράστιο ρόλο για εμένα, τα κατάφερα μέσα από την προσπάθειά μου. Θέλω να το κρατήσω αυτό για τα επόμενα παιχνίδια». 

– Τι σκέφτηκες μόλις σε χειροκρότησε όλο το γήπεδο μετά τη χαμένη βολή στο τελευταίο λεπτό;

«Ένιωσα στήριξη. Ήταν μια κρίσιμη στιγμή. Ευχαριστώ πάρα πολύ τον κόσμο γι’ αυτή την αντίδραση που είχε».

– Αισθάνεσαι πως με αυτές τις δύο εμφανίσεις έδωσες απαντήσεις;

«Δεν το σκέφτομαι έτσι. Είναι η δουλειά μου, προσπαθώ προπόνηση με την προπόνηση. Οι απαντήσεις δίνονται κάθε μέρα στην προπόνηση, όταν είσαι απόλυτα συγκεντρωμένος στις οδηγίες που σου δίνονται. Σίγουρα, είναι η απάντηση στον εαυτό μου, για όσα μπορώ να καταφέρω. Θα ζητάω περισσότερα από τον εαυτό μου, όπως θα ζητούν παραπάνω και οι συμπαίκτες μου από εμένα». 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παπαγιάννης στο SDNA: «Ήταν… απάντηση στον εαυτό μου»

Sdna.gr