Αθλητισμός

Ο Πέπε βλέπει Champions League με Ολυμπιακό

Συνεχίζονται οι επαφές του Ολυμπιακού με την Γκιμαράες για τον Πέπε. Ο Πορτογάλος μέσος, είναι ο εκλεκτός του Πέδρο Μαρτίνς για τη μεσαία γραμμή. Ένας παίκτης που θέλει πολύ, μπροστά στην προοπτική να πάρει την απόφαση ο Γκιλιέρμε και να συνεχίσει στην Αλ Σαντ του Τσάβι. Δεν είναι και μακρινό αυτό το σενάριο βλέπετε, μετά…

Συνεχίζονται οι επαφές του Ολυμπιακού με την Γκιμαράες για τον Πέπε. Ο Πορτογάλος μέσος, είναι ο εκλεκτός του Πέδρο Μαρτίνς για τη μεσαία γραμμή. Ένας παίκτης που θέλει πολύ, μπροστά στην προοπτική να πάρει την απόφαση ο Γκιλιέρμε και να συνεχίσει στην Αλ Σαντ του Τσάβι. Δεν είναι και μακρινό αυτό το σενάριο βλέπετε, μετά τα τελευταία δεδομένα.

Όπως, όμως, έχουμε επισημάνει, στον Ολυμπιακό δεν θα πιαστούν απροετοίμαστοι. Κάθε άλλο. Αυτή τη στιγμή, ο Πέπε είναι ο νούμερο ένα στόχος και οι “ερυθρόλευκοι” έχουν αρχίσει τις επαφές με τη διοίκηση της Γκιμαράες. Ο Μαρτίνς έχει δείξει το δρόμο για τον 23χρονο χαφ, με τους Πορτογάλους πάντως να δείχνουν αποφασισμένοι να εισπράξουν ένα γενναίο ποσό για τον παίκτη τους.

Ο Πέπε θέλει Ολυμπιακό. Γνωρίζει πώς έχει η κατάσταση στο σύλλογο. Πως με δύο ματς 22 ή 23 και 29 ή 30 Σεπτεμβρίου, η ομάδα μπορεί να είναι και πάλι στα αστέρια του Champions League. Και για κάθε ποδοσφαιριστή μια τέτοια εξέλιξη, είναι ιδανική για την καριέρα του. Μην πάτε μακριά. Δείτε την περίπτωση του Γκιλιέρμε. Με τον Ολυμπιακό έπαιξε για πρώτη φορά στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και μέσα σε μία διετία, κατάφερε να ανεβάσει τις μετοχές του. Τον είδαν για τα καλά, τον ξεχώρισαν, γι’ αυτό και έχει στα χέρια του μια άκρως δελεαστική πρόταση από την Αλ Σαντ.

Από εκεί και πέρα, ο Πέπε είναι πλήρως ενημερωμένος για τον Ολυμπιακό. Ξέρει πως αν έρθει, θα πάρει φανέλα βασικού, πως θα έχει έναν προπονητή που έχει βάλει το όνομά του ψηλότερα από κάθε άλλο μέσο.

Το θέμα είναι πόσο μπορούν να τρέξουν οι επαφές μεταξύ των δύο ομάδων. Αυτή τη στιγμή, υπάρχει μια διαφορά. Από την Πορτογαλία προκύπτει πως η Γκιμαράες ζητάει περισσότερα από 5 εκατ. ευρώ. Ο Ολυμπιακός διαπραγματεύεται αυτό το ποσό και λογικά η ομάδα του Πέπε θα υποχωρήσει. Προφανώς και σε όλα παίζει ρόλο και η επιθυμία του ποδοσφαιριστή και στην παρούσα φάση, ο 23χρονος μέσος είναι πιο κοντά στο να μπει στο αεροπλάνο και να πετάξει για την Ελλάδα.

Είναι ξεκάθαρο άλλωστε πως και η διοίκηση του Ολυμπιακού θέλει να υλοποιήσει την εισήγηση του Μαρτίνς, σε μια τόσο νευραλγική θέση. Από τη στιγμή που ο Γκιλιέρμε δείχνει να έχει κάνει την επιλογή του, οι “ερυθρόλευκοι” μόνο μπροστά μπορούν να δουν. Κι εκεί, κατασταλάζουν σε έναν ποδοσφαιριστή όπως είναι ο Πέπε, στα 23 του, με μέλλον…

Εκτιμώ πως ακόμη και αν ο Πέπε έρθει στον Ολυμπιακό, η υπόθεση του Τιάγκο Σίλβα από τη Νότιγχαμ Φόρεστ θα παραμένει στο προσκήνιο και με πολλές πιθανότητες να υλοποιηθεί κι αυτή η κίνηση.

Hugo Delgado/Pool via AP

Sport24.gr