Αθλητισμός

Μπήκε στην απομόνωση ο Μαρινάκης

Χρόνος ανάγνωσης 2’ 22-01-2020 22:06 Το επιμύθιο της σύσκεψης του Big-4 με τους εκπροσώπους της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ είναι πως νικητής ήταν το… κανονικό ποδόσφαιρο! Ήδη έχετε ενημερωθεί για τους κυριότερους άξονες στους οποίους οι εκπρόσωποι του Big-4 συμφώνησαν (ή διαφώνησαν) μετά την μεταξύ τους συνάντηση στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία παρουσία εκπροσώπων της ΦΙΦΑ…


big%204%20c 0

Χρόνος ανάγνωσης2’

Το επιμύθιο της σύσκεψης του Big-4 με τους εκπροσώπους της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ είναι πως νικητής ήταν το… κανονικό ποδόσφαιρο!

Ήδηέχετε ενημερωθεί για τους κυριότερους άξονες στους οποίους οι εκπρόσωποι του Big-4 συμφώνησαν (ή διαφώνησαν)μετά την μεταξύ τους συνάντηση στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία παρουσία εκπροσώπων της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ.

Θέματα όπως οι επικείμενες εκλογές της ΕΠΟ, η διαιτησία, η ηγεσία της επόμενης ΚΕΔ μπήκαν στο τραπέζι και συζητήθηκαν επί μακρώ, όμως αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι το κλίμα. Το ύφος των εκπροσώπων. Το παρασκήνιο των συζητήσεων. Εκεί είναι όλο το ζουμί κι εδώ είναι που έρχεται το SDNA που έρχεται να δώσει φως στα πιο ουσιώδη.

Το επιμύθιο της σύσκεψης είναι πως ο Βαγγέλης Μαρινάκης βίωσε όλη αυτή την εμπειρία, εντελώς απομονωμένος, αφού δεν βρέθηκε ούτε ένας σύμμαχος να υποστηρίξει τις απόψεις του, κι αυτό από μία άποψη είναι μία μεγάλη νίκη του ποδοσφαίρου.

Κι αυτό γιατί όσα έλεγε (αλλά κυρίως ο τρόπος που τα έλεγε) ειδικά για την διαιτησία ήταν στα όρια του… παραλογισμού: «Όλοι σφάζουν τον Ολυμπιακό. Η διαιτησία είναι μονίμως εχθρική εναντίον του Ολυμπιακού και μονίμως υπέρ του ΠΑΟΚ», ήταν το κεντρικό νόημα των λεγομένων του, ενώ αρνητική εντύπωση προκάλεσε ο προσβλητικός τρόπος με τον οποίο απευθυνόταν στον Βαγγέλη Γραμμένο, αλλά και στον Ιβάν Σαββίδη.

Χαρακτηριστικό ήταν το στιγμιότυπο που απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΕΠΟ του είπε: «Άντε τέλειωνε», ενώ λίγο αργότερα πρόσθεσε με ύφος: «Τι μας λες; Εσύ θα πας φυλακή με αυτά που έχεις κάνει στην ΕΠΟ»!

Αυτόπτες μάρτυρες των συνομιλιών μετέφεραν ότι ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός είχε κοκκινίσει από τα νεύρα του και αισθανόταν πολύ άβολα από το κλίμα, αφού δεν βρέθηκε κάποιος να (υπό)στηρίξει τις θέσεις του.

Στο μοναδικό που συμφώνησε κάποιος αναφορικά με τα λεγόμενα του ήταν σε ότι αφορά την αντικατάσταση του Μέλο Περέιρα, με τον Δημήτρη Μελισσανίδη να τάσσεται υπέρ της αλλαγής, αλλά χωρίς να μιλήσει υποτιμητικά ή προσβλητικά αναφορικά με τις διαιτησίες και τους διαιτητές. Κι εδώ όμως, η ΦΙΦΑ και η ΟΥΕΦΑ τον… άδειασαν αφού ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού ζήτησε να τελειώσει ο Περέιρα εδώ και τώρα από την ΚΕΔ αλλά ο Πορτογάλος μένει κανονικά στην Επιτροπή μέχρι το καλοκαίρι που λήγει το συμβόλαιο του.

Πρέπει να τονιστεί ότι οι εκπρόσωπο της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ εξεπλάγησαν αρνητικά με αυτά που άκουγαν από τον Βαγγέλη Μαρινάκη (τόσο από το ύφος, όσο και από το περιεχόμενο), όχι όμως και οι Έλληνες εκπρόσωποι που μάλλον περίμεναν κάτι ανάλογο.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό ήταν πως ο Βαγγέλης Μαρινάκης ήρθε με ένα έτοιμο κείμενο (!), το οποίο διάβασε σε όλους τους παριστάμενους και στο οποίο επαναλάμβανε τα παράπονα του Ολυμπιακού, κάνοντας αναφορά και στο παιχνίδι του Βόλου από το οποίο είχε πολύ έντονα παράπονα.

Μία άλλη σημαντική στιγμή της σύσκεψης είχε να κάνει μία «έκρηξη» του Δημήτρη Μελισσανίδη, ο οποίος όταν το θέμα έφτασε στις επικείμενες εκλογές της ΕΠΟ μίλησε με σκληρά λόγια σε ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ, αναφορικά με τον τρόπο που γίνονται οι εκλογές στις συγκεκριμένες ομοσπονδίες: «Δηλαδή εσείς πως βγάζετε πρόεδρο; Έρχεται παπάς και κάνει κλήρωση; Τα πιο ισχυρά λόμπι βρίσκονται σε εσάς», τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ πρόσθεσε: «Εμείς οι τέσσερις που είμαστε εδώ, πληρώνουμε για το ποδόσφαιρο. Εσείς πληρώνεστε. Οι εκλογές θα γίνουν όπως ορίζει το καταστατικό της ΕΠΟ».

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπήκε στην απομόνωση ο Μαρινάκης – Όλοι οι διάλογοι και το παρασκήνιο της σύσκεψης!

Sdna.gr