Υγεία

Κορονοϊός: Σε καραντίνα γηροκομείο στη Νέα Μάκρη μετά από επιβεβαιωμένο κρούσμα

Συναγερμός σήμανε στις υγειονομικές αρχές μετά τον εντοπισμό κρούσματος κορονοϊού μεταξύ των ηλικιωμένων που διαβιούν σε οίκο ευγηρίας στη Νέα Μάκρη. Μετά από τον έλεγχο που πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, το βράδυ της Κυριακής αποφασίστηκε το συγκεκριμένο γηροκομείο να τεθεί σε καραντίνα. Όπως αναφέρει, η ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας «λόγω επιβεβαιωμένου υψηλού επιδημιολογικού…


Συναγερμός σήμανε στις υγειονομικές αρχές μετά τον εντοπισμό κρούσματος κορονοϊού μεταξύ των ηλικιωμένων που διαβιούν σε οίκο ευγηρίας στη Νέα Μάκρη. Μετά από τον έλεγχο που πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, το βράδυ της Κυριακής αποφασίστηκε το συγκεκριμένο γηροκομείο να τεθεί σε καραντίνα.

Όπως αναφέρει,η ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας«λόγω επιβεβαιωμένου υψηλού επιδημιολογικού φορτίου σε οίκο ευγηρίας που βρίσκεται στην Νέα Μάκρη Αττικής,πραγματοποιήθηκε σήμερα, 12 Απριλίου 2020, σχετικός έλεγχος από κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ.

Μετά τα πρώτα αποτελέσματα που προέκυψαν από την ανάλυση των122 δειγμάτωνσε φιλοξενούμενους και προσωπικό, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά,ο ανωτέρω οίκος ευγηρίας τέθηκε από το βράδυ της Κυριακής σε καραντίνα από την Ελληνική Αστυνομία και μέχρι ολοκλήρωσης των ελέγχων».

------.jpg
Πλάνα από τους σημερινούς ελέγχους του ΕΟΔΥ στο γηροκομείο

Μετά τον έλεγχο, εδόθησαν αναλυτικές οδηγίες για τον περιορισμό της διασποράς της νόσου και την ορθή λειτουργία της δομής βάσει του πρωτοκόλλου του ΕΟΔΥ.Παράλληλα έγινε διανομή υγειονομικού υλικού στους φιλοξενούμενους του γηροκομείου.

%CE%9C%CE%AD%CE%BB%CE%BF%CF%82 %CF%84%CE%BF%CF%85 %CE%BA%CE%BB%CE%B9%CE%BC%CE%B1%CE%BA%CE%AF%CE%BF%CF%85 %CF%84%CE%BF%CF%85 %CE%95%CE%9F%CE%94%CE%A5 %CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B2%CE%B1%CE%AF%CE%BD%CE%B5%CE%B9 %CF%83%CE%B5 %CE%AD%CE%BB%CE%B5%CE%B3%CF%87%CE%BF
Πλάνα από τους σημερινούς ελέγχους του ΕΟΔΥ στο γηροκομείο

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

  • Κορονοϊός: Αυτό είναι το σχέδιο της κυβέρνησης για την έξοδο από την καραντίνα
  • Ανήθικοι και απάνθρωποι Τούρκοι: Βρώμικο σχέδιο για να στείλουν μετανάστες με κορονοϊό στην Ελλάδα
  • Κορονοϊός: Tα φάρμακα και τα εμβόλια που εξετάζονται – Παγκόσμια κινητοποίηση για τη θεραπεία

Δείτε όλες τις τελευταίεςΕιδήσειςαπό την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στοNewsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Προσοχή! Μεγάλη απάτη – Έτσι αδειάζουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς σας

Newsbomb.gr