Αθλητισμός

Η «λύσσα» ενός 35άρη και η «αφετηρία» του Χασάν!

Όταν γυαλίζει το μάτι του Βαλμπουενά, τότε ο Μαρτίνς έχει κάθε λόγο να πιστεύει ότι το μέλλον του Ολυμπιακού είναι ευοίωνο. Ο Αχμέντ Χασάν αποστόμωσε τους επικριτές του, αλλά το Περιστέρι ήταν απλώς η «αφετηρία» του. Ο Ολυμπιακός δεν γοήτευσε… Δεν έβγαλε σωρηδόν φάσεις, δεν ήταν τόσο καταιγιστικός όσο σε άλλα παιχνίδια, είτε στο Καραϊσκάκη,…

Όταν γυαλίζει το μάτι τουΒαλμπουενά,τότε οΜαρτίνςέχει κάθε λόγο να πιστεύει ότι το μέλλον τουΟλυμπιακούείναι ευοίωνο. ΟΑχμέντ Χασάν αποστόμωσε τους επικριτές του,αλλά το Περιστέρι ήταν απλώς η «αφετηρία» του.

Ο Ολυμπιακός δεν γοήτευσε… Δεν έβγαλε σωρηδόν φάσεις, δεν ήταν τόσο καταιγιστικός όσο σε άλλα παιχνίδια, είτε στο Καραϊσκάκη, είτε μακριά από το Φάληρο. Φυσικά απέναντί του είχε και έναν αντίπαλο που είναι ο ορισμός του «σκληρού καρυδιού». Ένας αντίπαλος που έχασε με το ζόρι από την ΑΕΚ και στις καθυστερήσεις από τον ΠΑΟΚ στο Περιστέρι.

Ατρόμητος – Ολυμπιακός: Η πανηγυρική selfie από το Περιστέρι (pic)

Εκείνο που άρεσε φυσικά από το παιχνίδι των «ερυθρόλευκων» ήταν η ηρεμία με την οποία αντιμετώπισαν την αποβολή τουΕλαμπντελαουί.Άλλες ομάδες αν έμεναν με δέκα παίκτες θα κοιτούσαν πρωτίστως να μην δεχτούν γκολ και να μην φύγουν με άδεια χέρια και χωρίς βαθμό. ΟΜαρτίνςήταν ανένδοτος όμως. Δεν άλλαξε την τακτική της ομάδας του. Έχοντας κάνει ένα περίεργο σχήμα με την είσοδο του Χασάν (χωρίς καθαρά εξτρέμ δηλαδή), έβλεπε ότι ο Ατρόμητος δεν είχε τις δυνάμεις, την πίστη – αν θέλετε – και ίσως και τις δυνατότητες να απειλήσει σοβαρά τον Ολυμπιακό. Ο πολύ καλόςΜάντσονκουράστηκε. ΟΕνσικουλούπου είχε καταθέσει την ψυχή του, είχε βγει λίγο πριν από την αποβολή του Ομάρ. ΟιΚιβρακίδηςκαιΝάτσοςπου επιχειρούσαν να δημιουργήσουν προβλήματα από τα άκρα, έκαναν τη μία λανθασμένη επιλογή πίσω από την άλλη όταν ξεμιτούσαν που ήταν απόρροια της κόπωσης.

Χασάν: «Υπερβολική η απόφαση του διαιτητή για τον Ομάρ»

Ο Μαρτίνς λοιπόν δεν άλλαξε την φιλοσοφία του από το 73′ και μετά. Στην μεγάλη προσπάθεια που έγινε στο τελευταίο 20λεπτο από τους παίκτες του Ολυμπιακού, κομβικό ρόλο έπαιξε η… λύσσα τουΒαλμπουενά.Ο Γάλλος, λες και «δαιμονίστηκε» με την κόκκινη στονΕλαμπντελαουί,ήταν ο πρώτος που προσπαθούσε να ηρεμήσει το παιχνίδι του Ολυμπιακού, που προσπαθούσε να αποβάλει τον πανικό από τους συμπαίκτες του. Και η αλήθεια είναι ότι τα κατάφερε σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Οι «ερυθρόλευκοι» πριν από το γκολ του Χασάν έχουν χάσει τρεις κεφαλιές από εκτελέσεις κόρνερ. Ο Τσιμίκας έχει χάσει μία ευκαιρία από τα αριστερά. Ακόμα και ο Γκασπάρ είχε την ευκαιρία του να σκοράρει. Από την άλλη ο παθιασμένος Ατρόμητος δεν μπορούσε να βγάλει μία αντεπίθεση με σοβαρές προϋποθέσεις και κυρίως με ορθολογικό τρόπο.

Η απίστευτη σύμπτωση με Χασάν και τα γκολ στις καθυστερήσεις (vids)

Ο Ολυμπιακός με ηρεμία, με μεθοδικότητα και κυρίως δίχως να έχει κυριευτεί με πανικό, κυκλοφόρησε την μπάλα σωστά, με πρωτεργάτη τον «λυσσαμένο» στο τελευταίο 20λεπτο Ματιέ Βαλμπουενά και τον Φορτούνη παρότι είχε δεχτεί μια κλοτσιά χαμηλά στο πόδι και δεν πατούσε τόσο καλά.

Το γκολ ήρθε έστω και στο 91’. Μπορεί και να μην ερχόταν. Μπορεί ο εξαιρετικός στο παιχνίδιΔημήτρης Γούτας(ίσως να άξιζε τελικά να πάρει μία ευκαιρία στον Ολυμπιακό) να έβαζε το κεφάλι του και να μην έδινε τη δυνατότητα στον Χασάν να σκοράρει. Παίζει ρόλο και η τύχη. Παίζει όμως ρόλο και η ποιότητα του φορ, όπως είπε σωστά οΣάββας Παντελίδης.Το γκολ των Πειραιωτών δεν ήταν έλλειψη συγκέντρωσης των αμυντικών του Ατρομήτου. Η ουσία είναι ότι ο Μαρτίνς είδε μία ομάδα που δεν πελάγωσε όταν έμεινε με παίκτη λιγότερο και αυτό είναι το αμέσως επόμενο μεγάλο κέρδος μετά το τρίποντο. Κυρίως, όμως, είδε έναν Βαλμπουενά που «γυάλιζε» το μάτι του.

Ολυμπιακός: Στροφική κάκωση ο Σουντανί, πηγαίνει για εξετάσεις

Όταν ένας 35άρης καταθέτει την ψυχή του (αν και η συνολική του εικόνα δεν ήταν σούπερ), τότε ο Μαρτίνς έχει κάθε λόγο να πιστεύει ότι το μέλλον του συλλόγου μπορεί να είναι ευοίωνο. Όταν οι υπόλοιποι βλέπουν έναν “διψασμένο” για τίτλους και νίκες 35άρη, δεν γίνεται οι νεότεροι να μην δίνουν το 110%.

Όσο για τον Χασάν;Ο Αιγύπτιος αποστόμωσε τους επικριτές του και όσους έλεγαν ότι δεν υπήρχε λόγος να αποκτηθεί.Αποστόμωσε και όσους υποστήριζαν ότι την περσινή σεζόν άρχισε να σκοράρει όταν ο Ολυμπιακός είχε χάσει τα πάντα. Προφανώς είχαν ξεχάσει ότι ήταν ο «χρυσός» σκόρερ στη Ν. Σμύρνη με γκολ αλά… Περιστερίου ή ήταν εκείνος που είχε ανοίξει το σκορ κόντρα στην Ντιναμό Κιέβου στο Φάληρο.

Ο Μαρτίνς για τα έξυπνα τρικ των διαιτητών

Σίγουρα δεν είναι… Ελ Αραμπί,αλλά είναι μία αξιόπιστη λύση πίσω από τον Μαροκινό όταν δεν βρίσκεται σε καλή μέρα (σ.σ. στο Περιστέρι κυμάνθηκε σε ρηχά νερά). Το ματς στα δυτικά προάστια όμως πέρασε… Για τον Χασάν ήταν απλώς η… αφετηρία το γκολ κόντρα στον Ατρόμητο. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να μείνει στο τρίποντο που χάρισε με την κεφαλιά – κανονιά στονΜέγερι.Γιατί αν μείνει στο Περιστέρι, τότε θα έχει χάσει το «στοίχημα», τόσο ο Αιγύπτιος, όσο και ο Μαρτίνς. Αυτή είναι η πραγματικότητα…

Fosonline.gr