Αθλητισμός

Ζήτησε φορ ο Φερέιρα: «Περιμένω ποιοτικό παίκτη με ανοιχτές αγκάλες!»

Για τις μεταγραφές την περίοδο του Ιανουαρίου μίλησε ο Αμπέλ Φερέιρα στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε της αναμέτρησης με τον ΟΦΗ. Ο Πορτογάλος τεχνικός ζήτησε ουσιαστικά την απόκτηση ενός σέντερ φορ, ώστε να παίξει με δύο παίκτες, κάτι που προφανώς θεωρεί ότι δεν μπορεί να κάνει με την ταυτόχρονη παρουσία Ακπομ και Σβιντέρσκι. Παράλληλα, απάντησε…


Για τις μεταγραφές την περίοδο του Ιανουαρίου μίλησε ο Αμπέλ Φερέιρα στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε της αναμέτρησης με τον ΟΦΗ.

Ο Πορτογάλος τεχνικός ζήτησε ουσιαστικά την απόκτηση ενός σέντερ φορ, ώστε να παίξει με δύο παίκτες, κάτι που προφανώς θεωρεί ότι δεν μπορεί να κάνει με την ταυτόχρονη παρουσία Ακπομ και Σβιντέρσκι. Παράλληλα, απάντησε και για την περίπτωση του Μίροσλαβ Στοχ.

Για τα μεταγραφικά ο Φερέιρα είπε:

«Χρειαζόμασταν τρεις ποδοσφαιριστές από την πρώτη μέραπου ήρθα, εναν αριστερό μπακ, έναν χαφ και έναν φορ. Από τους τρειςήρθε ένας. Αν θέλω να παίξω με δύο φορ δεν μπορώ και είναι κάτι που μου αρέσει.Είμαι προπονητής πρέπει να βγάζω το μάξιμουμ από κάθε παίκτη.Αν είναι να κανουμε μεταγραφή για να πούμεότικάναμε, ας μείνουμε με αυτούςπου έχουμεκαι να φέρουμε παίκτες από την ακαδημία.Αν είναι να φέρουμε ποιοτικόπαίκτη, τότε ναι, με ανοιχτές αγκάλες».

Για το θέμα του Στοχ:

«Η συμπεριφορά του Στοχ είναι άκρως επαγγελματική. Από την άλλη όμως έχουμε πολλούς παίκτες σε αυτή τη θέση, τον Λάμπρου, τον Βιεϊρίνια και υπάρχει μια ανισορροπία στο ρόστερ. Εχουμε πολλούς σε αυτή τη θέση και λιγότερους εκεί που χρειαζόμαστε, οπότε θα δούμε τι θα κάνουμε».

Για την παρουσία του Μίσιτς και το ότι έπαιξε λίγο πιο μπροστά:

«Τον ξέρωπολύ καλά, είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής και είχα ζητήσει και στον προηγούμενο σύλλογό μου να τον αποκτήσω. Ειναι μια θέση που μπορεί να μας βοηθήσει και στο μέλλον και μου αρέσει ότι παρ’ ότι είχαμε αλλαγές παικτών, η απόδοση της ομάδας δεν αλλάζει. Μου αρέσει να έχω παίκτες που μπορούν να παίξουν παραπάνω από μία θεση και έμεινα πολύ ικανοποιημένος από αυτόν αλλά και την απόδοση της ομάδας. Η ταυτότητα της ομάδας δεν άλλαξε, παίξαμε με το ίδιο πλάνο».

Για την αντίδρασητων παικτών του μετά τον Αρη:

«Προσωπικά ένιωσα την ίδια υπερηφάνειαγια τους ποδοσφαιριστές μου, όπως και πριν αλλά και μετά το προηγούμενο παιχνίδι γιατί η δουλειά μας δεν έχει αλλάξει. Τους πρωταθλητές τους βλέπεις κάθε μέρα από όλη τη συμπεριφοράανεξάρτητα από το αποτέλεσμα. Ο πραγματικός χαρακτήρας του πρωταθλητή φαίνεται στην αντίδραση και στις δύσκολες στιγμές. Δεν περίμενα κάτι διαφερετικό, ήταν μια δυνατή αντίδραση και απάντηση των παικτών, το προηγούμενο παιχνίδι είχε πολλά περίεργα στοιχεία, διότι ο αντίπαλος ήταν πάρα πολύ αποτελεσματικός. Αυτό που με χαροποίησε περισσότερο είναι ότι παρά τις αλλαγές δεν άλλαξε το πλάνο, η στρατηγική μας και με πίστη συνεχίζουμε στον σωστό δρόμο».

Για το τι έφταιξε στο ματς με τον Αρη:

«Η διαφορά είναι στη λέξη αποτελεσματικότητα. Και στο προηγούμενοματς η ομάδα μπήκε καλά, είχε τηνευκαιρία να τελειώσει το παιχνίδι ενώ σήμερα η ομαδα πέτυχε δύο γκολ γρήγορα, δεν επέτρεψε στον αντίπαλο να πλησιάσει στα καρέ μας.ΟΛημνιός σήμερα είχε 4 ευκαιρίες για γκολ και έβαλε τημία.Αν δείτε τα στατιστικά αυτό είναι φυσιλοογικό. Αυτή είναι η αναλογία συνήθως».

Για την αποτελεσματικότητα:

«Στοπρώτοπαιχνίδι με την ΑΕΚ προηγήθηκαμε και είχαμε χαμένο πέναλτι. Εν όψει του αγώνα με την ΑΕΚ εμείς προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι είναι δυνατό να βελτιώσουμε την ομάδα και να δούμε τι κρατάμε διότι ξέρουμε ότι το αποτέλεσμα μετράει. Όμωςπερνάμε και πέρα από αυτό και βλέπουμε αν τα γκολ που δεχθήκαμε είναι από ατομικά λάθη ή από ομαδική λειτουργία, ώστε να μπορέσουμε στον επόμενο αγώνα να παρουσιαστεί ακόμη καλύτερη. Δεν μπορούμε να ελέγξουμε κάθε παράμετρο του παιχνιδιού. Στο φινάλε έτσι είναι, δεν ξέρω αν θυμάστετο περσινό παιχνίδι του Αρη με τον ΠΑΟΚ και τι συνέβη. Ο αντίπαλός σου μπορεί να χάσει ένα πέναλτι εσύ να βάλεις μια αντεπίθεση και να φύγεις νικητής».

Για την ετοιμότητα των παικτών του:

H ομάδα έχει βελτιωθεί πολύ έχει υποστεί πολλές αλλαγές από την περασμένη σεζόν και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχει πάρει το νταμπλ την περασμένη σεζόν και όποιος προπονητήςκαι ναερχόταν θα είχε δύσκολο έργο. Μέχρι τώρα έχουμε κάνει μια αρκετά καλή δουλειά και όλοι οι παίκτες έχουν αγωνιστεί που είξαι στο ρόστερ. Προσπαθούμε να έχουμε έτοιμους τους ποδοσφαιριστές μας. Γενικά έχουμε σταθερή απόδοση. Είχαμε μια ήττα και αν με ρωτάτε αν περίμενα αυτή την επικράτηση επί του ΟΦΗ, η απάντηση είναι ναι, την περίμενα. Από την άλλη καταλαβαίνω ότι όλες οι ομάδες θέλουν να κερδίσουν τον ΠΑΟΚ και με τον ΠΑΟΚ έχουν καλύτερη αποόδοση σε σχέση με άλλα παιχνίδια».

Metrosport.gr