Αθλητισμός

Δύο βήματα πριν από το όνειρο του γηπέδου η ΑΕΚ

Το SDNA παρουσιάζει ποια είναι τα δυο βήματα που απομένουν για να γίνει πραγματικότητα το όνειρο του Μάκη Αγγελόπουλου για την ΑΕΚ αλλά και το ενδιαφέρον που εκφράζουν ήδη χορηγοί για το νέο γήπεδο! Ένας από τους μεγάλους στόχους του Μάκη Αγγελόπουλου ήταν από την πρώτη στιγμή το θέμα του γηπέδου. Ο ισχυρός άνδρας της…

Το SDNA παρουσιάζει ποια είναι τα δυο βήματα που απομένουν για να γίνει πραγματικότητα το όνειρο του Μάκη Αγγελόπουλου για την ΑΕΚ αλλά και το ενδιαφέρον που εκφράζουν ήδη χορηγοί για το νέο γήπεδο!

Ένας από τους μεγάλους στόχους του Μάκη Αγγελόπουλου ήταν από την πρώτη στιγμή το θέμα του γηπέδου. Ο ισχυρός άνδρας της «κιτρινόμαυρης» ΚΑΕ είχε θέσει σε περίοπτη θέση το γηπεδικό, ώστε η ομάδα να έχει το δικό της «σπίτι» στο οποίο θα… χτίσει το παρόν και -κυρίως- το μέλλον της.

Φαίνεται λοιπόν πως τα εμπόδια… μηνών (αν όχι ετών) έχουν ξεπεραστεί και με το παραπάνω. Το θέμα του γηπέδου στα Άνω Λιόσια έχει μπει στην τελική ευθεία του, με την ΑΕΚ να έχει «τρέξει» όλες τις απαραίτητες διαδικασίες και να έχει ξεπεράσει όλους τους… σκοπέλους που βρέθηκαν στον δρόμο της.

Για την ακρίβεια, στην παρούσα φάση απομένουν μόλις 2 βήματα για την οριστική συμφωνία. Από τη μία η υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης της χρήσης και από την άλλη η υπογραφή πρωτοκόλλου παράδοσης-παραλαβής. Η ΑΕΚ, εξάλλου έχει κάνει προεργασία και για το θέμα αυτό, καθώς βρίσκεται σε ανταλλαγή συμβάσεων με την ΓΓΑ, για την υπογραφή του πρωτοκόλλου παράδοσης-παραλαβής που θα είναι τετραμερές.

Τα δύο αυτά βήματα είναι θέματα… ωρών και καθαρά διαδικαστικού χαρακτήρα. Άλλωστε όλο το προηγούμενο διάστημα η Ένωση είχε καταφέρει να ξεμπερδέψει με την γραφειοκρατία, κάνοντας το πιο αποφασιστικό βήμα.

Επιπλέον, στην Ένωση περίμεναν και τη γνωμάτευση ανεξάρτητων εκτιμητών, οι οποίοι άναψαν… πράσινο φως από την περασμένη Παρασκευή για την ολοκλήρωση της σπουδαίας συμφωνίας.

Με τα δεδομένα που υπάρχουν στην ΑΕΚ αναμένεται να «τρέξουν» άμεσα το -τυπικό- θέμα του πράγματος, να μπουν όλες οι απαραίτητες υπογραφές και η ομάδα να μπει στο δικό της «σπίτι». Εξάλλου, αυτό που τονίζουν σε όλους τους τόνους από την «κιτρινόμαυρη» ΚΑΕ είναι πως δεν πρέπει να υπάρξει καμία άλλη… χαμένη μέρα, αλλά να τελειώσουν τα έργα το συντομότερο δυνατό.

Έτοιμη για εργασίες η ομάδα

Στην ΑΕΚ περίμεναν όλο αυτό το διάστημα ώστε να τελειώσει με θετικό τρόπο το θέμα του γηπέδου, για να πέσουν με τα… μούτρα στη δουλειά. Ήδη οι παραγγελίες για εξέδρες, παρκέ, cube, led έχουν γίνει και η δουλειά αναμένεται να αρχίσει άμεσα.

Οι εξέδρες θα είναι κιτρινόμαυρες, «ντυμένες» στα χρώματα της ΑΕΚ, ενώ και οι court seats, όπως και οι θέσεις των VIP θα έχουν το σήμα της ΑΕΚ επάνω. Παράλληλα, το παρκέ έχει γίνει ειδική παραγγελία από το εξωτερικό, όπως και το cube, που αναμένεται να είναι ένα από τα στοιχεία που θα ξεχωρίσουν στο νέο γήπεδο.

Αξίζει να αναφέρουμε πως τα έργα στο γήπεδο της ΑΕΚ θα αρχίσουν με… αντίστροφο τρόπο. Αντί, δηλαδή να γίνουν εργασίες από τους εξωτερικούς χώρους και σταδιακά να φτιαχτεί η κεντρική σάλα, σε πρώτη φάση θα γίνουν εργασίες μέσα στο γήπεδο ώστε να ετοιμαστούν άμεσα το παρκέ, τα αποδυτήρια, τα γυμναστήρια και όσα χρειάζεται η πρώτη ομάδα για να δουλέψει σε υψηλό επίπεδο από την προετοιμασία κιόλας.

Ενδιαφέρον από χορηγούς και επαφές για μελλοντικές εκδηλώσεις

Το πλέον εντυπωσιακό όμως της υπόθεσης είναι το ενδιαφέρον εταιρειών και χορηγών ώστε να διαφημιστούν στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ.

Παρά την στασιμότητα που υπήρξε το τελευταίο δίμηνο στο θέμα του γηπέδου, λόγω του κορωνοϊού, το ενδιαφέρον εταιρειών να διαφημιστούν στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ, στα Λιόσια, είναι μεγάλο. Ήδη, άλλωστε, στην Ένωση έχουν δεχτεί αρκετά τηλέφωνα από εταιρείες.

Το ενδιαφέρον για το γήπεδο είναι έντονο, όχι μόνο από χορηγούς, αλλά και από εταιρείες που θέλουν να πραγματοποιήσουν μελλοντικές εκδηλώσεις στο κλειστό. Για το λόγο αυτό η ΚΑΕ βρίσκεται ήδη σε επαφές με εταιρείες που ενδιαφέρονται να πραγματοποιήσουν δραστηριότητες (συναυλίες και άλλες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις) για το 2021. 

Αυτό είναι ένα -μικρό- δείγμα του τεράστιου ενδιαφέροντος που υπάρχει για το νέο «σπίτι της ΑΕΚ. Και όπως γίνεται κατανοητό, αυτές οι δράσεις αναμένεται να… εκτοξεύσουν την ΑΕΚ σε οικονομικό επίπεδο, βάζοντας πολύ σημαντικά ποσά στα ταμεία της, τα οποία θα είναι σε θέση να τα επενδύσει για να δημιουργήσει μια πολύ δυνατή ομάδα.

Άνοιξε τον δρόμο η ΑΕΚ

Με την ολοκλήρωση του deal ανάμεσα σε ΑΕΚ και Πολιτεία, το οποίο είναι προ των πυλών και απομένει απλά το τυπικό σκέλος της υπόθεσης, η Ένωση προχωράει σε κάτι εξίσου σημαντικό.

Γίνεται η πρώτη ομάδα που αξιοποιεί Ολυμπιακό Ακίνητο, ανοίγοντας έναν… δρόμο για ομάδες που θέλουν να φτιάξουν το δικό τους σπίτι. Με την κίνηση αυτή και η Ένωση θα έχει το δικό της γήπεδο, πράγμα πολύ σημαντικό για να ανέβει επίπεδο, αγωνιστικά και διοικητικά, ενώ ταυτόχρονα και η Πολιτεία κερδίζει πολλά, καθώς τα Ολυμπιακά Ακίνητα δεν θα μείνουν στο… περιθώριο.

Η ΑΕΚ ετοιμάζεται, λοιπόν, για να μπει στο νέο «σπίτι» της άμεσα. Ο Μάκης Αγγελόπουλος κατάφερε, χάρη στην επιμονή και την υπομονή που έδειξε στο θέμα του γηπέδου να «επιβραβευτεί« και πλέον στην Ένωση έχουν κάθε λόγο να αισιοδοξούν πως η επόμενη μέρα θα βρει την ομάδα πολύ δυνατή σε όλα τα επίπεδα. 

Το πιο σημαντικό όλων, όμως είναι πως από την επόμενη σεζόν θα έχει το δικό της «σπίτι», βάζοντας τέλος σε ένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα της σύγχρονης ιστορίας της…

Sdna.gr