Αθλητισμός

Βελισσαράκος στο SDNA: «Μπορεί να γίνει παράγοντας του παιχνιδιού του Ολυμπιακού ο Χασάν Μάρτιν αν…»

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Χρόνος ανάγνωσης 4’ 05-04-2020 23:10 ΟΜΑΔΕΣ Ο Χασάν Μάρτιν βρίσκεται κοντά στο να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό και ο ασίσταντ κόουτς του Προμηθέα, Αλέξανδρος Βελισσαράκος, αναλύει στο SDNA το αγωνιστικό προφίλ του Αμερικανού, εξηγώντας πώς μπορεί να αποτελέσει παράγοντα στο παιχνίδι των Πειραιωτών. Η σεζόν -τυπικά- δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα, όμως στον…


normal MEGA 033

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Χρόνος ανάγνωσης4’

ΟΜΑΔΕΣ

Ο Χασάν Μάρτιν βρίσκεται κοντά στο να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό και ο ασίσταντ κόουτς του Προμηθέα, Αλέξανδρος Βελισσαράκος, αναλύει στο SDNA το αγωνιστικό προφίλ του Αμερικανού, εξηγώντας πώς μπορεί να αποτελέσει παράγοντα στο παιχνίδι των Πειραιωτών.

Η σεζόν -τυπικά- δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα, όμως στον Ολυμπιακό κοιτάζουν την επόμενη μέρα, ώστε η ομάδα τους να παρουσιαστεί πιο δυνατή και πιο «κοντρολαρισμένη» σε σχέση με την σεζόν που τελειώνει.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας και οι συνεργάτες του έχουν σηκώσει ήδη μανίκια και ξεχωρίζουν περιπτώσεις παικτών. Μία εξ αυτών είναι και ο Χασάν Μάρτιν, όπως αποκάλυψε η στήλη «Slam Dunk» σε κείμενο από τις 29/03. O 25χρονος σέντερ είναι γνωστός στο ευρωπαϊκό κοινό από την παρουσία του πέρυσι στην Μπαϊρόιτ, αλλά και από την φετινή στην Μπουντούτσνοστ.

Κατά την παρουσία του στην Μπαϊρόιτ αντιμετώπισε τον Προμηθέα. Και μάλιστα η εμφάνισή του (11 πόντοι, 11 ριμπάουντ, 2 τάπες) δεν πέρασε απαρατήρητη από τους Πατρινούς. Ο Αλέξανδρος Βελισσαράκος, που βρίσκεται στο σταφ της ομάδας του Μάκη Γιατρά, πέρασε από… κόσκινο τον Αμερικανό σέντερ στοSDNA, εξηγώντας ποια είναι τα κομμάτια που ξεχωρίζουν στο παιχνίδι του, αλλά και πώς μπορεί να αποτελέσει παράγοντα του παιχνιδιού της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα.

%CE%92%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B9%CF%83%CE%B1%CF%81%CE%AC%CE%BA%CE%BF%CF%82 1

Στην ανάλυσή του ο εκ των συνεργατών του Μάκη Γιατρά ανέφερε:«Πρόκειται για ένα undersized πεντάρι που μόλις και μετά βίας περνάει τα 2 μέτρα. Είναι ένας κατ’ εξοχήν παίκτης ρακέτας, δίχως να είναι μακρύς και να έχει το μέγεθος των παικτών που είθισται να έχουν παίκτες ρακέτας. Είναι δυναμικός με πολύ καλή σχέση όγκου/ταχύτητας, τόσο σωματικά, όσο και πνευματικά, χαρακτηρίζεται από την μαχητικότητά του. Είναι ένας παίκτης που βάζει το σώμα του στη φωτιά. 

Χρησιμοποιεί τη σωματοδομή του στις μάχες. Δεν φαίνεται μόνο, αλλά είναι και δυνατός. Παλεύει πάντα για να κερδίσει τη θέση του στη ρακέτα. Σίγουρα η ενέργεια και ο δυναμισμός του αποτυπώνονται στα χαρακτηριστικά του και η στατιστική απεικόνιση ενέργειας και δυναμισμού αποτυπώνεται στα ριμπάουντ, αλλά και στα κοψίματα. Εκεί τον βοηθάει και το τάιμινγκ που έχει στη φάση. Είναι δεδομένο ότι καθετί που χρειάζεται αποφασιστικότητα και δύναμη είναι αυτός που μπορεί να το κάνει. Θα το κάνει και με επιτυχία. Δουλευεί πριν τη φάση, για τη φάση. 

Είναι διατεθειμένος να δώσει 2-3 σκριν στην ίδια φάση. Δεν είναι παίκτης που παρατάει τη φάση. Είναι φιλότιμος. Δεν είναι σύνηθες οι ψηλοί να δίνουν 2-3 σκριν σε μια φάση. Αυτός δεν την παρατάει τη φάση και δίνει ενέργεια. Είναι αριστερόχειρας.

Το βασικό κομμάτι του παιχνιδιού του είναι το παιχνίδι χωρίς τη μπάλα, να κινηθεί και να τελειώσει μια φάση, είτε να δημιουργήσει συνθήκες για τους συμπαίκτες του. Τελειώνει εξαιρετικά τη φάση με το αριστερό χέρι. Σε χαμηλότερο επίπεδο δίνει και σκορ.

Στην Μπαϊρόιτ είχε περίπου 7-8 κατοχές στην επίθεση και τελείωνε τις φάσεις. Το γεγονός ότι είχε πάνω από 2 επιθετικά ριμπάουντ ανά παιχνίδι δείχνει πράγματα. Έχει καλή αίσθηση με το αριστερό χέρι. Από τα 2-3 μέτρα τελειώνει τις φάσεις. Έχει ποιότητα σαν παίκτης..

martin

Αυτό που μας έκανε να τον ξεχωρίσουμε στο μεταξύ μας παιχνίδι στο BCL ήταν πως είδαμε έναν παίκτη πολεμιστή, είχε ριμπάουντ και τελείωνε καλά τις φάσεις στην κίνηση. Είχε καλή επαφή με το καλάθι. Ξέραμε ότι έπρεπε να τον ματσάρουμε στη δύναμη και στην ενέργεια που βγάζει στο παιχνίδι του. 

Ο Μάρτιν μπορεί να γίνει ένας πολύ καλός παίκτης ρόλου και να αποτελέσει παράγοντα του παιχνιδιού ακόμα και για τον Ολυμπιακό. Ένας παίκτης που κάνει ένα βήμα προς τα πάνω, γιατί σίγουρα για τον Μάρτιν, αν πάει, θα είναι ένα πολύ μεγάλο βήμα ο Ολυμπιακός, θα πρέπει να ταιριάξει σε αυτό που θέλει ο Ολυμπιακός γι αυτόν. Προφανώς οι άνθρωποι της ομάδας έχουν κάτι στο μυαλό τους γι αυτόν. Αν αυτό το κάτι το δεχτεί και συμβιβαστεί με έναν ρόλο πως θα παλεύει σε κάθε φάση και θα είναι θετικός, τότε θα αγοράσει χρόνο.

Σωματικά υπάρχουν πάρα πολλοί σαν τον Χάινς. Απλά είναι δύσκολο να δεχτείς έναν ρόλο -περιορισμένο- γιατί και ο Χάινς κάνει συγκεκριμένα πράγματα στο παιχνίδι του όλα αυτά τα χρόνια. Πάτησε σε αυτόν τον ρόλο όμως και έχει διάρκεια σε αυτόν. 

Ο Μάρτιν θα πρέπει να βελτιώσει πράγματα στο επίπεδο του Ολυμπιακού αν τον πάρει βέβαια η ομάδα του Πειραιά. Αρχής γενομένης από την προσαρμογή στο επίπεδο της Ευρωλίγκας. Θα πρέπει να βελτιώσει το διάβασμα και την απόφασή του. Σε χαμηλότερο επίπεδο ο δυναμισμός του έδινε λύσεις. Στην Ευρωλίγκα θα πρέπει να διαβάσεις τις φάσεις. Και σίγουρα θα πρέπει να βελτιώσει κάποια τεχνικά στοιχεία, όπως το παιχνίδι με πλάτη, το δεξί του χέρι.

Εν ολίγοις, εάν ο ρόλος που προκύψει στον Ολυμπιακό αφορά αυτά τα στοιχεία και αυτός θα δεχτεί τον ρόλο, τότε σίγουρα θα γίνει ένας πολύ βασικός παράγοντας για το παιχνίδι του Ολυμπιακού. Δεν νομίζω ότι θα είναι ο παίκτης που θα… πουλάει τα εισιτήρια, αλλά το μαχητικό του πνεύμα ταιριάζει και με το DNA και με την κουλτούρα μας σαν λαός».

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βελισσαράκος στο SDNA: «Μπορεί να γίνει παράγοντας του παιχνιδιού του Ολυμπιακού ο Χασάν Μάρτιν αν…»

Sdna.gr