Αθλητισμός

Το σενάριο για κεκλεισμένων φέρνει σενάριο και για Άγιο Θωμά στον Παναθηναϊκό

Χρόνος ανάγνωσης 3’ 18-04-2020 22:30 ΟΜΑΔΕΣ ΠΡΟΣΩΠΑ Το Slam Dunk εξηγεί πώς το σενάριο της κυβέρνησης για αγώνες κεκλεισμένων των θυρών την νέα σεζόν φέρνει… σενάριο για το κλειστό του Αμαρουσίου στον Παναθηναϊκό. * Πασχαλιάτικα η στήλη είναι και πάλι εδώ, οι αποκαλύψεις ποτέ δεν σταματούν. Είναι και μέρος της δουλειάς μας να σας προσφέρουμε…


OAKASLAM

Χρόνος ανάγνωσης3’

ΟΜΑΔΕΣ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Το Slam Dunk εξηγεί πώς το σενάριο της κυβέρνησης για αγώνες κεκλεισμένων των θυρών την νέα σεζόν φέρνει… σενάριο για το κλειστό του Αμαρουσίου στον Παναθηναϊκό.

* Πασχαλιάτικα η στήλη είναι και πάλι εδώ, οι αποκαλύψεις ποτέ δεν σταματούν. Είναι και μέρος της δουλειάς μας να σας προσφέρουμε κάτι. Από ένα live stream με αθλητές, σαν την Basket Night με τους Ζήση – Βουγιούκα – Ζομπανάκη ή το insta live με τον Αθηναίου, μέχρι μια πληροφορία, που θα σας κάνει να ξεχαστείτε λίγο από την καθημερινότητα και την ρουτίνα εν μέσω κορωνοϊού. 

* Για τις επιπτώσεις που θα έχει το μπάσκετ και συνολικά ο αθλητισμός, έχουν ήδη αρχίσει και αναφέρονται επίσημοι φορείς. Φαίνεται πως θα πάει μακριά η βαλίτσα. Το λένε ολοένα και περισσότερες ομάδες. Ο GM της Εφές είπε μείωση 30-40% στο μπάτζετ του χρόνου, η Μπαρτσελόνα έκανε λόγο -20% την ερχόμενη σεζόν, ο Βατούτιν αποκάλυψε ζημιά ύψους 5,5 εκατομμύριων ευρώ. Και πάει λέγοντας. Οι ομάδες αρχίζουν και σκέφτονται ήδη την επόμενη μέρα, δηλαδή την επόμενη σεζόν. Επόμενη μέρα στη φετινή Euroleague δεν υπάρχει. Και στο πλαίσιο αυτό θα πρέπει να είναι όλοι έτοιμοι για καταστάσεις οι οποίες μέχρι πριν από δύο μήνες δεν θα μπορούσαν να αποτελούν ούτε σενάρια επιστημονικής φαντασίας. 

* Το μεγάλο αποκλειστικό ρεπορτάζ του SDNA για τις σκέψεις της κυβέρνησης να διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών οι αγώνες και της επόμενης αγωνιστικής περιόδου προκαλεί τρόμο. Όχι μόνο στον κόσμο, που δεν θα μπορεί να πηγαίνει στο γήπεδο να δει την αγαπημένη του ομάδα και να ξεσκάσει, αλλά και στις ΠΑΕ και στις ΚΑΕ. Τους στερεί το Νο. 1 έσοδό τους. Ξέρετε πώς λειτουργούν οι εταιρείες. Όταν τα έσοδα είναι κατακόρυφα μειωμένα, συνήθως κοιτούν το διπλανό κουτάκι στο Excel, που γράφει έξοδα. Ψάχνουν πώς θα το ισοσκελίσουν ή πώς θα το φέρουν βόλτα με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ασφάλεια.

* Μεγάλο Σάββατο που είναι, λοιπόν, ας αποκαλύψουμε ότι ένα από τα σχέδια που επεξεργάζονται στον Παναθηναϊκό είναι και η αλλαγή έδρας. Έχει πάρα πολλές παραμέτρους αυτή η υπόθεση. Ασφαλώς, δεν είναι απόφαση. Ούτε καν κοντά στο να ληφθεί. Το πρόβλημα είναι ότι πιθανόν και σε ένα μήνα από τώρα δεν θα μπορεί να υπάρξει κάτι οριστικό, είτε προς τη θετική, είτε προς την αρνητική κατεύθυνση. 

* Ο λόγος είναι απλός. Ακόμα κι αν η δέσμη μέτρων της κυβέρνησης χαλαρώσει, είναι αδύνατον να γίνει πρόβλεψη για τον Οκτώβριο. Με δεδομένη, όμως, την εκτίμηση των λοιμωξιολόγων ότι μπορεί να υπάρχει και δεύτερο κύμα από το Φθινόπωρο, αντιλαμβάνεται κανείς πως πρέπει να εξεταστεί πολύ σοβαρό και σενάριο είτε για διακοπή αθλητικών αναμετρήσεων εκείνη την εποχή, είτε -στην καλύτερη των περιπτώσεων- για αγώνες χωρίς κόσμο. 

* Εδώ έρχεται μια σοβαρή παράμετρος για τον Παναθηναϊκό, που λέγεται ΟΑΚΑ και στοιχίζει μισό εκατομμύριο ετησίως. Σκέφτονται λοιπόν στον Παναθηναϊκό: «Ποιος ο λόγος να πληρώνουμε μισό εκατομμύριο αν δεν έχουμε κόσμο στο γήπεδο;». Και από τη στιγμή που 1 χιλιόμετρο πιο πέρα υπάρχει η δοκιμασμένη λύση του Αγίου Θωμά, το γήπεδο του Αμαρουσίου έχει μπει στο μικροσκόπιο της διοίκησης. 

* Βέβαια, η κυβέρνηση έχει ήδη αρχίσει και μελετά πλάνα ελάφρυνσης για τις ΠΑΕ και τις ΚΑΕ, ώστε να συμβάλλει στην επόμενη μέρα και να βοηθήσει να ορθοποδήσουν σε μια δύσκολη εποχή. Σίγουρα και εκείνοι αντιλαμβάνονται ότι δεν έχει νόημα να πληρώνεις είτε ως Ολυμπιακός στο ΣΕΦ, είτε ως Παναθηναϊκός και ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ όχι μισό εκατομμύριο, αλλά ούτε 150 χιλιάρικα, αν τα γήπεδα είναι κλειστά και δεν μπορούν να δεχθούν κόσμο. 

* Άρα είναι ένα πιθανό σενάριο ο Παναθηναϊκός να δηλώσει δύο έδρες για την επόμενη σεζόν: το ΟΑΚΑ και το κλειστό του Αγίου Θωμά. Και παρότι υπάρχουν βασικές προϋποθέσεις που αφορούν τις κάμερες, τον φωτισμό και κάποιες άλλες τεχνικές λεπτομέρεις που αφορούν τα παιχνίδια της Euroleague, αν οι αγώνες αυτοί διεξάγονται χωρίς σε όλη την Ευρώπη, μπορεί να μην είναι και τόσο απίθανο να το δεχθεί η διοργανώτρια αρχή. 

* Ρεαλιστικά, πάντως, πιο λογικό, αλλά και πιο πιθανό φαίνεται να γίνουν κεκλεισμένων των θυρών αγώνες στον Άγιο Θωμά μόνο στην Α1 και όχι σε ευρωπαϊκό επίπεδο, που υπάρχει ζήτημα χορηγών, πρεστίζ. Ξαναλέμε για να μην υπάρχει παρανόηση, ότι είναι μια σκέψη, που έρχεται όμως σε πλήρη συνάρτηση με το συνολικό σχέδιο που έχει στο μυαλό του αυτή την εποχή ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος σε σχέση με την επόμενη αγωνιστική σεζόν. 

* Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα!

SDNA Instagram

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το σενάριο για κεκλεισμένων φέρνει σενάριο και για Άγιο Θωμά στον Παναθηναϊκό

Sdna.gr