Αθλητισμός

Το «λαβράκι» του Μπράνκο!

Metrosport.gr Team ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ Επιμέλεια: Χρύσανθος Δοβλέτογλου Ο νυν αθλητικός διευθυντής του ΠΑΟΚ, Μάριο Μπράνκο, έχει τσεκάρει αρκετούς ποδοσφαιριστές κατά την διάρκεια της θητείας του. Κάποιοι από την πρώτη στιγμή έκαναν την διαφορά, ενώ με κάποιους άλλους χρειάστηκε υπομονή μέχρι να δείξουν την αξία τους. Στη δεύτερη κατηγορία ανήκει ο Ντιέγκο Κάρλος. Πρόκειται για Βραζιλιάνο αμυντικό τον…


Metrosport.gr Team
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Επιμέλεια: Χρύσανθος Δοβλέτογλου

Ο νυν αθλητικός διευθυντής του ΠΑΟΚ, Μάριο Μπράνκο, έχει τσεκάρει αρκετούς ποδοσφαιριστές κατά την διάρκεια της θητείας του. Κάποιοι από την πρώτη στιγμή έκαναν την διαφορά, ενώ με κάποιους άλλους χρειάστηκε υπομονή μέχρι να δείξουν την αξία τους.

Στη δεύτερη κατηγορία ανήκει ο Ντιέγκο Κάρλος. Πρόκειται για Βραζιλιάνο αμυντικό τον οποίο ανακάλυψε ο Μάριο Μπράνκο όταν ακόμη έπαιζε στην πατρίδα του με τη φανέλα της Μαδουρέιρα και τον έφερε στην Εστορίλ. Πιο πριν πουλούσε παγωτό στην πατρίδα του, αλλά, πλέον, αγωνίζεται στη Σεβίλλη και κοστίζει 15 εκ. ευρώ.

Οι Ισπανοί απευθύνθηκαν στον αθλητικό διευθυντή του Δικεφάλου για να τους μιλήσει για την εξέλιξή του Ντιέγκο Κάρλος. “Η Εστορίλ ανήκε σε μια βραζιλιάνικη εταιρεία. Μας είπαν ότι, ίσως, θα πρέπει να αναζητήσουμε παίκτες που έχουν μέλλον.

Δεν υπήρχαν σχεδόν καθόλου χρήματα και έπρεπε να δούμε άλλες επιλογές. Πήγαμε στην Βραζιλία να παρακολουθήσουμε πολλές ομάδες, πολλά παιχνίδια. Στη Βραζιλία ο παίκτης εμφανίζεται πάντα επιθετικός, με καλή ντρίμπλα και εκρηκτικότητα. Αλλά υπήρξε μια μέρα που παρακολούθησα έναν ξεχωριστό αμυντικό. Τον Ντιέγκο Κάρλος” τόνισε ο Μάριο Μπράνκο και συνέχισε:

«Ο Ντιέγκο είχε από τότε την ίδια σωματική διάπλαση με τώρα. Είχε καθαρό μυϊκό σώμα. Θυμάμαι ότι έκανε αρκετά φάουλ εκείνη την ημέρα και αυτό δεν φαινόταν καλό. Αλλά για μένα, κάθε φορά που τον κοίταζα, φαινόταν όλο και πιο ενδιαφέρουσα περίπτωση. Ήταν γρήγορος και ήξερε μπάλα. Από εκείνη την ημέρα ήμουν σίγουρος ότι είχαμε μπροστά μας έναν παίκτη με μέλλον. Κάποιες φορές υπάρχουν αμφιβολίες. Ωστόσο, έκανε γεμάτο παιχνίδι. Γύρισα πίσω μαζί του και με έναν ακόμη ποδοσφαιριστή, τον Φερναντίνιο, ο οποίος σήμερα παίζει στην Κίνα».

Ο Μπράνκο είχε αποφασίσει ότι, αρχικά, θα παραχωρηθεί δανεικός στην β’ ομάδα Πόρτο για να πάρει εμπειρίες. «Περιέργως, εκείνη την χρονιά αντιμετωπίσαμε την Σεβίλλη στο Γιουρόπα Λιγκ. Ο Ντιέγκο βοηθήθηκε πολύ από την θητεία του στην Πόρτο. Στη συνέχεια έμεινε μαζί μας και ήταν ο ηγέτης της άμυνας. Με εκπλήσσει που δεν του έδωσαν ήδη την ευκαιρία να κάνει ντεμπούτο με την εθνική ομάδα της Βραζιλίας. Μιλάμε για ένα πολύ αξιόπιστο κεντρικό αμυντικό, ο οποίος έχει πάντα καλές τοποθετήσεις και ξέρει πώς να κλέψει την μπάλα. Δεν το καταλαβαίνω… Θα εξελιχθεί με τον καιρό σε έναν από τους κορυφαίους αμυντικούς στην Ευρώπη».

Πηγή