Αθλητισμός

Συμφώνησαν στο… μνημόνιο στη Formula 1

Και επίσημα… μνημόνιο στην Formula 1. Η παγκόσμια ομοσπονδία ενέκρινε σήμερα μια σειρά από μειώσεις στα έξοδα που έχουν οι ομάδες μετά από σχετική ψηφοφορία που έγινε σήμερα στο συμβούλιο. Έτσι με τη σύμφωνη γνώμη και των δέκα ομάδων αποφασίσθηκε να πέσει το ανώτατο όριο κόστους για τις ομάδες να μειωθεί από τα 175 εκατ…


Και επίσημα… μνημόνιο στην Formula 1. Η παγκόσμια ομοσπονδία ενέκρινε σήμερα μια σειρά από μειώσεις στα έξοδα που έχουν οι ομάδες μετά από σχετική ψηφοφορία που έγινε σήμερα στο συμβούλιο.

Έτσι με τη σύμφωνη γνώμη και των δέκα ομάδων αποφασίσθηκε να πέσει το ανώτατο όριο κόστους για τις ομάδες να μειωθεί από τα 175 εκατ δολάρια στα 145 εκατ το 2021. Όριο το οποίο θα πέσει και άλλο στα επόμενα χρόνια με άλλες μειώσεις που θα επιβληθούν όπως συμφωνήθηκε και σήμερα.

Οι μειώσεις θα αφορούν ετησίως το ποσό των πέντε εκατομμυρίων η οποία θα επιβάλλεται κάθε χρόνο με το 2023 να είναι το «ταβάνι» τα 135 εκατομμύρια ποσό το οποίο θα διατηρηθεί μέχρι και το 2025.

Φυσικά και πρόκειται για μια απόφαση η οποία λαμβάνεται μετά το μεγάλο σοκ που υπέστη η παγκόσμια οικονομία από την πανδημία από το οποίο δεν γλίτωσε και η F1.

Θυμίζουμε ότι αρκετά γκραν-πρι έχουν ακυρωθεί από το καλεντάρι του εφετινού πρωταθλήματος λόγω του κορωνοiού.

Sport-fm.gr