Αθλητισμός

Στηρίζει τον ΠΣΑΠ κι ο Μπακασέτας: “Ποιος κορονοϊός; Απλήρωτοι παίκτες από τον Οκτώβριο”

Ο κορονοϊός οδήγησε σε μία σειρά από αποφάσεις την ΕΠΟ, οι οποίες όμως έφεραν την αντίδραση του ΠΣΑΠ και ο Τάσος Μπακασέτας τάχθηκε στο πλευρό των συναδέλφων του ποδοσφαιριστών παρότι πλέον έχει αλλάξει τη δική του… μοίρα, αγωνιζόμενος στην Τουρκία.Με τις εξαιρετικές εμφανίσεις του στην Αλάνιασπόρ, ο Μπακασέτας ετοιμάζεται για μετεγγραφή και “πλουσιοπάροχο” συμβόλαιο πιθανότατα…


Ο κορονοϊός οδήγησε σε μία σειρά από αποφάσεις την ΕΠΟ, οι οποίες όμως έφεραν την αντίδραση του ΠΣΑΠ και ο Τάσος Μπακασέτας τάχθηκε στο πλευρό των συναδέλφων του ποδοσφαιριστών παρότι πλέον έχει αλλάξει τη δική του… μοίρα, αγωνιζόμενος στην Τουρκία.

Με τις εξαιρετικές εμφανίσεις του στην Αλάνιασπόρ, ο Μπακασέτας ετοιμάζεται για μετεγγραφή και “πλουσιοπάροχο” συμβόλαιο πιθανότατα σε μία από τις “μεγάλες δυνάμεις” της Τουρκίας, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να στηρίξει τον ΠΣΑΠ στην κόντρα του με την ΕΠΟ.

ΠΣΑΠ: “Ποδοσφαιρικό πραξικόπημα από την ΕΠΟ”

Ο πρώην παίκτης του Πανιωνίου και της ΑΕΚ μίλησε στην ΕΡΑ Σπορ για το ζήτημα των τελευταίων ημερών στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ξεκαθαρίζοντας ότι οι προσφυγές που απαγόρευσε η ομοσπονδία δεν αφορούσαν μισθούς εν μέσω κορονοϊού, αλλά οφειλές των ομάδων από τον περασμένο Οκτώβριο.

Η ΕΠΟ “πάγωσε” τις προσφυγές των ποδοσφαιριστών για οφειλές των ομάδων

Παράλληλα σχολίασε και την κατάσταση που επικρατεί στην Τουρκία με τον κορονοϊό, το δικό του μέλλον, αλλά και την Εθνική Ελλάδας.

Οι δηλώσεις του Μπακασέτα

Για την κατάσταση στην Τουρκία: «Είμαστε καλά. Είμαι με τον Σιώπη και τον Τζαβέλλα. Κι εμείς τα ίδια κάνουμε, μένουμε περισσότερο στο σπίτι. Όταν τελείωσε το πρωτάθλημα, κάναμε προπονήσεις και σταματήσαμε γιατί υπάρχει νέα ημερομηνία για να αρχίσουν και πάλι οι αγώνες, στις 15 Ιουνίου. Εμείς γνωρίζαμε τα μέτρα που πήρε η Ελλάδα και είμαστε περήφανοι γιατί είμαστε μία χώρα παράδειγμα για το πώς αντιδράσαμε. Εμείς παίρναμε τα μέτρα μας, ήμασταν προσεκτικοί. Το καλό είναι ότι δεν βρισκόμαστε στην Κωνσταντινούπολη, που έχει περισσότερα κρούσματα. Στην Αλάνια, είμαστε πιο ασφαλείς. Είμαι πολύ καλά εδώ. Είμαι και τυχερός που έχω τα παιδιά για παρέα. Τα βρήκα όλα έτοιμα. Ο Τζαβέλλας είναι εδώ τρία χρόνια και δεν ζορίστηκα πολύ. Είμαι πολύ ευχαριστημένος και από την ομάδα και απ’ όλα».

Για την αντίδραση του ΠΣΑΠ στην απόφαση της ΕΠΟ: «Να εξηγήσω ποια είναι η δική μας στάση. Εμείς δεν είμαστε σύμφωνοι, γιατί υπάρχουν παίκτες απλήρωτοι από τον Οκτώβριο, τον Νοέμβριο, τον Δεκέμβριο, τον Ιανουάριο, πριν δηλαδή την πανδημία. Γι’ αυτούς τους μήνες μιλάμε. Φυσικά και γνωρίζουμε την κατάσταση. Όχι μόνον στα λόγια, αλλά με πράξεις. Προσφέραμε ένα ποσό για στολές, για γάντια, δημιουργήσαμε τον τηλεμαραθώνιο. Ξέρουμε τι γίνεται και νομίζω ότι βοηθήσαμε κι εμείς για να έρθουν κάποια έσοδα και να προμηθευτούν νοσοκομεία κάποια παραπάνω πράγματα. Από κει και πέρα εμείς λέμε ότι υπάρχουν απλήρωτοι παίκτες προ κρίσης. Αυτό μας καίει. Πάνω από το 50% των παικτών ζουν από τον μισθό που παίρνουν. Σκεφτείτε κάποιοι εργαζόμενοι να είναι απλήρωτοι από τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο. Είναι χρήματα που τους λείπουν. Αυτό θέλαμε να τονίσουμε. Εν μέσω πανδημίας δεν μπορεί να πει κάποιος κάτι, δεν βγαίνουν οι παίκτες έξω από αυτήν την κατάσταση. Είμαστε όλοι διατεθειμένοι να συμφωνήσουμε σε κάτι τέτοιο. Δεν είμαστε εκτός πραγματικότητας. Να ξεκαθαρίσουμε ότι αναφερόμαστε στην περίοδο πριν την πανδημία. Μ’ αυτό που γίνεται, η αναστολή πάει συνολικά για όλη την περίοδο, δεν υπάρχει κάποια δικλείδα, να πουν δηλαδή ότι για τους τρεις μήνες τώρα δεν δικαιούται ο ποδοσφαιριστής να κάνει προσφυγή. Αυτό θα ήταν αποδεκτό απ’ όλους και το πιο δίκαιο, βάσει πραγματικότητας. Προς Θεού, είμαστε άνθρωποι. Όλοι έχουμε βγει ζημιωμένοι, άλλοι περισσότερο κι άλλοι λιγότερο».

Για το αν έχει γίνει κάποια συζήτηση με τη Λίγκα και την ΕΠΟ: «Τώρα θα προσπαθήσουμε να έρθουμε σε επαφή. Δεν ήμασταν ενήμεροι γι’ αυτήν την κατάσταση και την απόφαση που θα έπαιρνε η ΕΠΟ. Ξέρουμε ότι υπάρχουν και κάποιοι ποδοσφαιριστές, που μέσα από το μισθό τους μπορούν να περάσουν ένα και δύο χρόνια. Εμείς μιλάμε για παίκτες που πραγματικά ζουν από αυτόν τον μισθό».

Για το αν έχει τεθεί θέμα μείωσης αποδοχών στην Αλάνια: «Όχι. Δεν μας έχουν κάποια συζήτηση ακόμη, γιατί πιστεύω ότι αν ξεκινήσει πρωτάθλημα θα έχουν κανονικά έσοδα και από τα τηλεοπτικά και δεν θα έχουν πρόβλημα. Περιμένουμε, δεν είναι κάτι σίγουρο».

Για το ενδεχόμενο να επιστρέψει στην Ελλάδα: «Στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς να κάνεις ποτέ σχέδια. Και πέρσι όταν ανανέωσα με την ΑΕΚ δεν περίμενα ότι θα φύγω σε λίγους μήνες. Ποτέ δεν ξέρεις πως τα φέρνει η ζωή. Στόχος μου είναι να πάρω μία καλή μεταγραφή μέσα από την ομάδα μου στο εξωτερικό, αλλά δεν μπορείς να αποκλείσεις τίποτα».

Αν έχει προτίμηση σε κάποιο πρωτάθλημα: «Μ’ αρέσει πολύ το ισπανικό, μου αρέσει η γλώσσα. Κάνω και μαθήματα για να μάθω τη γλώσσα».

Για την Εθνική ομάδα: «Νομίζω ότι χτίστηκε πολύ καλά μία βάση. Μας φέρνει λίγο πίσω το γεγονός ότι αναβλήθηκαν όλα τα φιλικά μέχρι τον Αύγουστο. Νομίζω όμως ότι δεν θα αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα. Δεν χρειάζονται πολλά λόγια, αλλά να συνεχίσουμε τις καλές εμφανίσεις στο γήπεδο. Στόχος είναι να παίζουμε ωραίο ποδόσφαιρο, αλλά πρέπει να κρατήσουμε χαμηλά τη μπάλα, να πηγαίνουμε βήμα, βήμα. Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο, αυτό φαίνεται και το ξέρουμε κι εμείς οι ίδιοι».

Newsit.gr