Αθλητισμός

Πιτίνο: «Ένα από τα χειρότερα προγράμματα που έχω δει στην καριέρα μου»! (vid)

«Η ΑΕΚ άξιζε τη νίκη, έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Όταν επιτρέπεις στον αντίπαλο να σουτάρει 18/31 τρίποντα δεν μπορείς να διεκδικήσεις τη νίκη… Η ΑΕΚ έπαιξε με χαμηλά σχήματα ενώ εμείς δεν ήμασταν τόσο καλά προετοιμασμένοι όσοι ήταν ο αντίπαλος μας. Ο ένας λόγος είναι το πρόγραμμα που δεν μας επέτρεψε να προετοιμαστούμε κατάλληλα.…


«ΗΑΕΚάξιζε τη νίκη, έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Όταν επιτρέπεις στον αντίπαλο να σουτάρει 18/31 τρίποντα δεν μπορείς να διεκδικήσεις τη νίκη… ΗΑΕΚέπαιξε με χαμηλά σχήματα ενώ εμείς δεν ήμασταν τόσο καλά προετοιμασμένοι όσοι ήταν ο αντίπαλος μας. Ο ένας λόγος είναι το πρόγραμμα που δεν μας επέτρεψε να προετοιμαστούμε κατάλληλα. Είχαμε το παιχνίδι με τηνΤΣΣΚΑστοΚαλίνινγκραντ, γυρίσαμε χθες χωρίς καμία προπόνηση. Προσπαθήσαμε αλλά ηΑΕΚήταν πολύ καλά προετοιμασμένη. Πρέπει να τους αποδώσουμε τα εύσημα… Το πρόγραμμα που είχαμε να παίξουμε τόσο γρήγορα ήταν ίσως ένα από τα χειρότερα προγράμματα που έχω δει στην καριέρα μου, σε ό,τι αφορά τα συνεχόμενα παιχνίδια. Να δώσουμε δηλαδή σε λιγότερο από 48 ώρες ένα τόσο σημαντικό ματς» εξήγησε στην αρχική τοποθέτηση του ο προπονητής τουΠαναθηναϊκού ΟΠΑΠέπειτα από την ήττα από τηνΑΕΚ.

Όσον αφορά το γεγονός ότιο Παναθηναϊκός δέχτηκε 63 πόντους στο ημίχρονο, είπε: «Δεν ψάχνω για δικαιολογία. Οι δικαιολογίες είναι για τους αδύναμους. Είναι μια μεγάλη σεζόν. Το πρόγραμμα καμιά φορά δεν σου επιτρέπει να αποδώσεις και να παίζεις όπως θα ήθελες. Υπάρχουν κάποια συνεχόμενα παιχνίδια ή κάποια εκτός έδρας παιχνίδια που δεν σου επιτρέπουν να το κάνεις σωστά… Μερικές ήττες είναι καλές και αυτή την ήττα την θεωρώ διδακτική. Σίγουρα δεν ήμασταν κατάλληλα προετοιμασμένοι. Μπορεί για παράδειγμα την επόμενη εβδομάδα να πάμε στο Μιλάνο και να κερδίσουμε την Αρμάνι και στο αμέσως επόμενο παιχνίδι να μην είμαστε πνευματικά προετοιμασμένοι για ένα δυνατό παιχνίδι».

Κατέληξε, δε λέγοντας: «Οι φίλαθλοι ήταν καταπληκτικοί. ΗΑΕΚκάνει μια εξαιρετική χρονιά. Η ήττα ήταν καθαρά θέμα προετοιμασίας. Οι Κλίπερς έχασαν με μεγάλη διαφορά από τοΜέμφιςαλλά κανένας δεν θα ψάξει να βρει δικαιολογία… Το ότι οΟλυμπιακόςδεν παίζει στην Α1 δεν είναι δική μας αρμοδιότητα».

Για τονΤζίμερ Φριντέτεπισήμανε: «ΟΤζίμεραν θα έπαιζε παραπάνω δεν θα είχε κάποια διαφορά στο παιχνίδι. Ήταν καθαρά άμυνας, δεν θα είχε διαφορά. Πάντοτε ψάχνουμε να βρούμε αν τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά αν έπαιζε παραπάνω ένας παίκτης κλπ… Το τελικό είναι ότι η ΑΕΚ έπαιξε καλύτερα. Είναι απλό! Τη νίκη πρέπει να είσαι καλύτερος για να την πάρεις και να μην ψάχνεις για δικαιολογίες. Ήταν απλό, ηΑΕΚέπαιξε καλύτερα και άξιζε τη νίκη»

Gazzetta.gr