Αθλητισμός

Ο Μέλο Περέιρα θα το τινάξει στον αέρα

Για τον Μέλο Περέιρα έχω γράψει τη γνώμη μου που δεν απέχει πολύ από την γνώμη που έχουν οι συμπατριώτες του στην Πορτογαλία. Ενας διαιτητής που «σφυρίχτηκε» στην χώρα του και δεν μπόρεσε ποτέ να τινάξει από πάνω του την σύνδεσή του με την πιο ισχυρή ομάδα εκεί, την Μπενφίκα. Αυτό τον άνθρωπο με το…


Για τον Μέλο Περέιρα έχω γράψει τη γνώμη μου που δεν απέχει πολύ από την γνώμη που έχουν οι συμπατριώτες του στην Πορτογαλία. Ενας διαιτητής που «σφυρίχτηκε» στην χώρα του και δεν μπόρεσε ποτέ να τινάξει από πάνω του την σύνδεσή του με την πιο ισχυρή ομάδα εκεί, την Μπενφίκα.

Αυτό τον άνθρωπο με το λερωμένο μητρώο βρήκαν οι της εξυγίανσης να φέρουν ως αρχιδιαιτητή στην Ελλάδα και να τον προικίζουν με περίπου διακόσιες πενήντα ευρώ τον χρόνο. Σημεία των καιρών. Όταν μια ολόκληρη χώρα στενάζει από τον οικονομική κρίση εμείς (η ΕΠΟ) τα σκορπάμε για τον Περέιρα και ας ψάχνουμε για δανεικά επειδή τα ταμεία της Ομοσπονδίας είναι αραχνιασμένα. Θα μπορούσε να πει κανείς «ας πάει και το παλιάμπελο» αν επρόκειτο να λύσουμε τα προβλήματα της διαιτησίας.


Ο Αχιλλέας Μπέος είναι πάνω από όλους. Από νόμους, από δικαστές, από διώξεις. Είναι ιδέα…

Η αποτυχία του εν λόγω και των συνεργατών του στον τομέα αυτό υπήρξε πρωτοφανής. Τόσο πολύ που αναγκάστηκε να φέρει ξένους διαιτητές. Λες και χρειαζόταν να φέρουμε αρχιδιαιτητή από το εξωτερικό για να φέρνουμε διαιτητές από το εξωτερικό.

Ο Μέλο Περέιρα δεν λογοδοτεί σε κανένα θεσμικό όργανο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Απαξιεί ακόμα και να συνδιαλλαγεί μαζί μας και δίνει συνεντεύξεις σε αυστηρά προστατευόμενο περιβάλλον. Στηριγμένος στις πλάτες του κ. Γραμμένου ο οποίος με την σειρά του στηρίζεται στις πλάτες του Ιβάν Σαββίδη, ο κ. Περέιρα δεν λογοδοτεί πουθενά για πράξεις επιλογές και παραλείψεις του. Φροντίζει μάλιστα να προκαλεί.

Την εβδομάδα αυτή ήρθε στην δημοσιότητα μια φωτογραφία του Πραξιτέλη Ζαχαριάδη στην Τούμπα με τον μικρό του γιο ντυμένο με την εμφάνιση του ΠΑΟΚ να παρακολουθούν έναν αγώνα της αγαπημένης τους ομάδας. Ο κ. Ζαχαριάδης ορίστηκε διαιτητής VAR στο παιχνίδι του Ολυμπιακού στην Ξάνθη. Σε αυτό το παιχνίδι έγινε κάτι εντυπωσιακό.

Το VAR δεν χρησιμοποιήθηκε ούτε για μια φάση. Στον Ολυμπιακό δεν δόθηκε πέναλτι και για την φάση αυτή ο Ζαχαριάδης δεν συγκινήθηκε. Δεν φώναξε τον Διαμαντόπουλο να δει τη φάση. Αφήνω άλλες φάσεις που έπρεπε να εξετάσει ο διαιτητής ώστε να βγάλει συμπέρασμα. Τώρα, το μόνο συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι ο Ζαχαριάδη -δηλωμένος οπαδός του ΠΑΟΚ- ενώ είχε την άνεση να δει τις φάσεις και να διευκολύνει τον διαιτητή, έκανε τα στραβά μάτια.

Δικαιούνται με την σειρά τους στον Ολυμπιακό να πιστεύουν ότι ορίστηκε στο συγκεκριμένο παιχνίδι διότι έχει αυτό το προτέρημα: «δεν βλέπει καλά». Κάπως έτσι ο κ. Περέιρα παίζει με τα νεύρα και την υπομονή των φιλάθλων. Με εξαίρεση τον ΠΑΟΚ δεν υπάρχει ομάδα να μην φωνάζει για την διαιτησία.

Κι όμως, παραμένει στη θέση του και ακλόνητος χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν (;) έχει την ευχέρεια να δυναμιτίζει το πρωτάθλημα. Να περιμένεις ότι η διοίκηση Γραμμένου θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα είναι αυταπάτη. Ωστόσο το θέμα έχει μπει στην ημερήσια διάταξη. Ο κύριος αυτός με την υψηλή προστασία που απολαμβάνει απειλεί να τινάξει το πρωτάθλημα στον αέρα…

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ…

Πηγή