Αθλητισμός

Οι σκέψεις του Κάναντι για έναν ανανεωμένο Ατρόμητο

Η χρονιά που πέρασε σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί επιτυχημένη για τον Ατρόμητο, αφού χωρίς τον Νταμίρ Κάναντι, οι Περιστεριώτες έμειναν εκτός εξάδας για 3η φορά στα εννιά χρόνια. Η αλήθεια είναι πως ο Ατρόμητος δεν μπόρεσε να κολλήσει ως ομάδα ούτε με τον Γιάννη Αναστασίου, ούτε με τον Σάββα Παντελίδη, με αποτέλεσμα…


Η χρονιά που πέρασε σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί επιτυχημένη για τον Ατρόμητο, αφού χωρίς τον Νταμίρ Κάναντι, οι Περιστεριώτες έμειναν εκτός εξάδας για 3η φορά στα εννιά χρόνια. Η αλήθεια είναι πως ο Ατρόμητος δεν μπόρεσε να κολλήσει ως ομάδα ούτε με τον Γιάννη Αναστασίου, ούτε με τον Σάββα Παντελίδη, με αποτέλεσμα φέτος, ο Γιώργος Σπανός ν’ αναζητήσει μια πιο βέβαιη και σίγουρη λύση, που τουλάχιστον να γνωρίζει και να έχει «χημεία» με την ομάδα. Ο Νταμίρ Κάναντι θα προσπαθήσει να παρουσιάσει έναν ανανεωμένο Ατρόμητο και έχει ενδιαφέρον, να προσπαθήσουμε να διερευνήσουμε τις προθέσεις, με βάση τις μεταγραφές και τα «θέλω» του Αυστριακού προκειμένου να οδηγήσει ξανά τους Περιστεριώτες στον δρόμο των επιτυχιών.

Ο Νταμίρ Κάναντι θέλει σίγουρα να εξαλείψει το πρόβλημα που υπήρχε στο κομμάτι της παραγωγικότητας για τον Ατρόμητο. Η ομάδα του Περιστερίου αντιμετώπισε σοβαρά θέματα στο σκοράρισμα, μένοντας μάλιστα για οκτώ παιχνίδια χωρίς τέρματα. Παίζοντας 4-3-3 και 4-2-3-1 αδυνατούσε να φτάσει για μεγάλο διάστημα σε εύκολα γκολ, παίρνοντας μάλιστα πολλά από στημένες μπάλες και πολύ δύσκολα από κανονική ροή παιχνιδιού. Ένα από τα πρώτα ζητούμενα για τον Κάναντι, είναι να καταστήσει την ομάδα, πιο γρήγορη, πιο επιθετική και πιο απρόβλεπτη. Από την ομάδα έφυγαν οι Ντε Πο, Μπαένα, Μάντσον, αλλά και ο Αλέξανδρος Κατράνης.

Το σχήμα στο οποίο προσανατολίζεται πλέον ο 50χρονος τεχνικός για φέτος είναι το 3-4-3 ή άλλες παραλλαγές με τρεις κεντρικούς αμυντικούς. Βασικό του μέλημα είναι να τονώσει την αυτοπεποίθηση και να μπορέσει να τροφοδοτήσει καλύτερα τον Απόστολο Βέλλιο, στον οποίο φαίνεται να ποντάρει πολλά. Ταυτόχρονα θέλει οι πλάγιοι επιθετικοί μιας και με τέτοιους ποδοσφαιριστές προτίθεται να πορευτεί να μπορέσουν να υποστηρίξουν το επιθετικό κομμάτι και να προσφέρουν περισσότερες λύσεις στον επιθετικό τομέα.

Για την μεσαία γραμμή αποκτήθηκε ο Αυστριακός Σάλομον, ένας ποδοσφαιριστής που συμμετέχει πολύ στο δημιουργικό κομμάτι του παιχνιδιού και πρόκειται περισσότερο για οκτάρι. Κάτω από τα δοκάρια, η παρουσία του Ανδρέα Γιαννιώτη που έχει ξαναπεράσει από την ομάδα, δίνει μια σιγουριά κάτω από τα δοκάρια, ενώ αποκτήθηκε και ο Αμίρ Αγκάγεφ, ως εξτρέμ, αλλά το πιθανότερο είναι και αυτός στο πλάνο του Κάναντι να χρησιμοποιείται στη δυάδα που θα πλαισιώνει τον παίκτη που θα παίζει στην κορυφή. Οι Γιακουμάκης, Νταβιώτης, όπως και ο Ραμπέγιο που υπό κανονικές συνθήκες είναι δεκάρι, θα είναι ένας ακόμα παίκτης για τις θέσεις μπροστά.

Αυτό που αναζητά πλέον ο Νταμίρ Κάναντι στον μεταγραφικό του σχεδιασμό, είναι ένας παίκτης που θα γεμίσει τις θέσεις μεσοεπιθετικά αλλά η σημαντική μεταγραφή, όπως λέει το ρεπορτάζ από το Περιστέρι, θα πρέπει να είναι εκείνη του αριστερού φουλ-μπακ που θα έχει έναν σύνθετο ρόλο σε άμυνα και επίθεση, αφού θα κληθεί να καλύψει όλη την πλευρά.

Από εκεί και μετά ο Κάναντι ψάχνει και για κάτι ακόμα που θα συμπληρώσει το παζλ της αμυντικής του γραμμής. Ένας αριστεροπόδαρος στόπερ, που θα μπορέσει να δώσει και βάθος στην άμυνα και φυσικά θα μπορέσει να προσφέρει την δυνατότητα στον Κάναντι να παίξει μια τριάδα στην άμυνα. Μια αμυντική γραμμή που θα είναι σίγουρα τοποθετημένη πιο ψηλά στο γήπεδο, προκειμένου να συμπτυχθούν οι γραμμές και να μπορεί ν’ ασκήσει ο Ατρόμητος περισσότερη πίεση στους αντιπάλους του.

Συμπερασματικά ο Νταμίρ Κάναντι, σκοπεύει να παρουσιάσει έναν πιο επιθετικό Ατρόμητο, που θα είναι περισσότερο απρόβλεπτος και γρήγορος, με στόχο βέβαια να παίξει αρκετά επιθετικά και δίνοντας αρκετή έμφαση στο παιχνίδι από τα άκρα. Κύριος στόχος να υπάρξει μεγαλύτερη ευχέρεια στο σκοράρισμα και σίγουρα ένα πιο επιθετικό πλάνο.

Facebook: Κωστας Μιαου

Instagram:@kostasmiaoules

Sport-fm.gr