Υγεία

Να τι συνέβη σε υπάλληλο εργαστηρίου όταν τρυπήθηκε με ιό ευλογιάς

Ήταν Σεπτέμβριος του 2018 όταν μια 26χρονη υπάλληλος εργαστηρίου ανέλαβε καθήκοντα που περιλάμβαναν και τη διαχείριση ενός περίπλοκου και επικίνδυνου ιού ευλογιάς (VACV). Την είχαν ενημερώσει για τους κινδύνους που εγκυμονούσε και της πρότειναν εμβολιασμό, εκείνη ωστόσο αρνήθηκε. Κάποια στιγμή τον Δεκέμβριο τρυπήθηκε κατά λάθος με μια βελόνα που περιείχε μια γενετικά τροποποιημένη εκδοχή του…Ήταν Σεπτέμβριος του 2018 όταν μια 26χρονη υπάλληλος εργαστηρίου ανέλαβε καθήκοντα που περιλάμβαναν και τη διαχείριση ενός περίπλοκου και επικίνδυνου ιού ευλογιάς (VACV).

Την είχαν ενημερώσει για τους κινδύνους που εγκυμονούσε και της πρότεινανεμβολιασμό, εκείνη ωστόσο αρνήθηκε.

Κάποια στιγμή τον Δεκέμβριο τρυπήθηκε κατά λάθος με μια βελόνα που περιείχε μια γενετικά τροποποιημένη εκδοχή του ιού, θέλοντας να τον περάσει στην ουρά ενός ποντικού.

Όσα έγιναν από κει και πέρα, απαθανατίστηκαν στην επιθεώρηση του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ «Morbidity and Mortality Weekly Report».

rregterger1

Δεν της έκαναν κάποια θεραπεία, την παρακολουθούσαν απλώς για τυχόν επιπλοκές. Τις επόμενες εβδομάδες η κατάσταση επιδεινώθηκε, όπως δείχνουν οι φωτογραφίες του ιατρικού περιοδικού.

Τη 12η μέρα διακομίστηκε στονοσοκομείομε πυρετό, πρησμένους λεμφαδένες και αυτό το μακάβριο θέαμα στο δάχτυλό της. Της χορήγησαν αντισώματα, η μόλυνση ήταν ωστόσο παρούσα μέχρι και την 94η μέρα.

rregterger2

Η ευλογιά σκότωσε πάνω από 300 εκατ. ανθρώπους μόνο στον 20ό αιώνα και είναι η μόνη μεταδοτική ασθένεια που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θεωρεί πως έχει εξαλειφθεί πλήρως από το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου, χάρη στον εμβολιασμό…

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟNEWSBEAST.GR

Πηγή