Αθλητισμός

Μεγάλος Περίπατος -Μπακογιάννης: «Δεν ήταν ευχάριστο αυτό που έγινε, αλλά δεν υπάρχουν ιδανικές ημέρες για τέτοια αλλαγή»

Με διάθεση αυτοκριτικής για το κυκλοφοριακό χάος που προκλήθηκε στο κέντρο της Αθήνας και ειδικά στην Πανεπιστημίου, από τα έργα για τον Μεγάλο Περίπατο της Αθήνας εμφανίστηκε ο Κώστας Μπακογιάννης στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης όπου δέχθηκε πυρά. Ο δήμαρχος Αθηναίων είπε ότι είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει τις δυσλειτουργίες που εμφανίστηκαν την πρώτη μέρα εφαρμογής…


Με διάθεση αυτοκριτικής για το κυκλοφοριακό χάος που προκλήθηκε στο κέντρο της Αθήνας και ειδικά στην Πανεπιστημίου, από τα έργα για τον Μεγάλο Περίπατο της Αθήνας εμφανίστηκε ο Κώστας Μπακογιάννης στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης όπου δέχθηκε πυρά.

Ο δήμαρχος Αθηναίων είπε ότι είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει τις δυσλειτουργίες που εμφανίστηκαν την πρώτη μέρα εφαρμογής των μέτρων για τον Μεγάλο Περίπατο στην οδό Πανεπιστημίου. Μάλιστα, ο δήμος Αθηναίων είχε δώσει νωρίτερα εναλλακτικές διαδρομές για να αποφευχθεί νέο μποτιλιάρισμα στην Πανεπιστημίου.

Μάλιστα, ο δήμος Αθηναίων είχε δώσει νωρίτερα εναλλακτικές διαδρομές για να αποφευχθεί νέο μποτιλιάρισμα στην Πανεπιστημίου.

«Δεν ήταν ευχάριστο αυτό που έγινε σήμερα το πρωί» είπε ο κ.Μπακογιάννης.

Απαντώντας στην κριτική ότι τα προβλήματα στο κέντρο εντάθηκαν καθώς οι εργασίες για τον μεγάλο περίπατο συνέπεσαν με την πρεμιέρα των πανελλαδικών εξετάσεων, ο δήμαρχος Αθηναίων έσπευσε να πει ότι «δεν υπάρχουν ιδανικές μέρες για μια τόσο μεγάλη αλλαγή». «Είναι ένα έργο που το συζητάμε 35 χρόνια και ποτέ δεν το τόλμησε κανείς», επέμεινε ο κ. Μπακογιάννης.

«Τώρα είναι η ώρα της πόλης. Αποτελεί καινοτομία ότι είναι ένα έργο πιλοτικό, ανοικτό στον κόσμο, έρχεται και προκαλεί διάλογο για την πολη με πολλή συζήτηση. Πρέπει όλοι να δεχτούμε την κριτική, να μάθουμε από αυτά που μας λένε και να βελτιώσουμε ή να προσαρμόσουμε το έργο εφόσον χρειαστεί».

Ο Δήμαρχος Αθηναίων τόνισε ότι η ομάδα του ΕΜΠ που εκπόνησε την μελέτη συνεχίζει να παρακολουθεί την εξέλιξη ώρα με την ώρα και «συνέχεια προσπαθούμε να γινόμαστε καλύτεροι». Στο τέλος άφησε και αιχμή κατά ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ που έβγαλαν ανακοινώσεις κατά του Μεγάλου Περιπάτου λέγοντας ότι οι δημοτικές τους παρατάξεις υπερψήφισαν στον Δήμο. Μάλιστα, ζήτησε από τον Νάσο Ηλιόπουλο και τον Παύλο Γερουλάνο να βοηθήσουν τα κόμματά και να τα ενημερώσουν για τα έργο. Ζήτησε επίσης, απευθυνόμενος με χαμόγελο προς τον Νίκο Σοφιανό του ΚΚΕ, να χρησιμοποιήσουν τα μέλη του τον Μεγάλο Περίπατο στην επόμενη διαδήλωση ώστε να μένει χώρος για την κυκλοφορία.

Πάντως ο κ.Μπακογιάννης, απαντώντας στην κριτική που άσκησε στις ρυθμίσεις του Μεγάλου Περιπάτου ο ακτιβιστής του αναπηρικού κινήματος Αντώνης Ρέλλας, είπε πως θα επιδιώξει συνάντηση μαζί του. Ο κ.Ρέλλας κατήγγειλε μέσω των κοινωνικών δικτύων ότι δεν επιτρέπεται η πρόσβαση σε οχήματα με αναπηρικό σήμα και ο Δήμαρχος Αθηναίων απέδωσε το ζήτημα σε ελλιπή ενημέρωση με ευθύνη του Δήμου διευκρινίζοντας ότι η εξυπηρέτηση των αναπήρων είναι μέσα στην βασική φιλοσοφία του όλου έργου. Την κατανόηση των πολιτών για τις δυσκολίες που προκαλεί στην αρχή μια τόσο μεγάλη παρέμβαση στο Κέντρο της πόλης ζήτησε στην δική του παρέμβαση και ο Γενικός Γραμματέας του Δημου Αθηναίων Αλέξανδρος Τσιατσιάμης.

Google News